Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

De instellingen van de Google-app wijzigen

Je kunt je instellingen voor de Google-app aanpassen, waaronder instellingen voor gesproken zoekopdrachten, eerdere zoekopdrachten, SafeSearch en meldingen. Sommige instellingen van de Google-app zijn gebaseerd op je apparaatinstellingen, zoals het donkere thema.

Het instellingenmenu openen

1. Open de Google-app Google Zoeken.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Zoeken Zoeken.
  3. Zoek naar een instelling.

Instellingen die je kunt wijzigen

Algemeen

Je kunt de volgende functies aanzetten:

• Gepersonaliseerd zoeken: Laat Google je relevantere aanbevelingen en resultaten bieden op basis van je zoekopdrachten als je bent uitgelogd.
  • Discover: Krijg in de Google-app artikelen die aansluiten bij je interesses.
  • Databesparing: Zorg dat bepaalde functies, zoals Discover, niet zo vaak vernieuwen. Zo kun je data besparen.
  • Automatisch aanvullen met trending zoekopdrachten: Zorg dat je sneller zoekresultaten krijgt bij lokale of actuele zoekopdrachten.
  • Offline zoekopdrachten altijd opnieuw proberen: Start een zoekopdracht terwijl je offline bent. Zodra je weer verbinding met internet hebt, zoekt Google de resultaten en krijg je een melding.
  • Webpagina's openen in de app: Blijf in de Google-app als je een zoekresultaat of artikel uit de feed opent.
  • Videovoorbeelden automatisch afspelen: Speel video's automatisch af zonder geluid.
  • Bijnamen: Voeg bijnamen toe aan je contacten om ze gemakkelijk te vinden als je zoekt.
  • Screenshots bewerken en delen: Bewerk en deel screenshots zonder de Google-app te verlaten.
  • Doodles in de zoekwidget: Soms zie je doodles in de zoekbalk van de Google-app. Ze zijn tijdelijk voor speciale evenementen en gebeurtenissen, zoals feestdagen.
Meldingen
  • Meldingen: Je kunt je instellingen voor meldingen van Google-apps wijzigen, of meldingen van Google-apps aan- of uitzetten. Meer informatie over hoe je je Google-meldingen wijzigt
  • Google Assistent: Zet Google Assistent-meldingen, zoals proactieve meldingen of aanbevelingen, aan of uit.
  • Overig: Zet meldingen aan of uit, zoals meldingen voor woon-werkverkeer, herinneringen of weerupdates.
Expliciete resultaten verbergen
SafeSearch: Filter expliciete content uit je zoekresultaten. Meer informatie over SafeSearch
Persoonlijke resultaten

Je kunt ervoor kiezen persoonlijke resultaten in Google Zoeken te krijgen op basis van informatie in je Google-account. Persoonlijke resultaten in Zoeken zijn onder meer:

Google Assistent
  • Persoonlijke gegevens: Stel je voorkeuren in voor plaatsen, betaalmethoden en het weer. Tik op Reserveringen om reserveringen voor restaurants, vluchten en meer te bekijken vanuit je Google-account.
  • Assistent: Stel je voorkeuren voor taal, routines en e-mailupdates in.
  • Services: Verbind je tv, speaker of streamingservice met je Google Assistent.
  • Home: Maak verbinding met je Google Home.
Spraak

Wijzig de instellingen voor gesproken zoekopdrachten en spraakopdrachten.

• Talen: Resultaten voor gesproken zoekopdrachten zijn in dezelfde taal als de taal van de gesproken zoekopdracht.
  • Gesproken resultaten: Je kunt beslissen of je gesproken antwoorden wilt krijgen op bepaalde zoekopdrachten of op alle gesproken zoekopdrachten.
  • Hey Google: Kies de schermen waarop je 'Hey Google' kunt zeggen. Bekijk meer informatie over 'Hey Google'.
  • Bluetooth-headset: Gebruik je stem via een bluetooth-headset als deze is aangesloten.
Taal en regio
  • Zoektaal: Kies de taal voor je zoekresultaten. Met deze instelling kun je meerdere talen kiezen voor je zoekresultaten.
  • Zoekregio: Wanneer je zoekt op Google, worden de resultaten aangepast aan je huidige regio. Je kunt ervoor kiezen om resultaten voor andere landen te bekijken.
Account

Je Google-account verwijderen uit de Google-app

Belangrijk: Als je een Google-account van je apparaat verwijdert, wordt het account verwijderd uit alle Google-apps en -services op je apparaat.
  1. Open de Google-app Google Zoeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Accounts op dit apparaat beheren.
  3. Tik op een Google-account en dan Account verwijderen.

Je Google-account verwijderen

Zoekwidget

Belangrijk: Deze functie is beschikbaar op nieuwe apparaten die op of na 1 maart 2020 zijn gedistribueerd in de Europese Economische Ruimte (EER).

Overschakelen naar Google: Wijzig de standaard zoekmachine voor de zoekwidget op je startscherm.