Så här använder du Google Böcker

På Google Böcker kan du läsa, ladda ned, citera och översätta böcker och tidskrifter. Vissa böcker tillhandahålls av utgivare. Andra skannas som en del av biblioteksprojektet.

Läsa böcker och tidskrifter

1. Öppna Google Böcker.
  2. Sök efter titel, författare, ISBN eller sökord.
  3. Klicka på en titel. Grundläggande information och delar av eller hela boken visas. Läs mer om hur mycket av boken som visas.

Ladda ned, citera eller översätta en bok

1. Öppna Google Böcker.
  2. Sök efter titel, författare, ISBN eller sökord.
  3. Klicka på en bok.
  4. Följ stegen nedan för det du vill göra.

Ladda ned en bok

Du kan ladda ned vissa böcker och tidskrifter gratis om du vill läsa dem senare eller skriva ut dem.

1. Öppna Google Böcker.
  2. I sökfältet anger du titel, författare, ISBN eller sökord.
  3. Klicka på en bok.
  4. Håll muspekaren över e-bok – GRATIS till vänster.
  5. Klicka på PDF eller ePub bredvid Ladda ned.

Om e-bok – GRATIS inte visas klickar du på Köp e-boken. Då får du alternativet att köpa boken.

Citera en bok

1. Klicka på Om den här boken till vänster.
  2. Rulla ned till Bibliografisk information. Där hittar du uppgifter som du kan använda när du citerar boken.

Kopiera eller översätta delar av en bok

1. Klicka på Klipp ut Klipp ut högst upp på sidan. Det här alternativet är inte tillgängligt för alla böcker.
  2. Markera text i boken.
    • Om du vill kopiera texten som ord markerar du och kopierar den under Markerad text.
    • Om du vill kopiera texten som en bild kopierar du webbadressen under Bild eller Bädda in.
    • Om du vill översätta texten klickar du på Översätt.

Om alternativet att kopiera eller översätta text inte visas har utgivaren inte gjort det tillgängligt för boken.

Åtgärda vanliga problem

En bok eller tidskrift visas inte

Prova dessa vanliga lösningar:

1. Stäng av eventuella annonsblockerare, plugin-program eller tillägg. Läs mer om hur du inaktivera tillägg.
  2. Öppna Google Böcker i en annan webbläsare, till exempel Chrome eller Safari.
  3. Följ stegen för att rensa webbläsarens cacheminne och cookies.

Kontakta oss om problemen kvarstår.

Hela boken visas inte

Antingen har ägaren inte gått med på att visa hela boken eller så har inte hela boken skannats.

• Så här letar du upp boken i biblioteket: Klicka på Skaffa ett tryckt exemplar av den här boken till vänster och sedan Hitta boken i ett bibliotek.
  • Så här köper du boken online: Klicka på Skaffa ett tryckt exemplar av den här boken till vänster och välj sedan en återförsäljare.
  • Om du tror att boken är allmän egendom i ditt land kan du be oss att granska den.
  • Om du äger boken eller tidskriften och vill tillåta att mer av den visas på Google Böcker gör du anspråk på den.