Trobar imatges que es puguin utilitzar sense restriccions

En fer una cerca a Google, podeu filtrar els resultats per trobar imatges, vídeos o text que tingueu permís per utilitzar. Per fer-ho, heu d'utilitzar un filtre denominat "drets d'utilització" que trobareu a "Cerca avançada". Aquesta opció permet saber quan es pot utilitzar, compartir o modificar contingut que es troba en línia.

Cercar imatges, text i vídeos que es puguin tornar a utilitzar

1. Aneu a Cerca avançada d'imatges si cerqueu imatges o a Cerca avançada si cerqueu un altre tipus de contingut.
  2. Al camp "totes aquestes paraules", escriviu el que vulgueu cercar.
  3. A la secció "drets d'utilització", feu servir el menú desplegable per triar quin tipus de llicència voleu que tingui el contingut.
  4. Feu clic a Cerca avançada.

Nota: abans de tornar a utilitzar el contingut, assegureu-vos que la llicència sigui legítima i comproveu les condicions exactes de reutilització. Per exemple, pot ser que la llicència requereixi que esmenteu el creador de la imatge quan la utilitzeu. Google no pot saber si l'etiqueta de llicència és legítima i, per tant, tampoc si el contingut compta amb una llicència legal.

Tipus de drets d'utilització

• Que es poden fer servir o compartir: permet copiar o redistribuir el contingut sempre que no es modifiqui.
  • Que es poden fer servir, compartir o modificar: permet copiar, modificar o redistribuir el contingut segons les condicions especificades a la llicència.
  • Comercialment: si voleu contingut per a ús comercial, assegureu-vos de seleccionar una opció que inclogui la paraula "comercialment".

Com funcionen els drets d'utilització

Els drets d'utilització permeten cercar contingut del qual es pugui fer un ús raonable. Els propietaris dels llocs poden utilitzar llicències que indiquin si el contingut dels seus llocs es pot tornar a utilitzar i de quina manera.

El filtre de drets d'utilització que trobareu a "Cerca avançada" permet veure o bé contingut etiquetat amb llicència de Creative Commons o una llicència similar, o bé contingut que sigui de domini públic. Per a les imatges, el filtre de drets d'utilització també permet veure imatges etiquetades amb la llicència de documentació lliure de GNU.

Informar de drets d'utilització incorrectes

Si trobeu contingut amb drets d'utilització incorrectes als resultats de la cerca, informeu-nos-en al Fòrum de la Cerca de Google.