Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Privé zoeken en browsen

Als je op internet zoekt, kun je zelf bepalen welke informatie je met Google deelt. Als je privé op internet wilt browsen, kun je privé browsen gebruiken, van je account uitloggen, je instellingen voor aangepaste resultaten wijzigen of eerdere activiteit verwijderen.

Als je op internet wilt zoeken zonder de zoekactiviteit in je account op te slaan, kun je in een browser (zoals Chrome of Safari) de modus voor privé browsen gebruiken.

Privé browsen

Hoe privé browsen werkt, hangt af van de browser die je gebruikt. Privé browsen houdt meestal het volgende in:

• De zoekopdrachten die je uitvoert en de sites die je bezoekt, worden niet op je apparaat of in je browsegeschiedenis opgeslagen.
  • Bestanden die je downloadt en bookmarks die je maakt, kunnen op je apparaat worden bewaard.
  • Cookies worden verwijderd nadat je het venster of tabblad voor privé browsen hebt gesloten.
  • Mogelijk worden er zoekresultaten en suggesties weergegeven op basis van je locatie of andere zoekopdrachten die je tijdens je huidige browsesessie hebt uitgevoerd.

Belangrijk: Als je op je Google-account inlogt om een webservice (zoals Gmail) te gebruiken, kan je zoek- en browse-activiteit op je account worden opgeslagen.

Modus voor privé browsen openen

Meer informatie over privé zoeken in deze browsers:

Incognitomodus inschakelen

1. Open de Google-app Google-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op de zoekbalk.
  3. Schakel boven het toetsenbord de incognitomodus in.

Incognitomodus uitschakelen

1. Open de Google-app Google-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op de zoekbalk.
  3. Schakel boven het toetsenbord de incognitomodus uit.

Uitloggen van je Google-account

1. Open de Google-app Google-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Accounts op dit apparaat beheren.
  3. Tik op Verwijderen van dit apparaat onder het account dat je wilt verwijderen.

Beveiligd browsen met Face ID of Touch ID

Je kunt je browsesessie beter beveiligen door Face ID of Touch ID in te schakelen voor de incognitomodus.

Face ID of Touch ID inschakelen

1. Open de Google-app Google Zoeken op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Privacy en beveiliging.
  3. Schakel Face ID inschakelen voor de incognitomodus of Touch ID inschakelen voor incognitomodus in.
Tip: Als je Face ID wilt aanzetten voor de Google-app, ga je naar de instellingen van de Google-app. Zet dan Face ID aanzetten om de app te openen aan.

Als je wordt gevraagd of je de incognitomodus wilt blijven gebruiken

Als je Face ID of Touch ID hebt ingeschakeld, de app sluit en na meer dan 15 minuten terugkeert, wordt je gevraagd of je de incognitomodus wilt blijven gebruiken.

• Tik op Incognitomodus sluiten om terug te gaan naar normaal browsen.
  • Als je privé wilt blijven browsen, tik je op Doorgaan. Je wordt gevraagd te verifiëren met Face ID of Touch ID om weer toegang tot je sessie te krijgen.