Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Google instellen als je standaard zoekmachine

Als je elke keer dat je zoekt resultaten van Google wilt ontvangen, kun je Google instellen als standaard zoekmachine. Als je browser hieronder niet wordt vermeld, raadpleeg je de hulpbronnen bij die browser voor informatie over het wijzigen van de zoekinstellingen.

Google Chrome

Computer

1. Open Google Chrome.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen. Of geef chrome://settings in de adresbalk op.
    • Tip: Als er een Chrome-update beschikbaar is, zie je rechtsboven Updaten . Klik op Updaten  en dan Instellingen.
  3. Selecteer Google onder Zoekmachine.

Android-telefoon of -tablet

1. Open de Chrome-app Chrome.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik onder Basisinstellingen op Zoekmachine en dan Google.

iPhone of iPad

1. Open de Chrome-app Chrome.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Zoekmachine en dan Google.
Microsoft Edge

Microsoft Edge 79 en hoger

1. Open Microsoft Edge.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en meer Instellingen en meer en dan Instellingen.
  3. Klik links op Privacy, zoeken en services.
  4. Scroll omlaag naar Services.
  5. Klik op Adresbalk en Zoeken.
  6. Ga naar het dropdownmenu De zoekmachine die wordt gebruikt in de adresbalk en dan selecteer Google.
Internet Explorer 8 en hoger

Tip: Als je wilt weten welke versie van Internet Explorer je hebt, klik je op Help en dan Over Internet Explorer.

Internet Explorer 11

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik rechtsboven op het tandwielicoon.
  3. Klik op Invoegtoepassingen beheren.
  4. Klik onderaan op Meer werkbalken en uitbreidingen zoeken.
  5. Scroll omlaag naar de Google Zoeken-extensie.
  6. Klik op Toevoegen. Klik nogmaals op Toevoegen om te bevestigen.
  7. Klik rechtsboven op het tandwielicoon.
  8. Klik op Invoegtoepassingen beheren.
  9. Klik aan de linkerkant onder 'Typen invoegtoepassingen' op Zoekmachines.
  10. Klik rechts op Google Zoeken.
  11. Klik onderaan op Als standaard instellen.

Internet Explorer 10

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op het tandwielpictogram.
  3. Klik op Invoegtoepassingen beheren.
  4. Klik aan de linkerkant van de pagina op Zoekmachines.
  5. Klik in de linkerbenedenhoek op Meer zoekmachines zoeken.
  6. Selecteer Google.
  7. Klik op Toevoegen aan Internet Explorer.
  8. Vink het vakje naast 'Als standaard zoekmachine instellen' aan.
  9. Klik op Toevoegen.

Internet Explorer 9

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de browser op het pictogram Extra.
  3. Klik op Internetopties.
  4. Zoek in het tabblad 'Algemeen' het gedeelte 'Zoeken' en klik op Instellingen.
  5. Selecteer Google.
  6. Klik op Als standaard instellen.
  7. Klik op Sluiten.

Internet Explorer 8

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het zoekvak van je browser op de pijl-omlaag.
  3. Klik op Meer zoekmachines zoeken.
  4. Klik op Google.
  5. Vink het vakje naast 'Als standaard zoekmachine instellen' aan.
  6. Klik op Zoekmachines beheren.
  7. Klik op Toevoegen.
Firefox
  1. Open Firefox.
  2. Klik op Zoeken Zoeken in de kleine zoekbalk in de rechterbovenhoek van uw browser.
  3. Klik op Zoekinstellingen wijzigen.
  4. Selecteer Google onder Standaardzoekmachine.
Safari
  1. Open Safari.
  2. Klik op de zoekbalk.
  3. Klik in de linkerhoek van de zoekbalk op het vergrootglas.
  4. Selecteer Google.
Android-browser
  1. Open je browser-app. Deze kan Internet of Browser worden genoemd.
  2. Tik op de menuknop op je telefoon of rechtsboven in de browser.
  3. Tik op Instellingen en dan Geavanceerd en dan Zoekmachine instellen.
  4. Tik op Google.
Zoekwidget

Belangrijk: Deze functie is beschikbaar op nieuwe apparaten die op of na 1 maart 2020 zijn gedistribueerd in de Europese Economische Ruimte (EER).

1. Open de Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen.
  3. Tik op Zoekwidget en dan Overschakelen naar Google.