Anpassa vad du hittar i Förslag

Med Förslag kan du få information om sådant som du är intresserad av utan att behöva söka efter det, till exempel ett lag eller en nyhetswebbplats du gärna besöker. Du kan välja vilka slags uppdateringar som ska visas i Förslag i Google-appen eller när du surfar på webben med telefonen.

Obs! Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga på alla språk eller i alla länder.

Visa förslag

Förslag kan visas

• i Google-appen Google
  • google.com i webbläsaren på en mobil eller surfplatta med Android Obs! Den här funktionen är kanske inte tillgänglig på alla språk eller i alla länder.
  • om du sveper åt höger på startskärmen på en Pixel-mobil, Nexus-enhet eller Google Play-versionen av en enhet.

Välja vilka förslag som ska visas

Genom att ändra inställningarna kan du visa Google vilka typer av uppdateringar du vill se i Förslag. Läs mer om hur du anpassar vad som visas i Förslag.

Inaktivera funktionen Förslag

Om du inte vill se några kort alls kan du inaktivera Förslag.

Inaktivera Förslag i Google-appen
  1. Öppna Google-appen Google på en mobil eller surfplatta med Android.

2. Tryck på Mer Mer nere till höger följt av Inställningar följt av Allmänt.
  3. Inaktivera Förslag.

Inaktivera förslag i webbläsaren
  1. Öppna google.com på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar följt av Förslag följt av Visa inte på startsidan.
Obs! Den här funktionen är kanske inte tillgänglig på alla språk eller i alla länder.

Så avgör Google vilka förslag som ska visas

Google avgör vad som ska visas i Förslag utifrån information på enheten och i andra produkter från Google.

Google använder även data som lagras i ditt Google-konto. Denna data baseras på de inställningar du kan ändra, aktivera och inaktivera. Här följer några exempel på dessa inställningar:

• Webb- och appaktivitet
  • Enhetsinformation (Webb- och appaktivitet måste vara aktiverat för att Google ska kunna använda den här informationen.)
  • Platshistorik (Webb- och appaktivitet måste vara aktiverat för att Google ska kunna använda den här informationen.)
  • Platsinställningar – vissa uppdateringar i Förslag visas utifrån din hemadress. Om den inte är tillgänglig kan Google använda din jobbadress eller enhetens aktuella position. Läs mer om att ange hem- och jobbadress.

Så avgör Google vilka förslag som ska visas

Google avgör vad som ska visas i Förslag utifrån information på enheten och i andra produkter från Google.

Google använder även data som lagras i ditt Google-konto. Denna data baseras på de inställningar du kan ändra, aktivera och inaktivera. Det kan bland annat gälla följande inställningar:

Inaktivera Förslag

Om du inte vill se uppdateringar om dina intressen eller få ett anpassat urval artiklar kan du läsa mer om hur du inaktiverar Förslag.