Inställningar i Google-appen

Du kan ändra inställningarna i Google-appen, till exempel för röstsökning, tidigare sökningar, SafeSearch och aviseringar. Vissa sökinställningar är inte tillgängliga på alla enheter.

Visa anvisningar för:

Inställningar som du kan ändra

Konton och sekretess
  • Google-konto: Välj det Google-konto du vill använda.
  • Historik i Google-kontot: Visa eller radera tidigare sökningar och annan aktivitet som sparas i ditt Google-konto, inklusive saker du söker efter, röstsökningar, röstkommandon och platser du besöker.
  • SafeSearch-filter: Filtrera bort resultat av sexuell karaktär från sökresultaten.
  • Pendlingsdelning: Dela din pendlingssträcka med kontakter på Google+.
  • Tillgänglighet: Aktivera text med hög kontrast.
  • Hjälp till med att förbättra Google: Om du har Google Nu Snabbstart kan du skicka information till Google för att förbättra din upplevelse om du vill.
Språk i sökningar

Ange det språk som du vill att sökresultaten ska visas på. Röstsökningsresultat visas på samma språk som du använde vid röstsökningen.

Röstsökning

Ändra inställningarna som styr röstsökning och röstkommandon.

• Språk: Röstsökningsresultat visas på samma språk som du använde vid röstsökningen.
  • Upplästa svar: För vissa sökningar kan du få svaren upplästa.
  • Identifiering av ”Ok Google”: Välj vilka skärmar du kan starta en röstsökning på genom att säga ”Ok Google”.
  • Taligenkänning offline: Hämta fler språk för taligenkänning som du vill använda när du är offline.
  • Blockera stötande ord: Stötande ord som du söker efter ersätts med asterisker (*) i sökrutan.
  • Bluetooth-mikrofonlurar: Använd Bluetooth-mikrofonlurar när sådana har anslutits.
Söka på mobiler och surfplattor

Om du vill visa appinformation i sökförslagen markerar du en eller flera av kryssrutorna. Om du till exempel har markerat kryssrutan bredvid appen Kontakter och börjar skriva din mammas namn kan hennes kontaktuppgifter visas bland sökförslagen.

Nu-kort
  • Visa kort: Aktivera eller inaktivera Google Nu-kort för ditt Google-konto.
  • Hantera korthistorik: Visa eller radera Google Nu-historik, till exempel kort som har visats och saker du gjorde när de visades.
  • Radera kortinställningar: Med den här inställningen inaktiveras eventuella personliga inställningar som du har gjort (t.ex. dina favoritlag). Dessutom inaktiveras Google Nu-kort på alla dina enheter.
  • Visa aviseringar för kortuppdateringar: Aktivera den här inställningen om du vill få aviseringar för Google Nu-kort om till exempel trafikproblem eller ändrade flygtider. Om du aktiverar aviseringar kan du välja att en ljudsignal ska spelas upp eller att mobilen ska vibrera när aviseringen visas.

Hitta inställningsmenyn

1. Öppna Google-appen .
  2. Högst upp till höger på sidan trycker du på menyikonen menu icon > Inställningar.
  3. Välj en kategori för de inställningar du vill ändra, till exempel för röstsökningar eller Nu-kort.