Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Uudelleen käytettävien kuvien löytäminen

Voit suodattaa Google Haun tulokset siten, että löydät kuvia, joissa on käyttöoikeudet uudelleenkäyttöön.

Tärkeää: Tekijänoikeudet saattavat rajoittaa kuvien käyttöä. Katso alta, miten löydät uudelleenkäytettävää sisältöä.

Lisenssin ja uudelleenkäytön ehtojen tarkistaminen

Ennen kuin käytät löytämääsi sisältöä uudelleen, varmista, että sen käyttöoikeus on aito, ja tarkista sen uudelleenkäytön ehdot. Käyttöoikeus voi esimerkiksi vaatia, että kuvan tekijä ilmoitetaan käytön yhteydessä.

Suosittelemme, että teet näin:

• Käytä Käyttöoikeudet-suodatinta löytämään kuvia, joihin on liitetty lisenssitiedot. Google suodattaa kuvia lisenssitietojen mukaan, jotka perustuvat kuvia hostaavien sivustojen tai niiden tarjoajien antamiin tietoihin.
  • Varmista aina kuvan lisenssitiedot. Voit siirtyä tietoihin Lisenssitiedot-linkin kautta ja tarkistaa, täsmäävätkö ne lisenssin tarjoajan ja kuvaa hostaavan sivuston kanssa.

Näin voit löytää kuvan, jossa on ohjeet sen uudelleenkäyttöön

1. Siirry Android-puhelimella tai ‑tabletilla osoitteeseen images.google.com.
  2. Hae kuvaa.
  3. Voit rajata tulokset kuviin, joissa on saatavilla lisenssitiedot, napauttamalla suodatinkuvaketta Filter ja sitten Käyttöoikeudet ja sitten käyttöoikeustyyppi.
  4. Napauta haluamaasi kuvaa.
  5. Jos haluat lisätietoa siitä, miten voit lisensoida ja käyttää kuvaa, valitse kuvan alta Lisenssitiedot.

Kuvan jakaminen

1. Siirry Android-puhelimella tai ‑tabletilla osoitteeseen images.google.com.
  2. Hae kuvaa.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Jaa Jaa.

Käyttöoikeustyypit

Jokaista Käyttöoikeus-suodatinta kohden voit rajata kuvia siten, että niissä on liitetyt lisenssitiedot, jotka sisältävät ohjeet niiden lisensointiin ja käyttämiseen.

Lisenssitietojen löytäminen: Valitse kuva ja valitse sitten sen alta Lisenssitiedot. Suosittelemme aina tarkistamaan lisenssivaatimukset kaikista kuvista, joita haluat käyttää.

• Creative Commons ‑käyttöluvat: Näitä kuvia voi yleensä käyttää vapaasti, mutta käytön yhteydessä on mainittava alkuperäinen tekijä. Niissä voidaan myös rajoittaa sitä, miten ja missä kontekstissa niitä voi käyttää. Kuvan lisenssissä voidaan esimerkiksi mainita, että sitä ei saa muokata tai käyttää kaupalliseen tarkoitukseen.
  • Kaupalliset ja muut käyttöluvat: Näissä kuvissa on Creative Commons ‑käyttöluvan ulkopuolisia lisenssejä, ja ne voivat olla maksuttomilta sivustoilta tai maksua edellyttäviltä kaupallisilta sivustoilta.

Käyttöoikeuksien periaatteet

Käyttöoikeuksien avulla löydät sisältöä, jota voit käyttää kohtuullisen käytön ulkopuolisiin tarkoituksiin. Sivustojen omistajat voivat ilmoittaa käyttöoikeuksien avulla, missä määrin sivuston sisältöä saa käyttää uudelleen.

Virheellisistä käyttöoikeuksista ilmoittaminen

Tekijänoikeuden väärinkäyttöön liittyvissä asioissa tarkista tekijänoikeusrikkomusilmoitusten vaatimukset tai tee valitus.