Uudelleen käytettävien kuvien etsiminen

Voit suodattaa Google-haun tulokset siten, että niissä on kuvia, videoita tai tekstejä, joita sinulla on lupa käyttää. Tarkennetun haun Käyttöoikeudet-suodattimen avulla voit selvittää, milloin voit käyttää, jakaa tai muokata internetistä löytämääsi sisältöä.

Uudelleen käytettävien kuvien, tekstien ja videoiden etsiminen

1. Jos haet kuvia, avaa tarkennettu kuvahaku. Jos haet muuta sisältöä, avaa tarkennettu haku.
  2. Kirjoita hakusanat Kaikilla näillä sanoilla -kenttään.
  3. Valitse Käyttöoikeudet-osion avattavasta valikosta, millaisen käyttöluvan alaista sisältöä haluat hakea.
  4. Valitse Tarkennettu haku.

Huomaa: Ennen kuin käytät löytämääsi sisältöä uudelleen, varmista, että sen käyttöoikeus on voimassa, ja tarkista sen uudelleenkäytön ehdot. Käyttöoikeus voi esimerkiksi vaatia, että kuvan tekijä ilmoitetaan käytön yhteydessä. Google ei tiedä, pitääkö käyttöoikeusmerkintä paikkansa, joten emme myöskään tiedä mitään sisällön käyttöoikeuden laillisuudesta.

Käyttöoikeustyypit

• Vapaasti käytettävissä tai jaettavissa: sinulla on oikeus kopioida tai jaella sisältöä uudelleen, jos sisältöä ei muuteta.
  • Vapaasti käytettävissä, jaettavissa ja muokattavissa: sinulla on oikeus kopioida, muokata tai jaella sisältöä uudelleen käyttöoikeudessa määritetyllä tavalla.
  • Kaupallisesti: jos haluat käyttää sisältöä kaupallisiin tarkoituksiin, valitse vaihtoehto, joka sisältää sanan ”kaupallisesti”.

Käyttöoikeuksien periaatteet

Käyttöoikeuksien avulla löydät sisältöä, jota voit käyttää fair use -oikeuden ulkopuolisiin tarkoituksiin. Sivustojen omistajat voivat ilmoittaa käyttöoikeuksien avulla, missä määrin sivuston sisältöä saa käyttää uudelleen.

Tarkennetun haun käyttöoikeussuodatin näyttää sisältöä, jolle on annettu Creative Commons- tai vastaava käyttöoikeus tai jonka on ilmoitettu olevan public domain -materiaalia eli vapaasti käytettävissä. Kuvien osalta käyttöoikeussuodatin näyttää myös GNU Free Documentation -käyttöoikeuden alaiset kuvat.

Virheellisistä käyttöoikeuksista ilmoittaminen

Jos hakutuloksissa näkyy sisältöä, jolla on virheelliset käyttöoikeudet, ilmoita siitä Google-haun keskusteluryhmässä.