Brug "Hey Google" til stemmesøgninger og -handlinger

Du kan bruge din stemme til at foretage handlinger, f.eks. at søge, få rutevejledning og oprette påmindelser. Hvis du f.eks. vil vide, om vejrudsigten melder om regn, kan du sige "Hey Google, får jeg brug for en paraply i morgen?"

Vigtigt! På nogle enheder kan du kun sige "Ok Google".

Slå stemmesøgning til

1. Åbn Google-appen Google Søgning på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Nederst til højre skal du trykke på Mere Mere og så Indstillinger og så Tale.
  3. Tryk på Voice Match under "Hey Google".
  4. Slå Hey Google til.

Start en stemmesøgning

1. Åbn Google-appen Google Søgning på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Sig "Hey Google", eller tryk på mikrofonen Mikrofon.

Skift indstillingerne for "Hey Google"

Indstillinger for "Hey Google", som du kan ændre

Indstillingerne kan variere afhængigt af enheden og din version af Google-appen. Det er ikke alle indstillinger, der er tilgængelige på alle sprog.

Se, hvordan du ændrer dine indstillinger for Google-appen.

Hvornår du kan sige "Hey Google"

• Hey Google:
    Hvis skærmen er tændt, eller enheden oplader, kan du sige "Hey Google" fra en hvilken som helst skærm. Denne indstilling kan forhindre visse andre taletjenester, der bruger kommandoord eller aktiveringskommandoer, i at fungere.
  • Under kørsel:
    Du kan sige "Hey Google", mens du bruger Google Maps og Android Auto.
  • Altid tændt:
    Du kan sige "Hey Google", uanset om din skærm er tændt eller slukket.

Når din skærm er låst

• Lås op med Voice Match:
    Når du siger "Hey Google" fra en sikker låseskærm, og vi kan genkende lyden af din stemme, kan du bede Google om at foretage handlinger for dig eller besøge websites uden at skulle låse enheden op manuelt.
  • Personlige resultater:
    Se personlige resultater for dine stemmesøgninger, selv når din enhed er låst.

"Hey Google"-stemmemodel

• Genoptræn stemmemodellen:
    Lær Google at genkende din stemme igen. Prøv dette, hvis Google ikke kan genkende din stemme, når du siger "Hey Google". Hvis du ikke kan se denne indstilling, skal du sørge for, at "Hey Google" er slået til.
  • Slet stemmemodellen på enheden:
    Fjern de oplysninger, Google har fået i forhold til at genkende din stemme på den pågældende enhed.
Løs problemer med "Hey Google"

Se, hvordan du løser problemer med "Hey Google".

Slet lydoptagelser i forbindelse med "Hey Google"

Når du konfigurerer Google-assistenten til at bruge Voice Match, gemmes de lydoptagelser, der er oprettet af dine stemmemodeller, på din Google-konto. Du kan finde og slette disse optagelser via din Google-konto.

1. Gå til myactivity.google.com på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Til venstre skal du klikke på Anden Google-aktivitet og så Tilmelding til Voice Match- og Face Match og så Se data.
  3. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og så Slet alle.

Måder, du kan bruge din stemme på

Hvis stemmesøgning er tilgængelig på dit sprog eller i dit land, kan du sige de fleste af eksemplerne nedenfor. Nogle af dem er ikke tilgængelige på alle sprog.

Konto, privatliv og søgning
Skift kontoindstillinger: "Åbn Google-kontoindstillinger."
Se din søgehistorik: "Vis min Google-søgehistorik."
Skift dine privatlivsindstillinger: "Juster mine Google-privatlivsindstillinger."
Skift dine sikkerhedsindstillinger: "Juster mine Google-sikkerhedsindstillinger."
Kalender, alarmer, påmindelser og oplysninger

Indstil en alarm: "Indstil en alarm til kl. 7.00" eller "Indstil en alarm til hver fredag morgen kl. 7.00".

Opret en påmindelse: "Mind mig om at ringe til John kl. 18.00" eller "Mind mig om at købe kager hos Lagkagehuset".

Se sms-beskeder: "Vis mig mine beskeder fra Benjamin vedrørende middag".

Opret en begivenhed i Google Kalender: "Opret en begivenhed i kalenderen for middag i Randers på lørdag kl. 19.00".

Se dine kommende regninger: "Mine regninger" eller "Mine YouSee-regninger for 2017".

Tjek din tidsplan: "Har jeg planer i morgen?" eller "Hvornår er mit næste møde?"

Kommuniker med venner og familie

Ring til en ven: "Ring til Linda Hansen" eller "Ring til mor".

Skriv en sms til en ven: "Skriv en sms til Janus om, at jeg er fem minutter forsinket".

Send en Hangouts-chatbesked: "Send en Hangouts-besked til Bob" eller "Start en Hangouts-chat".

Start et Hangouts-videoopkald: "Start et videoopkald" eller "Start videoopkald med Johanne via Hangouts".

Send en mail: "Send en mail til Kristina, emne, nye sko, meddelelse, jeg glæder mig vildt meget til at vise dig mine nye sko, punktum".

Tjek din telefonsvarer: "Lyt til telefonsvarer".

Underholdning (musik, film, tv, bøger og billeder)

Afspil musik: "Afspil Macklemore" eller "Afspil Can't Hold Us".

Identificer en sang: "Hvilken sang spiller?"

Find ny musik: "Hvilke sange synger Mumford and Sons?"

Afspil en radiokanal fra Google Play: "Afspil noget musik".

"Se en film fra Google Play: "Se Frost".

Få flere oplysninger om en tv-serie, du ser: "Hvad vises på fjernsynet?"

Læs en bog fra Google Play: "Læs Enders strategi".

Find en film: "Hvilke film vises i aften?" eller "Hvor kan jeg se Hunger Games?"

Søg efter billeder: "Vis mig billeder af Golden Gate Bridge".

Tag et billede eller optag en video: "Tag et billede" eller "Optag en video".

Rutevejledninger og rejser

Få rutevejledning: "Find vej til Bilka" eller "Rutevejledning til Svalevej 29, 2600 Glostrup".

Find steder i nærheden: "Hvor ligger den nærmeste café?"

Planlæg din rejse: "Hvilke seværdigheder er der i New York City?"

Se rejseplaner: "Vis mig mine flyafgange" eller "Hvor ligger mit hotel?"

Reservér et bord: "Reservér et bord til to på Vivaldi onsdag aften".

Fakta og hurtige svar

Tjek, hvad klokken er: "Hvad er klokken i London?"

Tjek vejrudsigten: "Skal jeg tage en frakke på i dag?" eller "Hvordan bliver vejret i morgen tidlig?"

Svar på faktaspørgsmål: "Hvor blev Albert Einstein født?" eller "Hvor gammel er Beyonce?"

Beregn drikkepenge: "Hvor meget skal jeg give i drikkepenge for en regning på 250 kr.?"

Oversæt ord eller sætninger: "Hvordan siger man agurk på spansk?"

Definer et ord: "Hvad betyder inflammation?"

Konvertér måleenheder: "Hvad er 16 kg i gram?"

Få løst et regnestykke: "Hvad er kvadratroden af 2209?"

Spor en pakke via ordrebekræftelsen på din Gmail-konto: "Hvor er min pakke?"

Søg i apps på din enhed: "Søg efter thailandsk mad på Yelp".

Skift indstillingerne for din enhed

Wi-Fi: "Aktivér Wi-Fi" eller "Deaktiver Wi-Fi".

Bluetooth: "Aktivér Bluetooth" eller "Deaktiver Bluetooth".

Lommelygte: "Tænd min lommelygte" eller "Sluk min lommelygte".

Flere apps, hvor du kan bruge "Ok Google"

Du kan sige "Ok Google" for at bruge stemmestyring med andre apps på din enhed. Dette er i øjeblikket kun tilgængeligt i visse apps, og det er kun bestemte sætninger, der fungerer.

Flere apps, hvor "Ok Google" fungerer

• Flixster: "Vis mig Inception på Flixster."
  • Instacart: "Vis Instacarts tilgængelighed".
  • Lincoln: "Start min Lincoln MKZ."
  • NPR One: "Lyt til NPR".
  • NextPlus: "Send en besked med NextPlus".
  • Realtor.com: "Vis ejendomme til leje i nærheden af mig på Realtor".
  • Shazam: "Find sangen med Shazam".
  • Telegram: "Send en Telegram-besked til mor".
  • Threema: "Send en Threema-besked til Kate".
  • TripAdvisor: "Vis seværdigheder i nærheden af mig på TripAdvisor."
  • Trulia: "Vis boliger til salg i Boston på Trulia."
  • TuneIn Radio: "Åbn TuneIn i biltilstand."
  • Walmart: "Scan min kvittering i Walmart".
  • WhatsApp: "Send en WhatsApp-besked til Joe".
  • Wink: "Aktivér hjemmetilstand på Wink".
  • Viber: "Send en besked med Viber".
  • Zillow: "Vis mig steder, der har åbent hus, i nærheden på Zillow."

Flere eksempler på stemmekommandoer.

Google lærer, hvad nogle af dine foretrukne apps er

Hvis du ikke nævner navnet på appen i forbindelse med en anmodning (hvis du f.eks. kun siger "scan min kvittering"), kan du åbne appen via søgeresultaterne. Når du har gjort dette et par gange, lærer Google, at du vil åbne appen og spørger ikke igen.

Hvis du vil spørges hver gang, før du åbner appen:

1. Sig eller skriv den handling, du vil udføre med stemmestyring.
  2. Annuller ved at trykke på  .
  3. Gentag et par gange.
Appen starter ikke længere automatisk. Den vises igen i søgeresultaterne. I nogle tilfælde vises den efter et par minutter.

Her kan du bruge stemmesøgning

Disse handlinger er tilgængelige på engelsk i USA, Storbritannien, Australien, Canada, Indien, Irland, Singapore og Sydafrika.

Din enhed skal have version 4.0 eller nyere af Google-appen og have aktiveret Web- og appaktivitet.