Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Använd Google Röstsökning

Du kan söka efter användbar information med hjälp av rösten.

Starta en röstsökning

Obs! Utlösaren ”Hey Google” fungerar bara med Google Assistent.

1. Öppna Google-appen Google Sök på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på mikrofonen Mikrofon.
  3. Använd rösten för att söka efter något på Google Sök Sök.

Tips! Läs mer om hur du söker efter en låt genom att spela, nynna eller sjunga den i Google-appen.

Vanliga röstsökningar

Om röstsökning är tillgängligt på ditt språk, i ditt land och i din region kan du säga de flesta av exempelmeningarna nedan.

Tips! Vissa av exemplen fungerar bara på vissa språk, i vissa länder eller i vissa regioner.

Underhållning (musik, filmer, tv, böcker och bilder)

Hitta ny musik: ”Vilka låtar har Mumford and Sons gjort?”

Hitta en film: ”Vilka filmer går i kväll?” eller ”Var visas Hunger Games?”

Söka efter bilder: ”Visa bilder på Golden Gate-bron.”

Vägbeskrivning och resväg

Få vägbeskrivningar: ”Navigera till Liseberg” eller ”Vägbeskrivning till Kungsgatan 15 i Stockholm”.

Hitta platser i närheten: ”Var finns närmaste kafé?”

Planera en resa: ”What are some attractions in New York City?” (Vilka sevärdheter finns i New York?)

Boka bord: ”Book a table for 2 at Cascal on Wednesday night” (Boka bord för två på Cascal på onsdag kväll).

Fakta och snabba svar

Ta reda på vad klockan är: ”Vad är klockan i London?”

Kolla vädret: ”Behöver jag ha jacka i dag?” eller ”Vad blir det för väder i morgon?”

Få svar på frågor: ”Var föddes Albert Einstein?” eller ”Hur gammal är Beyoncé?”

Översätt ord eller fraser: ”Hur säger man gurka på spanska?”

Definiera ord: ”Vad betyder frosseri?”

Konvertera enheter: ”Hur många pounds är 16 ounces?”

Lös matteproblem: ”Vad är kvadratroten ur 2209?”