Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Anpassa vad du hittar i Förslag

Med Förslag kan du få uppdateringar om dina intressen utan att behöva söka efter dem, till exempel ditt favoritlag eller en nyhetswebbplats du tycker om. Du kan välja vilka slags uppdateringar som ska visas i Förslag i Google-appen eller när du surfar på webben med telefonen.

Obs! Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga på alla språk eller i alla länder.

Hitta Förslag

Du kan hitta Förslag

• i Google-appen
  • google.com i webbläsaren på en telefon eller surfplatta med Android
  • om du sveper åt höger på startskärmen på vissa enheter.

Anpassa Förslag

Välj ett alternativ nedan om du vill hantera ditt innehåll i Förslag.

Om du använder

• Chrome: Läs artikeln Hantera artikelförslag.
  • Google-app eller google.com: Välj vilka uppdateringar du får, följer eller slutar följa enligt anvisningarna nedan.

Step 1: Turn on Web & App Activity & personal results

Med Webb- och appaktivitet sparas sökningar, webbhistorik och annan aktivitet i Google-kontot. Med Personliga resultat används din sparade aktivitet för att ge dig personligt anpassade resultat, till exempel artiklar som du kanske är intresserad av.

1. Öppna Google-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Din data på Sök.
  3. Klicka på Webb- och appaktivitet under Aktivitetsinställningar.
  4. Aktivera Webb- och appaktivitet.

1. Öppna Google-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Din data på Sök.
  3. Tryck på Personliga resultat.
  4. Aktivera personliga resultat.

Steg 2: Välj vilka uppdateringar du får

Sluta följa ämne

När du söker efter något du är intresserad av kan du följa det och få uppdateringar om det i Förslag

I Google-appen

1. Öppna Google-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Inställningar följt av Anpassning följt av Hantera dina intressen.
  3. Tryck på Följer.
  4. Om du vill sluta att följa ett ämne trycker du på Följer på sidan Intressen.
    • Tryck på för att inaktivera aviseringar.

Avblockera ämnen

1. Öppna Google-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger > Inställningar följt av Anpassning följt av Hantera dina intressen.
  3. Tryck på Inte intresserad.
  4. För att avblockera ett ämne trycker du på Ta bort .
Sluta se artiklar om vissa ämnen eller från vissa källor

Obs! Den här funktionen är kanske inte tillgänglig på alla språk eller i alla länder eller regioner. Du måste vara inloggad på ditt Google-konto för att kunna hitta dina samlingar.

1. Öppna Google-appen eller besök google.com i webbläsaren.
  2. Tryck på Mer Mer nere till höger på kortet följt av Jag är inte intresserad av [ämne] eller Visa inte innehåll från [källa].
Få tillbaka ämnen eller källor du har tagit bort

I Google-appen

1. Öppna Google-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Inställningar följt av Intressen följt av Dolda.
  3. Tryck på Visa Ta fram bredvid ämnet eller källan som du vill få tillbaka.

I webbläsaren

1. Öppna google.com i webbläsaren på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av Inställningar.
  3. Tryck på Hantera intressen under Förslag följt av Dolda.
  4. Tryck på Visa Ta fram bredvid ämnet eller källan som du vill få tillbaka.

Steg 3: Ändra hur ofta förslag visas

1. Öppna Google-appen på en telefon eller surfplatta med Android eller i en webbläsare genom att besöka google.com.
  2. Tryck på Gilla Favorit nere till höger på ett kort.
  3. Om du vill hitta innehållet du har gillat öppnar du Gilla-markeringar i Förslag.
Obs! Du är den enda som kan se artiklarna du gillar, men urvalet kan delas anonymt med utgivare.

Så avgör Google vilka förslag som ska visas

Google avgör vad som ska visas i Förslag utifrån information på enheten och i andra produkter från Google.

Google använder även data som lagras i ditt Google-konto. Denna data baseras på de inställningar du kan ändra, aktivera och inaktivera. Det kan bland annat gälla följande inställningar:

Inaktivera anpassning i Förslag

Om du inte vill få anpassade artiklar inaktiverar du personliga resultat.