Inställningar i Google-appen

Du kan ändra inställningarna i Google-appen, till exempel för röstsökning, historik, SafeSearch och aviseringar. Vissa sökinställningar är inte tillgängliga på alla enheter.

Inställningar som du kan ändra

Android
Konton och sekretess
  • Google-konto: Välj det Google-konto du vill använda.
  • Historik för Google-konto: Visa eller radera historik som har sparats i Google-kontot, till exempel saker du söker efter, röstsökningar och röstkommandon och platser du besöker.
  • SafeSearch-filter: Filtrera bort resultat av sexuell karaktär från sökresultaten.
  • Pendlingsdelning: Dela din pendlingssträcka med kontakter på Google+.
  • Tillgänglighet: Aktivera text med hög kontrast.
  • Hjälp till med att förbättra Google: Om du har Google Nu Snabbstart kan du skicka information till Google för att förbättra din upplevelse om du vill.
Språk i sökningar

Ange det språk som du vill att sökresultaten ska visas på. Röstsökningsresultat visas på samma språk som du använde vid röstsökningen.

Röstsökning

Ändra inställningarna som styr röstsökning och röstkommandon.

• Språk: Röstsökningsresultat visas på samma språk som du använde vid röstsökningen.
  • Upplästa svar: För vissa sökningar kan du få svaren upplästa.
  • Identifiering av ”Ok Google”: Välj vilka skärmar du kan starta en röstsökning på genom att säga ”Ok Google”.
  • Taligenkänning offline: Hämta fler språk för taligenkänning som du vill använda när du är offline.
  • Blockera stötande ord: Stötande ord som du söker efter ersätts med asterisker (*) i sökrutan.
  • Bluetooth-mikrofonlurar: Använd Bluetooth-mikrofonlurar när sådana har anslutits.
Söka på mobiler och surfplattor

Om du vill visa appinformation i sökförslagen markerar du en eller flera av kryssrutorna. Om du till exempel har markerat kryssrutan bredvid appen Kontakter och börjar skriva din mammas namn kan hennes kontaktuppgifter visas bland sökförslagen.

Nu-kort
  • Visa kort: Aktivera eller inaktivera Google Nu-kort för ditt Google-konto.
  • Hantera korthistorik: Visa eller radera Google Nu-historik, till exempel kort som har visats och saker du gjorde när de visades.
  • Radera kortinställningar: Med den här inställningen inaktiveras eventuella personliga inställningar som du har gjort (t.ex. dina favoritlag). Dessutom inaktiveras Google Nu-kort på alla dina enheter.
  • Visa aviseringar för kortuppdateringar: Aktivera den här inställningen om du vill få aviseringar för Google Nu-kort om till exempel trafikproblem eller ändrade flygtider. Om du aktiverar aviseringar kan du välja att en ljudsignal ska spelas upp eller att mobilen ska vibrera när aviseringen visas.
iPhone eller iPad
Google Nu
  • Aktivera och inaktivera Google Nu.
  • Ändra inställningar för Google Nu, till exempel aviseringar, vilka kort som ska visas och din hem- och jobbadress.

Läs mer om inställningar i Google Nu.

Påminnelser

Skapa en påminnelse eller visa påminnelser som du skapat tidigare.

Läs mer om påminnelser.

Röstsökning

Ändra inställningarna som används när du söker eller gör något annat med hjälp av rösten.

• Upplästa svar: Ange om du vill att svar ska läsas upp när du söker efter något.
  • Bluetooth: Om du aktiverar den här inställningen kan du göra röstsökningar och använda röstkommandon med hjälp av Bluetooth-mikrofonlurar om sådana har anslutits.
  • Kommandoordet ”Ok Google”: Ange om det ska gå att göra en röstsökning var som helst i appen genom att säga ”Ok Google”. Inställningen ”OK Google” är bara tillgänglig i iPhone 4s eller senare och iPad 2 eller senare.
  • Språk: Språket du anger här gäller för alla röstsökningar du gör. Om du vill kan du använda ett annat språk än visningsspråket på enheten.
SafeSearch

Blockera majoriteten av allt barnförbjudet innehåll från sökresultaten med hjälp av inställningarna Smart eller Strikt i SafeSearch.

• Smart: Barnförbjudna resultat visas inte i resultaten om du inte söker efter dem avsiktligen.
  • Strikt: Barnförbjudna bilder och videor visas inte i några resultat.
Feedback
  • Feedback: Rapportera eventuella problem du stöter på eller tala om vad du gillar med appen.
  • Skaka för att skicka feedback: När den här inställningen är aktiverad kan du skapa en feedbackrapport var som helst i appen genom att skaka mobilen.
Sekretess (sökhistorik och platsinställningar)

Sökningar

• Historik på enheten: När den här inställningen är aktiverad sparas sökningar i appen Google Sök i historiken på den enhet du använder. Historik på enheten är inte samma sak som sökhistorik.
  • Rensa historik på enheten: Radera sökningar som har gjorts i appen Google Sök på enheten du använder. Sökningar som du har gjort på andra enheter eller datorer tas inte bort.
  • Rensa cookies från tredje part: Radera cookies för appen Google Sök på enheten du använder. Cookies i andra appar eller i mobila webbläsare som Chrome eller Safari tas inte bort.

Plats

Läs mer om hur du hanterar platsinställningar för Google Nu.

Kartinställningar

Välj om du vill öppna länkar till kartor i Google Maps.

Hitta inställningsmenyn

Android
  1. Öppna Google-appen .
  2. Högst upp till höger på sidan trycker du på menyikonen menu icon > Inställningar.
  3. Välj en kategori för de inställningar du vill ändra, till exempel för röstsökningar eller Nu-kort.
iPhone eller iPad
  1. Öppna Google-appen .
  2. Tryck på kugghjulet i startskärmens övre vänstra hörn. (Om Google Nu-kort visas rullar du ned för att komma tillbaka till startsidan.)