Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Sijaintihistorian ylläpito

Sijaintihistoria-asetuksen nimeksi vaihtuu lähikuukausina "Aikajana". Jos sijaintihistoria on päällä tililläsi, aikajana saattaa löytyä sovelluksen ja tilin asetuksista.

Sijaintihistoria on Google-tilin asetus, joka luo aikajanan eli henkilökohtaisen kartan. Se auttaa sinua muistamaan

• käymäsi paikat
  • reitit kohteisiin
  • tekemäsi matkat.

Sijaintihistorian avulla voit myös saada Googlen palveluissa yksilöllisemmän käyttökokemuksen sijaintisi perusteella.

Kun sijaintihistoria on päällä, laitteesi tarkka sijainti tallennetaan säännöllisesti alla oleviin paikkoihin myös silloin, kun Google-sovellukset eivät ole käytössä:

• Omat laitteet
  • Googlen palvelimet

Voidaksemme tehdä Google-kokemuksesta kaikille hyödyllisen, saatamme käyttää dataasi seuraaviin tarkoituksiin:

• Anonymisoituihin sijaintitietoihin perustuvien tietojen näyttämiseen, esimerkiksi:
    • Suositut ajat
    • Ympäristöön liittyvät tiedot
  • Petosten ja väärinkäytön havaitsemiseen ja estämiseen
  • Googlen palveluiden, myös mainostuotteiden, parantamiseen ja kehittämiseen.
  • Auttamaan yrityksiä määrittämään, miten todennäköisesti ihmiset käyvät toimipisteissä mainoksen ansiosta, jos olet laittanut verkko- ja sovellustoiminnan päälle.
    • Jaamme yrityksille vain anonyymejä arvioita, emme henkilökohtaisia tietoja.
    • Verkko- ja sovellustoiminnan data voi sisältää sijaintitietoja, jotka perustuvat laitteen karkeaan alueeseen ja IP-osoitteeseen.

Lue lisää siitä, miten Google käyttää sijaintitietoja.

Hyvä tietää sijaintihistoriasta:

• Sijaintihistoria on oletuksena pois päältä. Voimme käyttää sitä vain, jos laitat sijaintihistorian päälle.
  • Voit milloin tahansa laittaa sijaintihistorian pois päältä Google-tilisi Toimintojen hallinnasta.
  • Voit tarkistaa sijaintihistoriasi ja tehdä siihen muutoksia. Voit tehdä seuraavia:
Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.0:a ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Sijaintihistorian ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

Voit poistaa tilisi sijaintihistorian käytöstä milloin tahansa. Jos käytät oppilaitoksen tai työnantajan myöntämää tiliä, järjestelmänvalvojan tulee ensin aktivoida asetus käyttöösi. Tämän jälkeen voit käyttää sijaintihistoriaa tavalliseen tapaan.

1. Siirry Google-tilisi Sijaintihistoria-osioon.
  2. Valitse, voivatko tilisi tai laitteesi lähettää sijaintihistorian tietoja Googlelle:
  3. Tili ja kaikki laitteet: Ota Sijaintihistoria käyttöön tai pois käytöstä osion yläreunasta.
  4. Vain tietyt laitteet: Ota tietojen lähetys käyttöön tai pois käytöstä laitekohtaisesti Tämä laite- tai Tämän tilin laitteet ‑kohdasta.

Kun sijaintihistoria on päällä

Google voi arvioida sijaintisi seuraavien tietojen perusteella:

• Signaalit, esim. Wi-Fi ja mobiiliverkot
  • GPS
  • Anturien tiedot

Laitteen sijaintia voidaan myös käyttää ajoittain taustalla. Kun sijaintihistoria on päällä, laitteen tarkka sijainti tallennetaan säännöllisesti alla lueteltuihin paikkoihin myös silloin, kun Google-sovellukset eivät ole käytössä:

• Laitteesi
  • Googlen palvelimet

Kun olet kirjautunut Google-tilillesi, se tallentaa jokaisen laitteen sijaintihistorian, jonka "Tämän tilin laitteet" ‑asetus on päällä. Asetus löytyy Google-tilisi sijaintihistorian asetuksista.

Voit valita, mitkä laitteet lähettävät sijaintidataa sijaintihistoriaan. Muut laitteesi sijaintipalvelujen asetukset eivät muutu, esimerkiksi:

Kun sijaintihistoria on pois päältä

Laitteesi ei tallenna sijaintiaan sijaintihistoriaasi.

• Tililläsi voi olla aiempaa sijaintihistoriadataa. Voit poistaa sen manuaalisesti milloin tahansa.
  • Muut laitteesi sijaintipalvelujen asetukset eivät muutu, esimerkiksi:
  • Jos asetukset (esim. verkko- ja sovellustoiminta) ovat päällä, mutta laitat sijaintihistorian pois päältä tai poistat sijaintitiedot sijaintihistoriasta, Google-tilisi saattaa silti tallentaa sijaintitietoja osana muiden Googlen sivustojen, sovellusten ja palveluiden käyttöä. Verkko- ja sovellustoiminnan data voi sisältää sijaintitietoja, jotka perustuvat laitteen karkeaan alueeseen ja IP-osoitteeseen.

Sijaintihistorian poistaminen

Voit muuttaa ja poistaa sijaintihistorian tietojasi Google Mapsin aikajanan kautta. Voit poistaa sijaintihistorian kokonaan tai osittain.

Tärkeää: Jos poistat sijaintihistorian tietoja aikajanalta, niitä ei enää näytetä sinulle.

Google Maps ‑sovelluksella

Koko sijaintihistorian poistaminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisääja sitten Asetukset ja tietosuoja.
  4. Valitse Sijaintiasetukset-kohdasta Poista koko sijaintihistoria.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.

Aikavälin poistaminen sijaintihistoriasta

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse Lisää Lisääja sitten Asetukset ja tietosuoja.
  4. Valitse Sijaintiasetukset-kohdasta Poista sijaintihistorian aikaväli.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.

Päivän poistaminen sijaintihistoriasta

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse Näytä kalenteri Näytä kalenteri.
  4. Valitse poistettava päivä.
  5. Valitse Lisää Lisääja sitten Poista päivä.
  6. Seuraa ohjeita näytöllä.

Käyntikohteen poistaminen sijaintihistoriasta

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse Näytä kalenteri Näytä kalenteri.
  4. Valitse päivämäärä, jonka kohdalta haluat poistaa käyntikohteen.
  5. Valitse poistettava käyntikohde ja sitten Poista Poista .
  6. Seuraa ohjeita näytöllä.

Selaimella

Koko sijaintihistorian poistaminen

1. Avaa Google Mapsin aikajana selaimella.
  2. Valitse Poista Poista .
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.

Päivän poistaminen sijaintihistoriasta

1. Avaa Google Mapsin aikajana selaimella.
  2. Valitse poistettava päivämäärä.
  3. Valitse Poista Poista .
  4. Seuraa ohjeita näytöllä.

Käyntikohteen poistaminen sijaintihistoriasta

1. Avaa Google Mapsin aikajana selaimella.
  2. Valitse poistettava päivämäärä.
  3. Valitse poistettavan käyntikohteen kohdalta Lisää Lisääja sitten Poista käyntipaikka päivän tiedoista.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä.

Sijaintihistorian poistaminen automaattisesti

Voit valita, että sijaintihistoriasta poistetaan automaattisesti yli 3, 18 tai 36 kuukautta vanhat tiedot.

Google Maps ‑sovelluksella

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisääja sitten Asetukset ja tietosuoja.
  4. Vieritä Sijaintiasetukset-kohtaan.
  5. Valitse Poista sijaintihistoria automaattisesti.
  6. Seuraa ohjeita näytöllä.

Selaimella

1. Avaa Google Mapsin aikajana selaimella.
  2. Valitse oikeasta alareunasta Asetukset Settings icon ja sitten Poista sijaintihistoria automaattisesti
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.

Mitä tapahtuu, kun sijaintihistorian tietoja poistetaan

Jos poistat sijaintihistorian tietoja tai koko historian, sinulle ei välttämättä enää tarjota Googlessa personoituja käyttökokemuksia tai niiden laatu voi heikentyä. Saatat menettää esimerkiksi nämä:

• Suositukset käymiesi paikkojen perusteella.
  • Reaaliaikaiset, liikenteeseen perustuvat suositukset kotiin- ja töihinlähtöajoista.

Tärkeää: Jos keskeytät sijaintihistorian tai poistat sen tietoja, mutta Verkko- ja sovellustoiminta tai jotkin muut asetukset ovat käytössä, Google-tilillesi voidaan yhä tallentaa sijaintitietoja käyttäessäsi muita Googlen sivustoja, sovelluksia ja palveluja. Sijaintitietoja voidaan esimerkiksi tallentaa Haun ja Mapsin käyttösi yhteydessä, jos Verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, tai lisätä kuviisi, jos se on sallittu kamerasovelluksesi asetuksista. Verkko- ja sovellustoiminta voi sisältää sijaintiasi koskevia tietoja laitteesi karkean alueen ja IP-osoitteen perusteella.

Lue lisää sijaintihistorian käyttö‑ ja diagnostiikasta

Kun sijaintihistoria on käytössä, laitteesi voi lähettää Googlelle diagnostiikkatietoja siitä, miten sijaintihistorian ominaisuudet toimivat. Google käsittelee kaikki keräämänsä tiedot Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Tiedot, joita laitteesi voi jakaa

Laitteesi voi lähettää Googlelle tietoja Google-sovellusten ja -tuotteiden sekä Android-laitteiden parantamiseksi. Google voi käyttää tietoja esimerkiksi seuraavien ominaisuuksien parantamiseen:

• Akunkesto: Arvioimme, mitkä sovellukset käyttävät eniten akun virtaa, ja vähennämme usein käytettyjen ominaisuuksien akun käyttöä.
  • Sijainnin tarkkuus: Käytämme sijaintitunnistimia ja ‐asetuksia sovellusten ja palveluiden sijaintiarvioiden parantamiseen.

Puhelimesi voi lähettää Googlelle esimerkiksi seuraavia tietoja:

• Alla olevien yhteyksien laatu ja kesto:
    • Mobiiliverkot
    • GPS
    • Wi-Fi-verkot
    • Bluetooth
  • Sijaintiasetusten tila
  • Uudelleenkäynnistykset ja virheraportit
  • Google-sovellukset, joilla sijaintihistoria laitetaan päälle tai pois päältä
Kuinka jaetut tiedot auttavat Googlea parantamaan palveluitaan

Käyttö- ja diagnostiikkatietojen avulla voidaan parantaa Google-sovelluksia ja ‑tuotteita sekä Android-laitteita. Google voi käyttää tietoja esimerkiksi seuraavien ominaisuuksien parantamiseen:

• Akunkesto: Tiedot eniten akkua käyttävistä ominaisuuksista ja sovelluksista voivat auttaa Googlea vähentämään usein käytettyjen ominaisuuksien virrankulutusta.
  • Sijainnin tarkkuus: Google voi käyttää sijaintiantureiden ja asetusten tietoja sovellusten ja palvelujen sijaintiarvioiden parantamiseen.

Lisätietoja muista sijaintiasetuksista