Anpassa vad du hittar i Förslag

Med Förslag kan du få information om sådant som du är intresserad av utan att behöva söka efter det, till exempel ett lag eller en nyhetswebbplats du gärna besöker. Du kan välja vilka slags uppdateringar som ska visas i Förslag i Google-appen eller när du surfar på webben med telefonen.

Obs! Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga på alla språk eller i alla länder.

Hitta Förslag

Du kan hitta Förslag:

• i Google-appen på en iPhone eller iPad
  • på google.com i webbläsaren på en iPhone.

Anpassa Förslag

Välj ett alternativ nedan om du vill hantera ditt innehåll i Förslag.

Om du använder

• Chrome: Läs artikeln Hantera artikelförslag.
  • Google-app eller google.com: Välj vilka uppdateringar du får, följer eller slutar följa enligt anvisningarna nedan.

Steg 1: Aktivera Webb- och appaktivitet

Med Webb- och appaktivitet sparas sökningar, webbhistorik och annan aktivitet i Google-kontot.

1. Öppna Google-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Sökhistorik följt av Kontroller.
  3. Tryck på Aktivera på kortet Webb- och appaktivitet.
    • Om det står Inaktivera har Webb- och appaktivitet och Sökhistorik redan aktiverats.
  4. Läs igenom vad som händer när Webb- och appaktivitet aktiveras och tryck sedan på Aktivera.

Steg 2: Välj vilka uppdateringar du får

Sluta följa ämnen i webbläsaren

I webbläsaren

1. Besök google.com i webbläsaren på en iPhone.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar.
  3. Tryck på Hantera intressen under Förslag.
  4. Avmarkera ämnen som du inte vill få uppdateringar om.
Följa nya ämnen

När du söker efter något du är intresserad av kan du följa det och få uppdateringar om det i Förslag.

I Google-appen

1. Öppna Google-appen  på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Tryck på Intressenföljt av Dina intressen.
  4. Om du vill följa nya ämnen trycker du på Lägg till Lägg till under Baserat på din aktivitet.
    • Om du vill dölja ett ämne i Förslag trycker du på Blockera  .

I webbläsaren

1. Öppna google.com i webbläsaren på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn menu icon uppe till vänster följt av Inställningar.
  3. Tryck på Hantera intressen under Förslag följt av Dina intressen.
  4. Om du vill följa nya ämnen trycker du på Lägg till Lägg till under Baserat på din aktivitet.
    • Om du vill dölja ett ämne i Förslag trycker du på Blockera  .
Sluta se artiklar om vissa ämnen eller från vissa källor
  1. Öppna Google-appen på en iPhone eller iPad eller i webbläsaren genom att besöka google.com.
  2. Tryck på Fler alternativ nere till höger på kortet följt av Jag är inte intresserad av [ämne] eller Visa inte artiklar från [källa].
Få tillbaka ämnen eller artiklar du har tagit bort

I Google-appen

1. Öppna Google-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Inställningar följt av Intressen följt av Dolda.
  3. Visa de källor du vill få tillbaka under Källor.

I webbläsaren

1. Öppna google.com i webbläsaren på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar.
  3. Tryck på Hantera intressen under Förslag följt av Dolda.
  4. Visa källan du vill få tillbaka under Ämnen.

Steg 3: Ändra hur ofta förslag visas

Obs! Du är den enda som kan se artiklarna du gillar, men urvalet kan delas anonymt med utgivare.

1. Öppna Google-appen på en iPhone eller iPad eller i webbläsaren genom att besöka google.com.
  2. Tryck på Gilla Favorit nere till höger på ett kort.

Du kan hitta och redigera dina gilla-markeringar på google.com/search/contributions/reactions.

Så avgör Google vilka förslag som ska visas

Google avgör vad som ska visas i Förslag utifrån information på enheten och i andra produkter från Google.

Google använder även data som lagras i ditt Google-konto. Denna data baseras på de inställningar du kan ändra, aktivera och inaktivera. Det kan bland annat gälla följande inställningar:

Inaktivera Förslag

Om du inte vill se uppdateringar om dina intressen eller få ett anpassat urval artiklar kan du läsa mer om hur du inaktiverar Förslag.