Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Finn bilder du kan bruke og dele

Når du søker på Google, kan du filtrere resultatene for å finne bilder som tilbyr lisenser for gjenbruk.

Viktig: Bilder kan være beskyttet av opphavsrett. Nedenfor kan du finne ut hvordan du finner innhold du kan gjenbruke.

Gå gjennom lisensen og vilkårene for gjenbruk

Før du gjenbruker innhold, må du sørge for at lisensen er legitim, og sjekke de nøyaktige vilkårene for gjenbruk. Lisensen kan for eksempel kreve at du krediterer den som har laget bildet, når du bruker det.

Vi anbefaler følgende:

• Bruk «Brukerrettigheter»-filteret for å finne bilder som har lisensinformasjon knyttet til dem. Google filtrerer bilder etter lisens basert på informasjon fra nettstedene der de aktuelle bildene ligger, eller fra bildeleverandøren.
  • Bekreft alltid lisensinformasjonen for et bilde. Du kan følge linken «Lisensdetaljer» og gjennomgå den for å finne samsvar med både lisensens leverandør og bildets vertsnettsted.

Finn bilder med informasjon tilgjengelig om hvordan du gjenbruker dem

1. Gå til images.google.com på Android-enheten din.
  2. Søk etter et bilde.
  3. For å begrense resultatene til bilder med tilgjengelig lisensinformasjon, trykk på Filtrer Filter og så Brukerrettigheter og så velg en lisenstype.
  4. Trykk på bildet du vil bruke.
  5. For å finne informasjon om hvordan du lisensierer og bruker bildet, trykk på Lisensdetaljer under bildet.

Del bilder

1. Gå til images.google.com på Android-enheten din.
  2. Søk etter et bilde.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer Merog så Del Del.

Typer brukerrettigheter

For hvert «brukerrettigheter»-filter kan du begrense resultatene til bilder som har tilknyttede lisensdetaljer, deriblant hvordan du kan lisensiere og bruke et bilde.

Slik finner du lisensdetaljer: Velg et bilde, og velg Lisensdetaljer under bildet. Vi anbefaler at du alltid går gjennom lisenskravene for bildene du vil bruke.

• Creative Commons-lisenser: Disse bildene kan vanligvis brukes kostnadsfritt, men krever kildehenvisning. De kan også ha begrensninger for hvordan eller i hvilken kontekst de kan brukes. En lisens for et bilde kan for eksempel indikere at du ikke kan endre det eller bruke det til kommersielle formål.
  • Kommersielle eller andre lisenser: Disse bildene har andre lisenser enn Creative Commons og kan være fra enten kostnadsfrie nettsteder eller kommersielle nettsteder som krever betaling.

Slik fungerer brukerrettigheter

Brukerrettigheter hjelper deg med å finne innhold du kan bruke utover rimelig bruk («fair use»). Nettstedseiere kan bruke lisenser for å fortelle deg hvorvidt og hvordan du kan gjenbruke innhold fra nettstedene deres.

Rapportér feil brukerrettigheter

Hvis du har klager om misbruk av opphavsretten din, kan du lese kravene til varsler om brudd på opphavsretten eller sende inn en klage.