Vad hände med iGoogle?

iGoogle stängdes ned den 1 november 2013. Den mobila versionen inaktiverades den 31 juli 2012.

Varför gjorde nu detta?
iGoogle lanserades 2005 innan någon riktigt kunde föreställa sig på vilket sätt dagens webb- och mobilappar skulle göra anpassad information i realtid så lättåtkomlig. Med moderna appar som körs på plattformar som Chrome och Android har behovet av något som iGoogle minskat med tiden.

Vad händer med de uppgifter som lagras i mina gadgetar?
Alla dina personliga uppgifter som har sparats i andra produkter från Google är tillgängliga även i fortsättningen via dessa produkter, inklusive Gmail, Google Kalender, Google Ekonomi, Google Drive, Google Bokmärken och Google Listor. Det innebär att du fortfarande har åtkomst till dina e-postmeddelanden, dokument och händelser. I stället för att du får åtkomst till uppgifterna via gadgeten måste du besöka produkten direkt.

De flesta gadgetar i iGoogle har skapats och underhålls av tredjepartsutvecklare. Om du vill exportera dina uppgifter kontaktar du personen som skapat gadgeten direkt.

Jag gillar verkligen iGoogle – finns det några andra alternativ?

Det finns ett antal olika tillgängliga alternativ för datorn. Om du gillar Google Chrome hittar du ett liknande utbud av alternativ i Chrome Web Store , till exempel produktivitetsverktyg och appar för att kolla vädret. Precis som i iGoogle kan du dessutom anpassa Chrome med ett tema.

På Google Play hittar du appar av olika slag till mobila enheter. Här finns allt från appar för spel och nyheter till widgets för startskärmen.