Bruk talesøk og -handlinger med «Hey Google»

Du kan bruke stemmen til å utføre handlinger som å søke, be om veibeskrivelser og lage påminnelser. Hvis du for eksempel vil se om det er meldt regn, kan du si «Hey Google, trenger jeg paraply i morgen?»

Viktig: På enkelte enheter kan du bare si «Ok Google».

Slå på talesøk

1. Åpne Google-appen Google Søk på en Android-enhet.
  2. Nederst til høyre trykker du på Mer Mer og så Innstillingerog så Tale.
  3. Under «Hey Google» trykker du på Voice Match.
  4. Slå på Hey Google.

Start et talesøk

1. Åpne Google-appen Google Søk på en Android-enhet.
  2. Si «Hey Google», eller trykk på mikrofonen Mikrofon.

Endre «Hey Google»-innstillingene dine

«Hey Google»-innstillinger du kan endre

Innstillingene kan variere etter enhet og versjonen av Google-appen. Ikke alle innstillingene er tilgjengelige på alle språk.

Finn ut hvordan du endrer innstillingene for Google-appen.

Når du kan si «Hey Google»

• Hey Google:
    Hvis skjermen er på eller enheten lader, kan du si «Hey Google» fra en hvilken som helst skjerm. Denne innstillingen kan hindre visse andre taletjenester som bruker kommandoord, fra å virke.
  • Mens du kjører:
    Du kan si «Hey Google» mens du bruker Google Maps og Android Auto.
  • Alltid på:
    Du kan si «Hey Google» enten skjermen er på eller av.

Når skjermen er låst

• Lås opp med Voice Match:
    Når du sier «Hey Google» fra en sikker låseskjerm og stemmen din gjenkjennes, kan du be Google om å gjøre ting for deg eller åpne nettsteder uten at du må låse opp enheten manuelt.
  • Personlige resultater:
    Se personlige resultater for talesøkene dine, selv når enheten er låst.

«Hey Google»-stemmemodell

• Lær opp stemmemodellen på nytt:
    Lær Google å gjenkjenne stemmen din på nytt. Prøv dette hvis Google ikke kjenner igjen stemmen din når du sier «Hey Google». Hvis du ikke ser denne innstillingen, må du sørge for at «Hey Google» er slått på.
  • Slett stemmemodell på en bestemt enhet:
    Fjern det du har lært Google om stemmen din på den valgte enheten.
Løs problemer med «Hey Google»

Finn ut hvordan du løser problemer med «Hey Google».

Slett «Hey Google»-lydopptak

Når du konfigurerer assistenten til å bruke Voice Match, lagres lydopptakene som er opprettet av talemodellene, i Google-kontoen din. Du kan finne og slette disse opptakene fra Google-kontoen.

1. Gå til myactivity.google.com på Android-enheten din.
  2. Til venstre klikker du på Annen Google-aktivitet og så Registrering av Voice Match og Face Match og så Se dataene.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Slett alt.

Måter du kan bruke stemmen på

Hvis talesøk er tilgjengelig på språket ditt og i landet ditt, kan du si de fleste av disse eksemplene. Noen er ikke tilgjengelige på alle språk.

Konto, personvern og søk
Endre kontoinnstillingene: «Åpne kontoinnstillingene for Google»
Se søkeloggen din: «Vis Google-søkeloggen min»
Endre personverninnstillingene dine: «Juster personverninnstillingene mine på Google»
Endre sikkerhetsinnstillingene dine: «Juster sikkerhetsinnstillingene mine på Google»
Kalender, alarmer, påminnelser og informasjon

Still inn alarmer: «Still inn en alarm klokken 7» eller «Still inn en alarm hver fredag morgen klokken 7»

Angi påminnelser: «Minn meg på å ringe Stian klokken 18» eller «Minn meg på å kjøpe belgisk sjokolade på Sandvika Storsenter»

Se SMS-er (tekstmeldinger): «Vis meldingene mine fra Benjamin om middag»

Opprett Google Kalender-aktiviteter: «Opprett en kalenderaktivitet for middag i Stavanger, lørdag klokken 19»

Se kommende regninger: «Regningene mine» eller «Telenor-regningene mine 2013»

Sjekk oversikten din: «Hvordan ser morgendagen min ut?» eller «Når er det neste møtet mitt?»

Kommuniser med venner og familie

Ring en venn: «Ring Kari Nordmann» eller «Ring mamma»

Send melding til en venn: «Send melding til Lars om at jeg kommer fem minutter for sent»

Send en chattemelding med Hangouts: «Send en Hangouts-melding til Robert» eller «Start en Hangouts-chat»

Start en videosamtale med Hangouts: «Start en videosamtale» eller «Videosamtale med Kari på Hangouts»

Send e-post: «Send en e-post til Kristin, emne nye sko, melding, jeg gleder meg til å vise deg de nye skoene mine – punktum»

Sjekk talepostkassen din: «Hør på talepost»

Underholdning (musikk, filmer, TV, bøker og bilder)

Spill musikk: «Spill Macklemore» eller «Spill Can't Hold Us»

Identifiser en sang: «Hvilken sang er dette?»

Finn ny musikk: «Hvilke sanger har Mumford and Sons?»

Spill en radiostasjon fra Google Play: «Spill litt musikk»

Se på en film fra Google Play: «Se på Frost»

Finn ut mer om en TV-serie du ser på: «Hva er på TV?»

Les en bok fra Google Play: «Les Enders spill»

Finn en film: «Hvilke filmer vises i kveld?» eller «Hvor vises Hunger Games?»

Søk etter bilder: «Vis meg bilder av Golden Gate Bridge»

Ta et bilde eller en video: «Ta et bilde» eller «Ta opp en video»

Veibeskrivelser og reiser

Få veibeskrivelser: «Naviger til Kiwi» eller «Veibeskrivelse til Hageveien 19 i Kristiansand»

Finn steder i nærheten: «Hvor er nærmeste kafé?»

Planlegg en tur: «Hvilke attraksjoner kan jeg se i New York?»

Slå opp reiseplaner: «Vis flyreisene mine» eller «Hvor er hotellet mitt?»

Bestill bord: «Bestill et bord for to på Bølgen og Moi i kveld»

Fakta og raske svar

Finn ut hvor mye klokken er: «Hva er klokken i London?»

Sjekk været: «Må jeg ta med jakke i dag?» eller «Hvordan blir været i morgen tidlig?»

Få svar på faktaspørsmål: «Hvor ble Albert Einstein født?» eller «Hvor gammel er Beyonce?»

Regn ut tips: «Hvor mye tips bør jeg gi for 390 kroner?»

Oversett ord eller setninger: «Hvordan sier man agurk på spansk?»

Få definisjonen av ord: «Hva betyr fråtsing?»

Konverter mellom enheter: «Hvor mange kilo er 16 pund?»

Løs regnestykker: «Hva er kvadratroten av 2209?»

Spor pakker fra Gmail-ordrebekreftelsene dine: «Hvor er pakken min?»

Søk i apper på enheten din: «Søk etter thaimat på Yelp»

Endre innstillingene for enheten din

Wi-Fi: «Slå på Wi-Fi» eller «Slå av Wi-Fi»

Bluetooth: «Slå på Bluetooth» eller «Slå av Bluetooth»

Lommelykt: «Slå på lommelykten» eller «Slå av lommelykten»

Flere apper du kan bruke «Ok Google» med

Du kan si «Ok Google» for å utføre talehandlinger med andre apper på enheten. Dette er for øyeblikket bare tilgjengelig for bestemte apper, og bare bestemte fraser fungerer.

Flere apper som fungerer med «Ok Google»

• Flixster: «Show me Inception on Flixster.» (Vis meg Inception på Flixster)
  • Instacart: «Show instacart availability.» (Vis Instacart-tilgjengelighet)
  • iRobot Home: «Start mopping.» (Begynn å vaske)
  • Lincoln: «Start my Lincoln MKZ.» (Start min Lincoln MKZ)
  • NPR One: «Listen to NPR.» (Hør på NPR)
  • NextPlus: «Send a message with NextPlus.» (Send en melding med NextPlus)
  • Realtor.com: «Show rentals near me on Realtor.» (Vis boliger til leie nær meg på Realtor)
  • Shazam: «Shazam this song.» (Identifiser denne sangen med Shazam)
  • Telegram: «Send a Telegram message to Mom.» (Send en Telegram-melding til mamma)
  • Threema: «Send a Threema message to Kate.» (Send en Threema-melding til Kate)
  • TripAdvisor: «Show attractions near me on TripAdvisor.» (Vis attraksjoner nær meg på TripAdvisor)
  • Trulia: «Show homes for sale in Boston on Trulia.» (Vis boliger til salgs i Boston på Trulia)
  • TuneIn Radio: «Open TuneIn in car mode.» (Åpne TuneIn i bilmodus)
  • Walmart: «Scan my receipt on Walmart.» (Skann kvitteringen min på Walmart)
  • WhatsApp: «Send a WhatsApp to Joe.» (Send en WhatsApp til Joe)
  • Wink: «Activate home mode on Wink.» (Aktivér hjemmemodus på Wink)
  • Viber: «Send a message with Viber.» (Send en melding med Viber)
  • Zillow: «Show me open houses nearby on Zillow.» (Vis meg visninger i nærheten på Zillow)

Flere eksempler på talehandlinger.

Google lærer noen av appene du foretrekker

Når du ikke nevner noe appnavn i enkelte typer forespørsler (for eksempel hvis du bare sier «skann kvitteringen min»), kan du åpne appen fra søkeresultatene. Når du har gjort dette noen ganger, lærer Google at du vil åpne appen, så du blir ikke spurt neste gang.

Hvis du vil bli spurt hver gang før appen åpnes:

1. Si eller skriv inn talehandlingen.
  2. Avbryt ved å trykke på .
  3. Gjenta disse trinnene noen ganger.
Nå åpnes ikke appen automatisk lenger. Den vises i søkeresultatene i stedet. (Dette kan ta noen minutter i enkelte tilfeller.)

Hvor kan du bruke talesøk?

Disse handlingene er tilgjengelige på engelsk i USA, Storbritannia, Australia, Canada, India, Irland, Singapore og Sør-Afrika.

Enheten din må ha versjon 4.0 eller høyere av Google-appen med Nett- og appaktivitet slått på.