Google Boeken gebruiken

Op Google Boeken kunt u boeken en tijdschriften lezen, downloaden, citeren en vertalen. Sommige boeken worden geleverd door uitgevers, andere boeken worden gescand als onderdeel van het Bibliotheekproject.

Boeken en tijdschriften lezen

1. Ga naar Google Boeken.
  2. Zoek op titel, auteur, ISBN of zoekwoorden.
  3. Klik op een titel. Er wordt algemene informatie weergegeven en het gehele boek of een deel ervan. Informatie over hoeveel u kunt bekijken van het boek.

Een boek downloaden, citeren of vertalen

1. Ga naar Google Boeken.
  2. Zoek op titel, auteur, ISBN of zoekwoorden.
  3. Klik op een boek.
  4. Volg de onderstaande stappen voor wat u wilt doen.

Een boek downloaden

U kunt sommige boeken en tijdschriften gratis downloaden om later te lezen of af te drukken.

1. Ga naar Google Boeken.
  2. Geef in de zoekbalk de titel, de auteur, het ISBN-nummer of zoekwoorden op.
  3. Klik op een boek.
  4. In de linkerbovenhoek plaatst u de muisaanwijzer op eBoek - gratis.
  5. Klik naast Downloaden op PDF of ePub.

Als 'eBoek - gratis' niet wordt weergegeven, klikt u op op eBoek kopen. Dit geeft u de mogelijkheid om het boek te kopen.

Een boek citeren

1. Klik aan de linkerkant op Over dit boek.
  2. Scrol omlaag naar 'Bibliografische gegevens'. Er worden gegevens weergegeven die u kunt gebruiken om het boek te citeren.

Een gedeelte van een boek kopiëren of vertalen

1. Klik bovenaan de pagina op KnippenKnippen. Deze optie is niet voor alle boeken beschikbaar.
  2. Selecteer tekst in het boek.
    • Als u de tekst wilt kopiëren als woorden, selecteert en kopieert u de tekst onder 'Tekst van selectie'.
    • Als u de tekst wilt kopiëren als afbeelding, kopieert u de URL onder 'Afbeelding' of 'Insluiten'.
    • Als u de tekst wilt vertalen, klikt u op Vertalen.

Als de optie om tekst te kopiëren of te vertalen niet wordt weergegeven, heeft de uitgever deze opties niet beschikbaar gesteld voor dit boek.

Veelvoorkomende problemen oplossen

Een boek of tijdschrift wordt niet weergegeven

Probeer deze algemene oplossingen:

1. Schakel alle plug-ins of extensies voor advertenties blokkeren uit. Lees hoe u extensies uitschakelt.
  2. Gebruik een andere browser, zoals Chrome of Safari, om Google Boeken te openen.
  3. Volg de stappen om de cache en de cookies van de browser te wissen.

Als u nog steeds problemen ondervindt, neemt u contact met ons op.

Het volledige boek wordt niet weergegeven

De eigenaar heeft geen toestemming gegeven om het volledige boek weer te geven of het is mogelijk niet volledig gescand.

• Als u het boek in een bibliotheek wilt zoeken: klik links op Dit boek in gedrukte vorm bestellen en vervolgens Zoeken in een bibliotheek.
  • Als u dit boek online wilt kopen: klik aan de linkerkant op Dit boek in gedrukte vorm bestellen en selecteer een verkoper.
  • Als u denkt dat het boek zich in het publieke domein bevindt in uw land, vraagt u ons dit boek te beoordelen.
  • Als u eigenaar bent van het boek of tijdschrift en u wilt dat Google Boeken er meer van laat zien, claimt u het boek.
Katie is a Search expert and author of this help page.

Katie is Google Zoeken-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar hieronder feedback over de pagina.