Sånn bruker du Google Bøker

Med Google Bøker kan du lese bøker og tidsskrifter, laste dem ned, sitere dem og oversette dem. Noen bøker leveres av forleggere, mens andre skannes inn som en del av bibliotekprosjektet.

Les, last ned, siter, lag linker til eller oversett bøker eller tidsskrifter

1. Gå til Google Bøker.
  2. Søk etter tittel, forfatter, ISBN eller søkeord.
  3. For å søke med filtre, gjør et avansert søk. Finn ut mer om hvordan du søker i Google Bøker og hvor mye av bøker du kan se.
  4. Klikk på en bok.
  5. For å laste ned, sitere, lage en link til eller oversette den aktuelle boken, følg trinnene nedenfor.

Last ned bøker

Du kan laste ned enkelte bøker og tidsskrifter gratis for å lese dem senere eller skrive dem ut.

1. Hold markøren over e-bok – gratis øverst til venstre.
  2. Klikk på PDF eller EPUB ved siden av «Last ned».

Hvis du ikke ser «e-bok – gratis», klikker du på Kjøp e-bok. Da får du mulighet til å kjøpe boken.

Siter bøker

1. Klikk på Om denne boken til venstre.
  2. Rull ned til «Bibliografisk informasjon». Der ser du informasjon du kan bruke for å sitere boken.

Kopiér eller oversett en del av en bok

1. Klikk på Klipp ut Klipp ut øverst på siden. Dette alternativet er ikke tilgjengelig for alle bøker.
  2. Markér tekst i boken.
    • For å kopiere teksten som ord, markér teksten og kopiér den under «Utvalgstekst».
    • For å kopiere teksten som et bilde, kopiér nettadressen under «Bilde» eller «Bygg inn».
    • For å oversette teksten, klikk på Oversett.

Hvis du ikke ser alternativet for å kopiere eller oversette tekst, har ikke utgiveren gjort dette tilgjengelig for denne boken.

Lag linker til bøker

Finn ut hvordan du lager linker til enkeltbøker på Google Bøker.

Løs vanlige problemer

Du ser ikke en bok eller et tidsskrift

Prøv disse vanlige løsningene:

1. Slå av eventuelle programtillegg eller utvidelser som blokkerer annonser. Finn ut hvordan du slår av utvidelser.
  2. Gå til Google Bøker i en annen nettleser, for eksempel Chrome eller Safari.
  3. Følg fremgangsmåten for å tømme bufferen og slette informasjonskapslene i nettleseren.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du kontakte oss.

Du ser ikke hele boken

Enten har ikke eieren samtykket i å vise hele boken, eller så er ikke hele boken skannet.

• Slik ser du etter boken i et bibliotek: Til venstre klikker du på Skaff deg den trykte utgaven og så Finn i et bibliotek.
  • Slik kjøper du boken på nettet: Til venstre klikker du på Skaff deg den trykte utgaven. Velg deretter en forhandler.
  • Hvis du tror boken er tilgjengelig uten opphavsrett i landet ditt, kan du be oss om å gjennomgå den.
  • Hvis det er du som eier boken eller tidsskriftet, og du vil gi Google Bøker tillatelse til å vise mer av innholdet, kan du gjøre krav på boken eller tidsskriftet.