Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Sådan søger du på Google

flere tips til, hvordan du nemt finder oplysninger på Google.

Tip 1: Start med det grundlæggende

Uanset hvad du leder efter, bør du starte med en enkelt søgning, som f.eks. hvor er den nærmeste lufthavn?. Du kan altid tilføje et par beskrivende ord, hvis det er nødvendigt.

Hvis du leder efter et sted eller et produkt på et bestemt sted, kan du tilføje stedet. Eksempel: bageri frederiksberg

Tip 2: Søg ved hjælp af din stemme

Er du træt af at taste? Tryk på mikrofonen for at søge ved hjælp af stemmen. Sådan søger du med stemmen.

Tip 3: Vælg dine ord med omhu

Når du skal beslutte, hvilke ord du vil skrive i søgefeltet, skal du vælge de ord, der med stor sandsynlighed forekommer på det website, du leder efter. I stedet for at sige jeg har ondt i hovedet, bør du sige hovedpine, fordi det er det udtryk, som typisk vil optræde på et lægefagligt website.

Tip 4: Undgå at fokusere på de små ting

• Stavekontrol: Googles stavekontrol bruger automatisk den mest almindelige stavemåde, uanset om du staver ordet rigtigt eller ej.
  • Store og små bogstaver: En søgning efter New York Times er det samme som en søgning efter new york times.

Tip 5: Få hurtigt svar

Ved en lang række forskellige søgninger vil Google gøre arbejdet for dig og vise svaret på dit spørgsmål i søgeresultaterne. Nogle funktioner som f.eks. oplysninger om sportshold er ikke tilgængelige i alle områder.

• Vejr: Søg efter weather for at se vejret for din aktuelle placering, eller tilføj et stednavn, f.eks. weather frederiksberg, for at se vejret for en bestemt placering.
  • Ordbog: Indsæt define foran et ord for at se ordets definition.
  • Beregninger: Skriv et regnestykke som f.eks. 3*9123, eller løs mere komplekse grafiske ligninger.
  • Enhedsomregner: Angiv en omregning, f.eks. 3 dollars i euros.
  • Sport: Søg efter navnet på dit yndlingshold for at se kampprogram, resultater og meget mere.
  • Hurtige fakta: Søg på navnet på en berømthed, placering, film eller sang for at finde relaterede oplysninger.

Ekstra søgetips

Vil du have flere tips og tricks, så du kan blive en mester i søgning? Du kan få flere oplysninger om mere avancerede søgeteknikker via linkene nedenfor.