Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Google Gesproken zoekopdracht gebruiken

Je kunt je stem gebruiken om nuttige informatie te zoeken.

Een gesproken zoekopdracht starten

1. Open de Google-app Google-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op de microfoon Spreken.
  3. Stel een vraag.

Tip: Ontdek hoe je een nummer zoekt door het af te spelen, te neuriën of te zingen in de Google-app.

Veelgebruikte gesproken zoekopdrachten

Als gesproken zoekopdrachten beschikbaar zijn in jouw taal, land en regio, kun je de meeste van deze voorbeelden gebruiken.

Tip: Sommige van deze voorbeelden werken alleen in bepaalde talen, landen of regio's.

Entertainment (muziek, films en afbeeldingen)

Nieuwe muziek zoeken: 'Welke nummers speelt Mumford and Sons?'

Een film zoeken: 'Welke films draaien er vanavond?' of 'Waar draait Hunger Games?'

Zoeken naar afbeeldingen: 'Laat me foto's van de Golden Gate Bridge zien.'

Reizen en navigatie

Route opvragen: 'Navigeer naar Johan Cruijff Arena' of 'Route naar Reitdiep 120, Groningen.'

Plaatsen in de buurt zoeken: 'Waar is de dichtstbijzijnde koffiebar?'

Een reis plannen: 'Wat zijn enkele bezienswaardigheden in New York City?'

Feiten en snelle antwoorden

De tijd opvragen: 'Hoe laat is het in Londen?'

Check wat voor weer het is: 'Moet ik vandaag een jas aan?' of 'Wat voor weer is het morgenochtend?'

Triviavragen beantwoorden: 'Waar is Albert Einstein geboren?' of 'Hoe oud is Beyoncé?'

Woorden of zinnen vertalen: 'Hoe zeg je komkommer in het Spaans?'

Een woord definiëren: 'Wat betekent vraatzucht?'

Eenheden omrekenen: 'Hoeveel is 16 ounce in kilo's?'

Een wiskundig probleem oplossen: 'Wat is de wortel van 2209?'

Nog een taal toevoegen

Als je gesproken zoekopdrachten in meer dan één taal wilt gebruiken, kun je vanuit je instellingen een taal toevoegen.

1. Open de Google-app Google-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Gesproken zoekopdrachten en de Assistent.
  3. Tik op Taal en dan Taal toevoegen.