Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Google-puhehaun käyttäminen

Voit hakea hyödyllisiä tietoja äänikomennoilla.

Pääsy Assistant-toimintoihin on siirretty

Tärkeää: Hakukentän mikrofoni avaa nyt vain Google-puhehaun, eikä se tue Assistantin toimintoja, kuten herätyksen lisäämistä, valojen laittamista päälle tai viestin lähettämistä. Voit edelleen käyttää Assistantia näiden ja muiden toimintojen suorittamiseen, kun sanot "Hey Google" ja kosketat pitkään aloitusnäyttöä tai virtapainiketta Android-laitteella.

Katso, miten voit ottaa Google Assistantin käyttöön laitteellasi.

Katso, mitä voit kysyä Google Assistantilta.

Puhehaun aloittaminen

Tärkeää: "Hey Google" toimii vain Google Assistantilla.

1. Avaa Google-sovellus Google Haku Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta mikrofonia Mikrofoni.
  3. Hae mitä tahansa Google Hausta Haku äänikomennoilla.

Vinkki: Katso, miten voit hakea kappaletta soittamalla, hyräilemällä tai laulamalla sitä Google-sovellukselle.

Yleisiä puhehakuja

Jos puhehaku on saatavilla kielelläsi ja alueellasi, voit käyttää useimpia näistä esimerkeistä.

Vinkki: Jotkin esimerkit toimivat vain tietyillä kielillä tai alueilla.

Viihde (musiikki, elokuvat, TV, kirjat ja kuvat)

Uuden musiikin löytäminen: "Mitä kappaleita Mumford and Sons on julkaissut?"

Elokuvan löytäminen: "Mitä elokuvia tänään esitetään?" tai "Missä Nälkäpeli esitetään?"

Kuvien hakeminen: "Show me pictures of the Golden Gate Bridge"

Reittiohjeet ja matkustaminen

Reittiohjeet: "Navigoi Citymarketiin" tai "Reittiohjeet kohteeseen Hallituskatu 2, Oulu"

Lähellä olevien paikkojen löytäminen: "Missä on lähin kahvila?"

Matkan suunnitteleminen: "Mitä nähtävyyksiä Turussa on?"

Pöydän varaaminen: "Varaa pöytä kahdelle Vapianosta keskiviikkona"

Faktat ja nopeat vastaukset

Kellonaika: "Paljonko kello on Lontoossa?"

Säätiedot: "Tarvitsenko tänään takkia?" tai "Millainen sää on huomenna?"

Tietokilpailukysymykset: "Missä Albert Einstein syntyi?" tai "Kuinka vanha Beyoncé on?"

Sanojen tai ilmausten kääntäminen: "How do you say cucumber in Spanish?"

Sanan määritteleminen: "Mitä mässäily tarkoittaa?"

Mittayksiköiden muuntaminen: "Minkä verran on 16 paunaa kilogrammoina?"

Laskutehtävän ratkaiseminen: "Mikä on 2209:n neliöjuuri?"