Now-kaarten gebruiken

Met Now-kaarten ontvangt u de juiste informatie op het juiste moment, zonder dat u ernaar hoeft te zoeken. U kunt bijvoorbeeld verkeersinformatie ontvangen voordat u naar uw werk gaat, populaire plaatsen in de buurt vinden, de actuele score van uw favoriete team ontvangen en nog veel meer.

Uw Now-kaarten bekijken

U kunt uw Now-kaarten op een aantal verschillende manieren bekijken:

• Open de Google-app Google .
  • Als u een Nexus-apparaat of de Google Play-versie van een apparaat heeft, veegt u met uw vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  • Als u de Google Now Launcher heeft, veegt u naar links terwijl het startscherm van uw telefoon wordt weergegeven.

Opmerking: Als u geen kaarten ziet, heeft u Google Now mogelijk uitgeschakeld. Meer informatie over het inschakelen van Google Now.

Wijzigen welke Now-kaarten worden weergegeven

U kunt uw kaartinstellingen aanpassen zodat Google Now weet welke soorten kaarten u wilt zien. Meer informatie over het aanpassen van uw Now-kaarten.

Hoe Google Now bepaalt welke kaarten worden weergegeven

Google Now gebruikt informatie van uw apparaat en uit andere Google-producten om te bepalen welke kaarten worden weergegeven.

Google Now maakt ook gebruik van gegevens die zijn opgeslagen in uw Google-account. Deze gegevens zijn gebaseerd op instellingen die u kunt wijzigen of kunt in- of uitschakelen. Deze instellingen zijn onder andere:

• Web- en app-activiteit
  • Apparaatgegevens ('Web- en app-activiteit' moet zijn ingeschakeld als u wilt dat Google Now deze gegevens gebruikt.)
  • Locatiegeschiedenis ('Web- en app-activiteit' moet zijn ingeschakeld als u wilt dat Google Now deze gegevens gebruikt.)
  • Locatie-instellingen: Bepaalde Now-kaarten worden weergegeven op basis van uw thuislocatie. Als uw thuislocatie niet beschikbaar is, kan Google Now uw werklocatie of de huidige locatie van uw apparaat gebruiken. Meer informatie over het instellen van uw thuis- en werklocaties.

Katie is Google Zoeken-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar hieronder feedback over de pagina.