Aanpassen wat je vindt in Discover

Met Discover kun je updates ontvangen voor je interesses (zoals je favoriete sportteam of nieuwssite) zonder ernaar te zoeken. Je kunt kiezen wat voor soort updates je via Discover wilt zien in de Google-app of als je online browst met je telefoon.

Belangrijk: Sommige van deze functies zijn mogelijk niet in alle talen en landen beschikbaar.

Discover vinden

Je kunt Discover op verschillende manieren vinden:

• In de Google-app op je iPhone of iPad.
  • Op google.nl in de browser op je iPhone.

Discover aanpassen

Selecteer hieronder een optie om je content in Discover te beheren.

Wat je nu doet, hangt af van wat je gebruikt:

• Chrome: ga naar voorgestelde artikelen beheren.
  • Een Google-app of google.com: volg de onderstaande stappen om te kiezen welke updates je ontvangt, volgt of niet meer volgt.

Stap 1: 'Web- en app-activiteit' inschakelen

Met Web- en app-activiteit worden je zoekopdrachten, browsegeschiedenis en andere activiteit in je Google-account opgeslagen.

1. Open de Google-app  op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Zoekactiviteit

3. Tik op Activiteit opslaan.
  4. Schakel Web- en app-activiteit in.

Stap 2: Kiezen welke updates je krijgt

Onderwerpen niet meer volgen vanuit de browser
  1. Ga op je iPhone in de browser naar google.com.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder 'Discover' op Interesses beheren.
  4. Vink alle onderwerpen uit waarvoor je geen updates meer wilt zien.
Nieuwe onderwerpen volgen

Als je naar een interesse zoekt, kun je deze volgen om updates in Discover te krijgen.

In de Google-app

1. Open de Google-app  op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen.
  3. Tik op Interesses en dan Jouw interesses.
  4. Tik onder Op basis van je activiteit op Toevoegen Toevoegen om nieuwe onderwerpen te volgen.
    • Tik op Blokkeren  als je een onderwerp wilt verbergen in Discover.

In de browser

1. Ga op je iPhone of iPad in de browser naar google.com.
  2. Tik linksboven op Menu menu icon en dan Instellingen.
  3. Tik onder Discover op Interesses beheren en dan Jouw interesses.
  4. Tik onder Op basis van je activiteit op Toevoegen Toevoegen om nieuwe onderwerpen te volgen.
    • Tik op Blokkeren  als je een onderwerp wilt verbergen in Discover.
Geen artikelen meer ontvangen over bepaalde onderwerpen of van bepaalde bronnen
  1. Open de Google-app  op je iPhone of iPad of ga in de browser naar google.com.
  2. Tik rechtsonder in de kaart op Meer opties  en dan Niet geïnteresseerd in [onderwerp] of Geen artikelen van [bron] weergeven.
Onderwerpen of artikelen terughalen die je hebt verwijderd

In de Google-app

1. Open de Google-app  op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Interesses en dan Verborgen.
  3. Maak onder Bronnen de bronnen zichtbaar die je wilt terughalen.

In de browser

1. Ga op je iPhone of iPad in de browser naar google.com.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik onder Discover op Interesses beheren en dan Verborgen.
  4. Maak onder Onderwerpen de bron die je wilt terughalen zichtbaar.

Stap 3: Wijzigen hoe vaak je onderwerpen zoekt in Discover

1. Open de Google-app  op je iPhone of iPad of ga in de browser naar google.com.
  2. Tik rechtsonder in de gewenste kaart op Like Favoriet.

Ga naar google.com/search/contributions/reactions om je likes te vinden en te bewerken.

Hoe Google bepaalt wat je te zien krijgt in Discover

Google gebruikt informatie van je apparaat en uit andere Google-producten om te bepalen wat moet worden weergegeven in Discover.

Google maakt ook gebruik van gegevens die zijn opgeslagen in je Google-account. Deze gegevens zijn gebaseerd op instellingen die je kunt wijzigen of in- of uitschakelen. Deze instellingen kunnen de volgende omvatten:

Discover uitschakelen

Als je geen updates voor je interesses wilt zien of geen gepersonaliseerde artikelen wilt ontvangen, bekijk je meer informatie over hoe je Discover kunt uitschakelen.