Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Schrijven gebruiken om te zoeken

Je kunt je zoektermen schrijven met je vinger in plaats van ze te typen via het toetsenbord. Tijdens het schrijven wordt de handgeschreven tekst omgezet in woorden die je in het zoekvak ziet.

Beschikbaarheid

Je kunt Schrijven gebruiken op de volgende apparaten:

• Telefoons met Android 2.3 en hoger
  • Tablets met Android 4.0 en hoger

Schrijven aan- of uitzetten

1. Open Zoekinstellingen op je telefoon of tablet.
  2. Ga naar het gedeelte Schrijven.
    • Tik op Aanzetten om Schrijven aan te zetten.
    • Tik op Uitzetten om Schrijven uit te zetten.
  3. Tik onderaan de pagina op Opslaan.

Tip: Vernieuw je browser om je wijzigingen te vinden.

Zoeken met Schrijven

1. Ga naar google.com op je mobiele apparaat terwijl Schrijven aanstaat.
  2. Tik rechtsonder op Schrijven.
  3. Gebruik je vinger om je zoektermen ergens op het scherm te schrijven.
    • Terwijl je schrijft, wordt je handgeschreven tekst omgezet in tekst in het zoekvak.
  4. Tik op Zoeken Zoeken.

Tips en trucs

• Letters verwijderen: Tik onderaan de pagina op Verwijderen Wissen.
  • Opnieuw beginnen: Tik in het zoekvak op Wissen Wissen.
  • Tekens kiezen: Als je een teken schrijft dat op een ander teken lijkt, zoals 0 (het getal) of O (de letter), zie je misschien onderaan het scherm een lijst met opties.
  • Voorspellingen gebruiken: Terwijl je schrijft, zie je een lijst met voorspelde zoektermen om je tijd te besparen. Tik op een voorspelling om naar die term te zoeken. Als je een gerelateerde zoekopdracht wilt bekijken, tik je op de pijl.
  • Symbolen schrijven: Probeer ook eens symbolen en speciale tekens te schrijven, bijvoorbeeld +, @, & en $.