Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Foretag en avanceret søgning på Google

Du kan afgrænse søgeresultater ved komplekse søgninger ved hjælp af avanceret søgning. Du kan f.eks. finde websites på tysk, der er blevet opdateret inden for de seneste 24 timer, eller clipartbilleder i sort-hvid.

Tip! I Google-søgefeltet kan du bruge avancerede søgefiltre med søgeoperatorer som f.eks. anførselstegn, minusser og site:. Få flere oplysninger om søgeoperatorer.

Gå til Avanceret søgning fra Google

Vigtigt! Avanceret søgning er ikke tilgængelig for alle resultattyper.

1. Foretag en søgning på google.com på din computer.
  2. Under søgefeltet skal du vælge den type resultater, du vil se: Alle, Billeder, Videoer eller Bøger.
  3. Klik på Værktøjer nederst i søgefeltet.
  4. Klik på Avanceret søgning under Værktøjer.

Brug felter til avancerede søgeforespørgsler

Vigtigt! Felterne for søgeforespørgsler kan variere på de forskellige sider med avancerede søgefunktioner.

I avanceret søgning kan du vælge ord eller sætninger, der skal medtages i eller fjernes fra dine resultater. Du kan vælge:

• "alle disse ord": Resultaterne indeholder alle de ord, du angiver.
  • "præcis dette ord eller denne sætning": Resultaterne indeholder det eksakte ene ord eller den eksakte ene sætning, du angiver.
  • "ethvert af disse ord": Resultaterne indeholder mindst ét af de ord, du angiver.
  • "ingen af disse ord": Resultaterne indeholder ingen af de ord, du angiver.
  • "numre fra": Resultaterne omfatter et tal mellem de to tal, du angiver.

Foretag en avanceret søgning

Efter websider og filer
  1. Gå til Avanceret søgning på din computer: google.com/advanced_search.
  2. Under "Find sider med" skal du vælge forespørgselsfelter for at:
    • Medtage nøjagtige ord eller en liste over ord i dine resultater.
    • Fjerne ord fra dine resultater.
  3. Angive de ord, du vil medtage i eller fjerne fra dine resultater.
    • Tilføje ord uden søgeoperatorer som f.eks. anførselstegn eller minusser.
  4. Vælg derefter de filtre, du vil bruge, under "Afgræns derefter dine resultater ud fra".
    • Du kan tilføje mere end ét filter.
  5. Klik på Avanceret søgning.

Prøv disse filtre

• Sprog: Find videoer på et bestemt sprog.
  • Område: Find sider, der er udgivet i et bestemt område.
  • Seneste opdatering: Find sider, som er opdateret inden for det tidsrum, du vælger.
  • Website eller domæne: Søg på ét website som f.eks. wikipedia.org. Eller begræns dine resultater til et domæne som f.eks. .edu, .org eller .gov.
  • Termer, der vises: Find sider, der indeholder dine søgetermer i en bestemt del af siden, f.eks. titel, tekst eller webadresse.
  • Beskyttet søgning: Fjern eksplicitte resultater. Få flere oplysninger om Beskyttet søgning.
  • Filtype: Find filer i et bestemt format som f.eks. .pdf, .ps, .dwf, .kml, .kmz, .xls, .ppt, .doc, .rtf eller .swf.
  • Brugsrettigheder: Find sider med tilhørende licensoplysninger.
Efter billeder
Vigtigt! Billeder kan være underlagt ophavsret. Se, hvordan du finder billeder, du må bruge.
  1. Gå til Avanceret billedsøgning på din computer: google.com/advanced_image_search.
  2. Under "Find billeder med" skal du vælge forespørgselsfelter for at:
    • Medtage nøjagtige ord eller en liste over ord i dine resultater.
    • Fjerne ord fra dine resultater.
  3. Angive de ord, du vil medtage i eller fjerne fra dine resultater.
    • Tilføje ord uden søgeoperatorer som f.eks. anførselstegn eller minusser.
  4. Vælg derefter de filtre, du vil bruge, under "Afgræns derefter dine resultater ud fra".
    • Du kan bruge mere end ét filter.
  5. Klik på Avanceret søgning.

Prøv disse filtre

• Billedstørrelse: Find billeder efter størrelse eller dimensioner.
  • Billedformat: Find billeder, der har en bestemt form, f.eks. høj, kvadratisk, bred eller panoramisk.
  • Farver på billede: Find billeder i farver, sort/hvide billeder eller gennemsigtige billeder. Du kan også søge efter billeder med en bestemt farve.
  • Billedtype: Find en bestemt type billede, f.eks. billeder, clipart eller stregtegninger. Du kan også søge efter ansigtsbilleder eller animerede billeder.
  • Område: Find billeder, der er udgivet i et bestemt område.
  • Website eller domæne: Søg på ét website som f.eks. sfmoma.org. Du kan også begrænse dine resultater til et domæne som f.eks. .edu, .org eller .gov.
  • Beskyttet søgning: Fjern eksplicitte resultater. Få flere oplysninger om Beskyttet søgning.
  • Filtype: Find billeder i et bestemt format som f.eks. JPG, GIF, PNG, BMP, SVG, WEBP, ICO eller RAW.
  • Brugsrettigheder: Find billeder med tilhørende licensoplysninger. Få flere oplysninger om brugsrettigheder til billeder.
Efter videoer
  1. Gå til Avanceret videosøgning på din computer: google.com/advanced_video_search.
  2. Under "Find videoer med" skal du vælge forespørgselsfelter for at:
    • Medtage nøjagtige ord eller en liste over ord i dine resultater.
    • Fjerne ord fra dine resultater.
  3. Angive de ord, du vil medtage i eller fjerne fra dine resultater.
    • Tilføje ord uden søgeoperatorer som f.eks. anførselstegn eller minusser.
  4. Vælg derefter de filtre, du vil bruge, under "Afgræns derefter dine resultater ud fra".
    • Du kan bruge mere end ét filter.
  5. Klik på Avanceret søgning.

Prøv disse filtre

• Sprog: Find videoer på et bestemt sprog.
  • Varighed: Find videoer, der har en varighed mellem 0-4 minutter, 4-20 minutter eller mere end 20 minutter.
  • Dato: Find videoer, der er blevet uploadet eller udgivet inden for et bestemt tidsrum, f.eks. inden for den seneste time, dag, uge eller måned.
  • Kvalitet: Begræns resultaterne til HD-videoer.
  • Website eller domæne: Søg på ét website som f.eks. youtube.com. Eller begræns dine resultater til et domæne som f.eks. .edu, .org eller .gov.
  • Undertekster: Find videoer med undertekster.
  • Beskyttet søgning: Fjern eksplicitte resultater. Få flere oplysninger om Beskyttet søgning.
Efter bøger
Vigtigt! Din søgning skal indeholde et søgeord, en titel, en forfatter, en udgiver, et emne, et ISBN-nummer eller et ISSN-nummer.
  1. Gå til Avanceret bogsøgning på din computer: google.com/advanced_book_search.
  2. Under "Find resultater" skal du vælge forespørgselsfelter for at:
    • Medtage nøjagtige ord eller en liste over ord i dine resultater.
    • Fjerne ord fra dine resultater.
  3. Angive de ord, du vil medtage i eller fjerne fra dine resultater.
    • Tilføje ord uden søgeoperatorer som f.eks. anførselstegn eller minusser.
  4. I næste sektion skal du vælge de filtre, du vil bruge.
  5. Klik på Google-søgning øverst til højre.

Prøv disse filtre

• Søgning: Vælg, hvad der skal medtages i din søgning, f.eks.:
    • Bøger med begrænset forhåndsvisning eller fuld visning.
    • Bøger, hvor kun fuld visning er tilgængelig.
  • Kun Google e-bøger.
  • Indhold: Begræns resultaterne til en bestemt type, f.eks. bøger, magasiner eller aviser.
  • Sprog: Find bøger på et bestemt sprog.
  • Titel: Angiv en bogs titel.
  • Forfatter: Find bøger, der er skrevet af en bestemt forfatter.
  • Udgiver: Begræns resultaterne til en bestemt udgiver.
  • Emne: Find bøger om et bestemt emne.
  • Udgivelsesdato: Begræns resultaterne til bøger, der er udgivet mellem bestemte datoer.
  • ISBN: Find en bog ved hjælp af dens ISBN-nummer (International Standard Book Number).
  • ISSN: Find et periodikum ved hjælp af dets ISSN-nummer (International Standard Serial Number).