Aanpassen wat je vindt in Discover

Met Discover kun je updates ontvangen voor je interesses (zoals je favoriete sportteam of nieuwssite) zonder ernaar te zoeken. Je kunt kiezen wat voor soort updates je via Discover wilt zien in de Google-app of als je online browst met je telefoon.

Belangrijk: Sommige van deze functies zijn mogelijk niet in alle talen en landen beschikbaar.

Discover vinden

Je kunt Discover op verschillende manieren vinden:

• In de Google-app .
  • Op je Android-telefoon of -tablet, in je browser op google.com.
  • Op sommige apparaten kun je vanaf het startscherm naar rechts swipen.

Discover aanpassen

Selecteer hieronder een optie om je content in Discover te beheren.

Wat je nu doet, hangt af van wat je gebruikt:

• Chrome: Ga naar voorgestelde artikelen beheren.
  • Een Google-app of google.com: Volg de onderstaande stappen om te kiezen welke updates je krijgt, volgt of niet meer volgt.

Stap 1: 'Web- en app-activiteit' inschakelen

Met Web- en app-activiteit worden je zoekopdrachten, browsegeschiedenis en andere activiteit in je Google-account opgeslagen.

1. Open de Google-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Je gegevens in Google Zoeken.
  3. Tik op Web- en app-activiteit onder Opties die overal op Google werken.
  4. Zet Web- en app-activiteit aan.

Stap 2: Kiezen welke updates je krijgt

Nieuwe onderwerpen volgen

Als je naar een interesse zoekt, kun je deze volgen om updates in Discover te krijgen.

In de Google-app

1. Open de Google-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Interesses en dan Je interesses.
  3. Tik onder Op basis van je activiteit op Toevoegen Toevoegen om nieuwe onderwerpen te volgen.
    • Tik op Blokkeren  als je een onderwerp wilt verbergen in Discover.

In de browser

1. Ga in de browser op je Android-telefoon of -tablet naar google.com.
  2. Tik linksboven op Menu menu icon en dan Instellingen.
  3. Tik onder Discover op Interesses beheren en dan Jouw interesses.
  4. Tik onder Op basis van je activiteit op Toevoegen Toevoegen om nieuwe onderwerpen te volgen.
    • Tik op Blokkeren  als je een onderwerp wilt verbergen in Discover.
Onderwerpen niet meer volgen vanuit de browser
  1. Ga op je Android-telefoon of -tablet in de browser naar google.com.

2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.

3. Tik onder 'Discover' op Interesses beheren en dan Verborgen.

4. Vink bij 'Onderwerpen die je volgt' alle onderwerpen uit waarvoor je geen updates meer wilt zien.

Geen artikelen meer krijgen over bepaalde onderwerpen of van bepaalde bronnen

Opmerking: Deze functie is mogelijk niet in alle talen en landen beschikbaar.

1. Open de Google-app  of ga in je browser naar google.com.
  2. Tik rechtsonder in de kaart op Meer opties  en dan Niet geïnteresseerd in [onderwerp] of Geen content van [bron] tonen.
Onderwerpen of bronnen terughalen die je hebt verwijderd

In de Google-app

1. Open de Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Settings en danInteresses en dan Verborgen.
  3. Tik naast het onderwerp dat of de bron die je wilt terughalen op Zichtbaar maken Zichtbaar maken.

In de browser

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet in de browser naar google.com.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder Discover op Interesses beheren en dan Verborgen.
  4. Tik naast het onderwerp dat of de bron die je wilt terughalen op Zichtbaar maken Zichtbaar maken.

Stap 3: Wijzigen hoe vaak je onderwerpen zoekt in Discover

1. Open de Google-app  op je Android-telefoon of -tablet of ga in de browser naar google.com.
  2. Tik rechtsonder in de gewenste kaart op Like Favoriet.

Ga naar google.com/search/contributions/reactions om je likes te vinden en te bewerken.

Belangrijk: Alleen jij kunt de artikelen bekijken die je hebt geliket, maar je selecties kunnen wel anoniem worden gedeeld met uitgevers.

Hoe Google bepaalt wat je te zien krijgt in Discover

Google gebruikt informatie van je apparaat en uit andere Google-producten om te bepalen wat moet worden weergegeven in Discover.

Google maakt ook gebruik van gegevens die zijn opgeslagen in je Google-account. Deze gegevens zijn gebaseerd op instellingen die je kunt wijzigen of in- of uitschakelen. Deze instellingen kunnen de volgende omvatten:

Discover uitzetten

Als je geen updates voor je interesses wilt of geen gepersonaliseerde stories wilt krijgen, bekijk je meer informatie over hoe je Discover kunt uitzetten.

Gerelateerde bronnen

Hoe Google bepaalt wat je te zien krijgt in Discover

Google gebruikt informatie van je apparaat en uit andere Google-producten om te bepalen wat moet worden weergegeven in Discover.

Google maakt ook gebruik van gegevens die zijn opgeslagen in je Google-account. Deze gegevens zijn gebaseerd op instellingen die je kunt wijzigen of in- of uitschakelen. Deze instellingen kunnen de volgende omvatten:

Discover uitschakelen

Als je geen updates voor je interesses wilt zien of geen gepersonaliseerde artikelen wilt ontvangen, bekijk je meer informatie over hoe je Discover kunt uitschakelen.