Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Google Zoeken-app voor Windows 8

Met de Google Zoeken-app voor Windows 8 kun je snel op internet zoeken en heb je makkelijk toegang tot andere Google-producten.

Heb je de Google Zoeken-app nog niet? Download de Google Zoeken-app voor je Windows 8-apparaat.

Zoektips

• Gesproken zoekopdracht: tik op Microfoon voice_icon_image om een gesproken zoekopdracht te starten.
  • Andere Google-producten gebruiken: tik op Apps App om andere Google-producten te openen, zoals Maps, Agenda of Gmail.
  • Eerdere zoekopdrachten: tik op Geschiedenis Geschiedenis om je recente zoektermen te bekijken.
  • Een bepaald type informatie vinden: gebruik de balk boven de zoekresultaten om resultaten te filteren op categorieën zoals Afbeeldingen, Video's of Nieuws.
  • Je resultaten verfijnen: als je tools wilt kiezen om resultaten te filteren op tijd, bron, kleur en vertaalde buitenlandse pagina's, tik je op Meer en dan Zoektools.

Je instellingen wijzigen

1. Open de Google Zoeken-app op je Windows 8-apparaat.
  2. Swipe van de rechterkant van het scherm naar links om het snelmenu te openen.
  3. Tik op Instellingen Settings > Instellingen.
  4. Zet de gewenste instelling aan of uit.

Zoekinstellingen

Je stem gebruiken om te zoeken

Als Gesproken zoekopdracht aanstaat, kun je een zoekopdracht inspreken nadat je op Microfoon voice_icon_image hebt getikt. De microfoon verschijnt niet op de zoekpagina als Gesproken zoekopdracht uitstaat.

Resultaten zien terwijl je typt

Terwijl je een zoekterm begint te typen, verschijnen populaire zoekresultaten onder het zoekvak. Als de gewenste resultaten er niet bij staan, blijf je typen. De resultaten worden geüpdatet terwijl je typt. Meer informatie over resultaten terwijl je typt

Expliciete resultaten filteren

Als je expliciete resultaten wilt filteren of tonen, ga je naar de pagina Zoekinstellingen en wijzig je de instelling voor SafeSearch.

Eerdere zoekopdrachten

Je eerdere zoekopdrachten verwijderen

Tik op Geschiedenis wissen op dit apparaat en dan Ja.

Geen zoekopdrachten meer opslaan op je apparaat

Zet Geschiedenis registreren op dit apparaat aan of uit.

Eerdere zoekopdrachten beheren die zijn opgeslagen op je Google-account

Als je bent ingelogd, zie je de knop Je webgeschiedenis beheren.

Tik op deze knop om zoekopdrachten te bekijken en te verwijderen die zijn opgeslagen op je pagina Mijn activiteit.