Wat is er aan de hand met iGoogle?

iGoogle is gestopt op 1 november 2013. De mobiele versie is op 31 juli 2012 gestopt.

Hoe zijn jullie tot dit besluit gekomen?
iGoogle is in 2005 gelanceerd, nog voordat iemand zich helemaal kon voorstellen hoe internet en de tegenwoordige mobiele apps gepersonaliseerde, realtime informatie binnen handbereik zouden brengen. Met moderne apps op platforms zoals Chrome en Android is de noodzaak voor iGoogle in de loop van de tijd verdwenen.

Wat gebeurt er met de gegevens die zijn opgeslagen in mijn gadgets?
Al uw persoonlijke gegevens die zijn opgeslagen in andere Google-producten blijven gewoon beschikbaar via die producten, waaronder Gmail, Google Agenda, Google Finance, Google Drive, Google Bladwijzers en Google Taken. U heeft dus nog steeds toegang tot uw e-mails, documenten en gebeurtenissen. Maar in plaats van uw gegevens via de gadget te openen, moet u ze nu rechtstreeks in het product openen.

De meeste gadgets voor iGoogle worden gemaakt en onderhouden door externe ontwikkelaars. Als u uw gegevens wilt exporteren, moet u contact opnemen met de ontwikkelaar van die gadget.

iGoogle bevalt me heel goed. Zijn er ook alternatieven?

Er zijn enkele alternatieven voor desktops beschikbaar. Als u een fan bent van Google Chrome, biedt de Chrome Web Store een reeks vergelijkbare opties, zoals productiviteitstools en apps voor weersvoorspellingen. Daarnaast kunt u Chrome net zoals iGoogle personaliseren met een thema.

Voor mobiele apparaten biedt Google Play allerlei verschillende apps, van games tot nieuwsreaders tot startschermwidgets.