Googles sökresultatsida

På den här sidan kan du läsa om resultatsidans olika delar på Google Sök och vad de olika ikonerna och knapparna betyder. Klicka på länken nedan för den del av resultatsidan som du vill veta mer om.

Olika delar på sökresultatsidan

search results page
  •

[1] Sidhuvud

Mikrofonikon

Tryck på mikrofonikonen om du vill söka med hjälp av rösten i stället för att skriva.

Läs mer om röstsökningar och röstkommandon med ”Ok Google”.

Appar apps

Genom att klicka på Appar apps kommer du snabbt till andra produkter från Google som Gmail, YouTube och Google Kalender.

Din bild

Klicka på bilden om du vill logga ut eller lägga till ett nytt Google-konto.

[2] Sökfilter och inställningar

Filter och sökverktyg
  • Filter: Välj vilken typ av resultat du vill få genom att klicka på en av länkarna under sökrutan. Om du bara vill söka efter bilder klickar du till exempel på Bilder.
  • Sökverktyg: Klicka på Sökverktyg om du vill filtrera sökresultaten på mer avancerade sätt, till exempel efter färg, tid eller plats.

Läs mer om att filtrera sökresultaten

Privata resultat

Se till att personliga uppgifter inte visas på Google Sök genom att klicka på Inställningar och sedan Dölj privata resultat.

Läs mer om sökresultat från Googles produkter.

Inställningar

Klicka på Inställningar om du vill ändra inställningarna, till exempel språket i sökresultaten, antalet resultat per sida, SafeSearch, samt huruvida tidigare sökningar ska sparas i Google-kontot.

[3] Sökresultat och annonser

Sökresultat

Varje sökresultat har tre delar:

• Titel: Den första blå raden i alla sökresultat utgörs av webbsidans titel. Klicka på titeln om du vill öppna webbsidan.
  • Webbadress: Webbsidans adress visas i grönt.
  • Utdrag: Under webbadressen visas text som beskriver hur sidan är kopplad till sökfrågan. Sökorden visas med fet stil så att det blir lättare för dig att se om sidan innehåller det du letar efter.
Annonser

Annonser kan visas högst upp eller till höger på resultatsidan om vi tror att det kan hjälpa dig hitta det du söker efter. Du ser att det är en annons och inte ett sökresultat tack vare den gula annonsikonen bredvid webbadressen.

[4] Sidfot

Plats

Här visas den platsuppgift som Google har om dig just nu. Du kan även välja att uppdatera platsen eller använda exakt plats. Läs mer om hur du ändrar din plats på Google.

Skicka feedback

Om det finns ett fel på resultatsidan eller om du har ett förslag till hur sidan kan bli bättre klickar du på Skicka feedback.

Tips! Om sidan med sökresultat ser liten ut kan du göra texten och sidan större genom att öka sidstorleken.

• På en Mac trycker du ned Cmd och + samtidigt.
  • På en PC trycker du ned Ctrl och + samtidigt.

Läs mer om Google Sök