Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Så här söker du på Google

Lär dig några tips och trick som gör det enklare att hitta information på Google.

Tips 1: Börja med grunderna

Börja med en enkel sökning, oavsett vad det är du söker. Exempel: var är närmaste flygplats?. Du kan alltid lägga till några beskrivande ord om det behövs.

Om du söker efter en plats eller produkt inom ett visst område lägger du bara till området. Exempel: bageri stockholm

Tips 2: Sök med rösten

Är du trött på att skriva? Tryck på mikrofonen om du vill söka med rösten. Läs mer om hur du söker med rösten.

Tips 3: Välj dina ord noga

Tänk på att välja ord som du tror finns på sidan du söker efter. I stället för att skriva jag har ont i huvudet skriver du huvudvärk, eftersom det är så det skulle stå på en medicinsk webbplats.

Tips 4: Bekymra dig inte över småsaker

• Stavning: Googles stavningskontroll använder automatiskt den vanligaste stavningen av ett visst ord, oavsett om du har stavat rätt eller inte.
  • Versaler: Om du söker på Dagens Nyheter får du samma resultat som för dagens nyheter.

Tips 5: Hitta svar snabbt

I många fall kan Google göra jobbet åt dig och visa svaret på frågan direkt i sökresultatet. Vissa funktioner, till exempel information om idrottslag, finns inte i alla områden.

• Väder: Om du söker efter väder visas vädret där du är. Du kan också lägga till ett ortnamn, till exempel väder Stockholm, om du vill veta vad det är för väder på en viss plats.
  • Ordbok: Skriv definiera framför vilket ord som helst så visas en definition.
  • Beräkningar: Skriv en matematisk ekvation som 3*9123 eller lös komplexa grafekvationer.
  • Enhetsomvandlingar: Skriv en omvandling, som 3 dollar i euro.
  • Sport: Sök efter lagets namn så visas spelschema, resultat med mera.
  • Snabbfakta: Sök efter namnet på en kändis, plats, film eller låt så får du relaterad information.

Avancerade söktips

Vill du ha fler tips om hur du lär dig att söka som ett riktigt proffs? Via länkarna nedan kan du lära dig mer avancerade sökmetoder.