Privé zoeken en browsen

U kunt zelf bepalen welke informatie u met Google deelt tijdens het surfen op internet. Als u privé op internet wilt browsen, kunt u privé browsen gebruiken, uitloggen van uw account, uw instellingen voor aangepaste resultaten wijzigen of eerdere activiteit verwijderen.

Privé zoeken en browsen

Als u wilt zoeken op internet zonder uw webactiviteit op te slaan, kunt u de modus voor privé browsen gebruiken in een browser (zoals Chrome of Safari).

Privé browsen

• Zoekopdrachten die u uitvoert, websites die u bezoekt en bestanden die u downloadt, worden niet opgeslagen in uw browse- en downloadgeschiedenis.
  • Cookies worden verwijderd nadat u het venster voor privé browsen heeft gesloten.
Modus voor privé browsen openen
Meer informatie over privé zoeken in deze browsers:
Uitloggen van uw Google-account

Volg deze stappen om te controleren of u bent uitgelogd:

1. Ga naar een Google-pagina, bijvoorbeeld google.nl.
  2. Kijk in de rechterbovenhoek van de pagina.
    • Als de knop Inloggen wordt weergegeven, bent u al uitgelogd van uw account.
    • Als de knop Inloggen niet wordt weergegeven, klikt u op uw foto of e-mailadres en vervolgens op Uitloggen.
Alle aangepaste resultaten verwijderen

Uw zoek- en advertentieresultaten kunnen worden aangepast, zelfs als u bent uitgelogd. U kunt bijvoorbeeld resultaten te zien krijgen op basis van resultaten waarop u klikt, waaronder links naar apps.

Volg deze stappen om deze resultaten te verwijderen:

1. Open de pagina Uw Google-advertenties beheren.
  2. Log in op uw Google-account als u dat nog niet heeft gedaan.
  3. Schakel de instelling naast 'Advertenties op basis van uw interesses' uit. De instelling wordt uitgeschakeld voor iedereen die dezelfde browser en hetzelfde apparaat gebruikt, tenzij ze inloggen.

Uw eerdere zoekopdrachten en browseractiviteit verwijderen

Uw browsergeschiedenis verwijderen

Recente geschiedenis verwijderen

Uw zoekopdrachten, bezochte pagina's en andere webactiviteiten zijn mogelijk opgeslagen in uw browser of in de Google Toolbar. Bekijk meer informatie over het verwijderen van uw geschiedenis in Chrome, Internet Explorer, Safari, Toolbar en Firefox.

Uw oude browsegeschiedenis verwijderen

Uw oude browse- en downloadgeschiedenis is mogelijk opgeslagen in de cache van uw browser. Bekijk meer informatie over het wissen van het cachegeheugen en de cookies van uw browser in Chrome, Internet Explorer, Safari of Firefox.

Katie is a Search expert and author of this help page.

Katie is Google Zoeken-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar hieronder feedback over de pagina.