Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Ändra inställningar i Google-appen

Du kan ändra inställningarna i Google-appen, till exempel för röstsökning, tidigare sökningar, SafeSearch och aviseringar. Vissa inställningar i Google-appen baseras på dina enhetsinställningar, till exempel mörkt tema.

Öppna inställningsmenyn

1. Öppna Google-appen Google Sök.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Inställningar följt av Sök Sök.
  3. Sök efter en inställning.

Inställningar som du kan ändra

Allmänt

Du kan aktivera följande funktioner:

• Anpassade sökningar: Låt Google ge dig mer relevanta rekommendationer och resultat utifrån dina sökningar när du är utloggad.
  • Förslag: Se bildinlägg relaterade till dina intressen i Google-appen.
  • Databesparing: Spara data genom att inte låta vissa funktioner som Förslag uppdateras lika ofta.
  • Autoslutför med populära sökningar: Få sökresultat snabbare med lokala eller aktuella sökningar.
  • Gör alltid om offlinesökningar: Starta en sökning utan internetanslutning. När enheten är ansluten igen får Google sökresultaten och meddelar dig.
  • Öppna webbsidor i appen: Stanna kvar i Google-appen när du öppnar ett sökresultat eller ett bildinlägg från flödet.
  • Spela automatiskt upp förhandsgranskning av video: Videor spelas upp automatiskt utan ljud.
  • Smeknamn: Ge dina kontakter smeknamn så att du enkelt hittar dem när du söker.
  • Redigera och dela skärmbilder: Redigera och dela skärmbilder utan att lämna Google-appen.
  • Doodlar i sökwidgeten: Ibland visas doodlar i sökfältet i Google-appen. De visas tillfälligt vid särskilda tillfällen, t.ex. till jul.
Aviseringar
  • Aviseringar: Du kan ändra aviseringsinställningarna för Google-appen eller aktivera eller inaktivera aviseringar i Google-appen. Läs mer om hur du ändrar aviseringar från Google.
  • Google Assistent: Aktivera eller inaktivera aviseringar från Google Assistent, till exempel proaktiva aviseringar eller rekommendationer.
  • Övrigt: Aktivera eller inaktivera aviseringar, som pendlingsvarningar, påminnelser, väderuppdateringar med mera.
Dölj explicita resultat
SafeSearch-filter: Filtrera bort resultat av sexuell karaktär från sökresultaten. Läs mer om SafeSearch.
Personliga resultat

Du kan välja att få personliga resultat som bygger på information i ditt Google-konto i Sök. Följande är exempel på personliga resultat i Sök:

Google Assistent
  • Personliga uppgifter: Ange inställningar för platser, betalningsmetoder och väder. Om du trycker på Bokningar visas bokningar av bord på restaurang, flygbokningar och andra bokningar från Google-kontot.
  • Assistent: Ställ in språk, rutiner och e-postuppdateringar.
  • Tjänster: Anslut en tv, högtalare eller streamingtjänst till Google-assistenten.
  • Hem: Anslut Google Home.
Röst

Ändra inställningarna som styr röstsökning och röstkommandon.

• Språk: Med röstsökning får du sökresultat på samma språk som du använder när du söker med rösten.
  • Talade resultat: Bestäm om du vill få svaren upplästa för vissa sökningar eller för alla röstsökningar.
  • Hey Google: Välj i vilka sammanhang du kan säga ”Hey Google”. Läs mer om Hey Google.
  • Bluetooth-headset: Använd ett Bluetooth-headset när ett sådant har anslutits.
Språk och region
  • Sökspråk: Välj språk för sökresultaten. Med den här inställningen kan du välja fler språk som du vill se sökresultat på.
  • Sökområde: När du söker på Google anpassas resultaten till den region där du befinner dig. Du kan välja att se resultat för andra länder.
Konto

Ta bort ditt Google-konto från Google-appen

Obs! När du tar bort ett Google-konto från enheten tas kontot bort från alla appar och tjänster från Google på enheten.
  1. Öppna Google-appen Google Sök på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Hantera konton på den här enheten.
  3. Tryck på ett Google-konto följt av Ta bort konto.

Radera ditt Google-konto

Sökwidget

Viktigt! Den här funktionen är tillgänglig på nya enheter som distribueras i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) från den 1 mars 2020.

Byt till Google: Ändra standardsökmotorn för sökwidgeten på startskärmen till Google.