Aanpassen wat je vindt in Discover

Met Discover kun je updates ontvangen voor je interesses (zoals je favoriete sportteam of nieuwssite) zonder ernaar te zoeken. Je kunt de typen updates kiezen die je wilt zien in Discover in de Google-app of als je op internet browst op je telefoon.

Belangrijk: Sommige van deze functies zijn mogelijk niet in alle talen en landen beschikbaar.

Discover vinden

Je kunt Discover op een aantal verschillende manieren bekijken:

• In de Google-app op je iPhone of iPad.
  • Op google.com in de browser op je iPhone.

Discover aanpassen

Opmerking: Deze functie is mogelijk niet in alle talen en landen beschikbaar.

Stap 1: 'Web- en app-activiteit' inschakelen

Als je Discover wilt aanpassen, schakel je 'Web- en app-activiteit' in. Hiermee worden je zoekopdrachten, browsegeschiedenis en andere activiteit in je Google-account opgeslagen.

1. Ga op je iPhone of iPad naar de pagina Activiteitsopties.
  2. Schakel Web- en app-activiteit in.

Stap 2: Kiezen welke updates je krijgt

Onderwerpen niet meer volgen vanuit de browser
  1. Ga op je iPhone naar google.com in de browser.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder 'Discover' op Interesses beheren.
  4. Vink alle onderwerpen uit waarvoor je geen updates meer wilt zien.
Nieuwe onderwerpen volgen

Als je naar een interesse zoekt, kun je die volgen om updates in Discover te ontvangen.

1. Open de Google-app Google op je Android-telefoon of -tablet of ga in de browser naar google.com
  2. Zoek een interesse zoals een tv-programma of een sportteam.
  3. Als je een kaart ziet met de tekst 'Volgen', tik je op Volgen Toevoegen.
Geen artikelen meer ontvangen over bepaalde onderwerpen of van bepaalde bronnen
  1. Open de Google-app Google op je iPhone of iPad of ga naar google.com in de browser.
  2. Tik rechtsboven in de kaart op Meer Ordenen en dan Niet geïnteresseerd in [onderwerp] of Niet geïnteresseerd in artikelen van [bron].

Opmerking: Deze functie is mogelijk niet in alle talen en landen beschikbaar.

Een kaart terughalen die je hebt verwijderd
  1. Ga op je iPhone of iPad naar google.com in de browser.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder 'Discover' op Interesses beheren en dan Verborgen.
  4. Maak onder 'Bronnen' de bron die je wilt terughalen zichtbaar.
Onderwerpen terughalen die je hebt verwijderd
  1. Ga op je iPhone of iPad naar google.com in de browser.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder 'Discover' op Interesses beheren en dan Verborgen.
  4. Maak onder 'Onderwerpen' het onderwerp dat je wilt terughalen zichtbaar.

Stap 3: Wijzigen hoe vaak je onderwerpen zoekt in Discover

1. Open de Google-app Google op je iPhone of iPad.
    • Je kunt op je iPhone ook naar google.com gaan in de browser.
  2. Tik rechtsonder in de gewenste kaart op Beheer Beheer.
  3. Tik op Meer Meer om meer kaarten voor dit onderwerp te zoeken.
    • Als je niet wilt stoppen met het volgen van een onderwerp, maar wel minder wilt ontvangen in Discover, tik je op Minder Minder.

Hoe Google bepaalt wat je te zien krijgt in Discover

Google gebruikt informatie van je apparaat en uit andere Google-producten om te bepalen wat moet worden weergegeven in Discover.

Google maakt ook gebruik van gegevens die zijn opgeslagen in je Google-account. Deze gegevens zijn gebaseerd op instellingen die je kunt wijzigen of in- of uitschakelen. Deze instellingen kunnen de volgende omvatten:

Discover uitschakelen

Als je geen updates voor je interesses wilt zien of geen gepersonaliseerde artikelen wilt ontvangen, bekijk je meer informatie over hoe je Discover kunt uitschakelen.