Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Een geavanceerde zoekopdracht uitvoeren op Google

Met Geavanceerd zoeken kun je de resultaten voor complexe zoekopdrachten verfijnen. Je kunt bijvoorbeeld sites in het Duits vinden die in de afgelopen 24 uur zijn geüpdatet, of clipart in zwart-wit.

Tip: In het zoekvak van Google kun je zoekoperators zoals aanhalingstekens, mintekens en site: gebruiken als filters voor geavanceerd zoeken. Meer informatie over zoekoperators

Geavanceerd zoeken aan je startscherm toevoegen

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar een pagina voor geavanceerd zoeken:
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Toevoegen aan startscherm en dan Toevoegen.
  4. Sleep het icoon naar het startscherm of tik op Automatisch toevoegen.

Zoekopdrachtvelden voor Geavanceerd zoeken gebruiken

Belangrijk: Zoekopdrachtvelden kunnen variëren op de verschillende pagina's van Geavanceerd zoeken.

In Geavanceerd zoeken kun je woorden of woordgroepen kiezen die je wilt opnemen in je resultaten of eruit wilt verwijderen. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

• Al deze woorden: De resultaten bevatten alle woorden die je opgeeft.
  • Dit exacte woord of deze exacte woordgroep: De resultaten bevatten één exact woord of een exacte woordgroep die je opgeeft.
  • Een of meer van deze woorden: De resultaten bevatten minstens één van de woorden die je opgeeft.
  • Geen van deze woorden: De resultaten bevatten geen van de woorden die je opgeeft.
  • Getallen, van: De resultaten bevatten een getal tussen de 2 getallen die je opgeeft.

Een geavanceerde zoekopdracht uitvoeren

Voor webpagina's en bestanden
  1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar Geavanceerd zoeken: google.com/advanced_search.
  2. Onder 'Pagina's vinden met' kies je je zoekopdrachtveld(en). Daarmee kun je het volgende:
    • Exacte woorden of een lijst met woorden opnemen in je resultaten.
    • Woorden uit je resultaten verwijderen.
  3. Geef de woorden op die je aan je zoekresultaten wilt toevoegen of eruit wilt verwijderen.
    • Voeg woorden zonder zoekoperators toe, zoals aanhalingstekens of mintekens.
  4. Kies onder 'Verfijn vervolgens je resultaten op' de filters die je wilt gebruiken.
    • Je kunt meerdere filters toevoegen.
  5. Tik op Geavanceerd zoeken.

Probeer deze filters

• Taal:: Vind video's in een specifieke taal.
  • Regio: Vind pagina's die in een bepaalde regio zijn gepubliceerd.
  • Laatste update: Vind pagina's die zijn geüpdatet binnen de periode die je selecteert.
  • Site of domein: Doorzoek één site, zoals wikipedia.org. Je kunt je resultaten ook beperken tot een domein, zoals .edu, .org of .gov.
  • Woorden die worden weergegeven: Vind pagina's met je zoektermen in een specifiek gedeelte van de pagina, zoals de titel, tekst of URL.
  • SafeSearch: Verwijder expliciete resultaten. Meer informatie over SafeSearch
  • Bestandstype: Vind bestanden met een specifieke indeling, zoals pdf, ps, dwf, kml, kmz, xls, ppt, doc, rtf of swf.
  • Gebruiksrechten: Vind afbeeldingen waarvoor licentiegegevens beschikbaar zijn.
Voor afbeeldingen
Belangrijk: Er kunnen auteursrechten van toepassing zijn op afbeeldingen. Meer informatie over hoe je afbeeldingen kunt vinden die je kunt hergebruiken
  1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar Geavanceerd zoeken naar afbeeldingen: google.com/advanced_image_search.
  2. Onder 'Afbeeldingen vinden met' kies je je zoekopdrachtveld(en). Daarmee kun je het volgende:
    • Exacte woorden of een lijst met woorden opnemen in je resultaten.
    • Woorden uit je resultaten verwijderen.
  3. Geef de woorden op die je aan je zoekresultaten wilt toevoegen of eruit wilt verwijderen.
    • Voeg woorden zonder zoekoperators toe, zoals aanhalingstekens of mintekens.
  4. Kies onder 'Verfijn vervolgens je resultaten op' de filters die je wilt gebruiken.
    • Je kunt meerdere filters toevoegen.
  5. Tik op Geavanceerd zoeken.

Probeer deze filters

• Afbeeldingsformaat: Vind afbeeldingen op grootte of afmetingen.
  • Beeldverhouding: Vind afbeeldingen die een specifieke vorm hebben, zoals hoog, vierkant, breed of panorama.
  • Kleuren in afbeelding: Vind afbeeldingen met volledige kleuren, in zwart-wit of transparant. Je kunt ook zoeken naar afbeeldingen met een specifieke kleur.
  • Type afbeelding: Vind een specifiek type afbeelding, zoals foto's, clipart of lijntekeningen. Je kunt ook zoeken naar afbeeldingen van gezichten of animaties.
  • Regio: Vind afbeeldingen die in een bepaalde regio zijn gepubliceerd.
  • Site of domein: Doorzoek één site, zoals sfmoma.org. Je kunt je resultaten ook beperken tot een domein, zoals .edu, .org of .gov.
  • SafeSearch: Verwijder expliciete resultaten. Meer informatie over SafeSearch
  • Bestandstype: Vind afbeeldingen met een specifieke indeling, zoals jpg, gif, png, bmp, svg, webp, ico of raw.
  • Gebruiksrechten: Vind afbeeldingen waarvoor licentiegegevens beschikbaar zijn. Meer informatie over gebruiksrechten voor afbeeldingen
Voor video's
  1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar Geavanceerd zoeken naar video's: google.com/advanced_video_search.
  2. Onder 'Video's zoeken van' kies je je zoekopdrachtveld(en). Daarmee kun je het volgende:
    • Exacte woorden of een lijst met woorden opnemen in je resultaten.
    • Woorden uit je resultaten verwijderen.
  3. Geef de woorden op die je aan je zoekresultaten wilt toevoegen of eruit wilt verwijderen.
    • Voeg woorden zonder zoekoperators toe, zoals aanhalingstekens of mintekens.
  4. Kies onder 'Verfijn vervolgens je resultaten op' de filters die je wilt gebruiken.
    • Je kunt meerdere filters toevoegen.
  5. Tik op Geavanceerd zoeken.

Probeer deze filters

• Taal:: Vind video's in een specifieke taal.
  • Duur: Vind video's die 0 tot 4 minuten, 4 tot 20 minuten of langer dan 20 minuten duren.
  • Datum: Vind video's die in een bepaalde periode zijn gepost of geüpdatet, zoals in het afgelopen uur, de dag, de week, de maand of het jaar.
  • Kwaliteit: Beperk de resultaten tot HD-video's.
  • Site of domein: Doorzoek één site, zoals youtube.com. Je kunt je resultaten ook beperken tot een domein, zoals .edu, .org of .gov.
  • Ondertiteling: Vind video's met ondertiteling.
  • SafeSearch: Verwijder expliciete resultaten. Meer informatie over SafeSearch
Voor boeken
Belangrijk: Je zoekopdracht moet een zoekterm, titel, auteur, uitgever, onderwerp, ISBN of ISSN bevatten.
  1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar Geavanceerd zoeken naar boeken: google.com/advanced_book_search
  2. Onder Zoekresultaten kies je je zoekopdrachtveld(en). Daarmee kun je het volgende:
    • Exacte woorden of een lijst met woorden opnemen in je resultaten.
    • Woorden uit je resultaten verwijderen.
  3. Geef de woorden op die je aan je zoekresultaten wilt toevoegen of eruit wilt verwijderen.
    • Voeg woorden zonder zoekoperators toe, zoals aanhalingstekens of mintekens.
  4. Kies in het volgende gedeelte de filters die je wilt gebruiken.
  5. Tik rechtsboven op Google Zoeken.

Probeer deze filters

• Zoeken: Kies wat je in je zoekopdracht wilt opnemen, zoals:
    • Boeken waarvoor een beperkt voorbeeld of een volledige weergave beschikbaar is.
    • Boeken waarvoor alleen een volledige weergave beschikbaar is.
  • Alleen Google eBoeken.
  • Content: Beperk resultaten tot een specifiek type, zoals boeken, tijdschriften of kranten.
  • Taal: Vind boeken die zijn geschreven in een specifieke taal.
  • Titel: Geef de titel van een boek op.
  • Auteur: Vind boeken die zijn geschreven door een bepaalde auteur.
  • Uitgever: Hiermee beperk je de resultaten tot een bepaalde uitgever.
  • Onderwerp: Vind boeken over een specifiek onderwerp.
  • Publicatiedatum: Hiermee beperk je de resultaten tot boeken die zijn gepubliceerd tussen specifieke datums.
  • ISBN: Vind een boek op basis van het International Standard Book Number (ISBN).
  • ISSN-nummer: Vind een tijdschrift op basis van het International Standard Serial Number (ISSN).