Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Finjustera sökningar på Google

Det finns olika sätt att filtrera sökningar på Google för att göra dem mer exakta eller mer omfattande.

Avancerad sökning

Google har sidor som underlättar för specialiserade webbsökningar och bildsökningar:

Filter och ämnen

När du gör en sökning visas filter och knappar för ämnen i närheten av sökfältet. De kan också visas på andra ställen på sidan.

Filter

Med filtren kan du begränsa resultat till en särskild typ, till exempel

• Video
  • Nyheter
  • Bilder

De exakta filtren och deras ordning är dynamiska. Detta baseras på vad systemen identifierar som mest användbart för din sökfråga. Om du inte hittar ett visst filter som du vill använda kan du välja alternativet Alla filter för att se vilka andra filter som finns.

Ämnen

Med ämnen kan du lägga till termer i din sökfråga för att få mer specifik information eller utforska relaterad information. Relevanta ämnen för en sökfråga genereras och visas automatiskt. De baseras på vad våra system förstår om hur användare söker och på hur innehåll analyseras på webben. Ämnen är tillgängliga på datorer för de flesta länder eller regioner och finns för ännu fler länder eller regioner och språk på mobila enheter.

Operatorer

Du kan begränsa resultaten genom att använda särskilda operatorer i sökningen. Lägg inte till några blanksteg mellan operatorn och söktermen. Sökningen [site:dn.se] fungerar, men [site: dn.se] fungerar inte. Här är exempel på populära operatorer:

Söka efter exakta matchningar: Ange ett ord eller en fras inom citattecken. Exempel: [högst byggnad].

Läs mer om att söka med citattecken i vårt blogginlägg.

Söka efter en bestämd webbplats: Ange site: före webbplatsen eller domänen. Exempel: [site:youtube.com kattvideor].

Utesluta ord från sökningar: Ange - framför ordet du vill utesluta. Exempel: [jaguar hur snabb -bil].

Relaterade resultat

När du har klickat på ett webbresultat och återgått till sökresultaten kanske fler relaterade resultat har lagts till för det som ursprungligen genererades. Dessa tillagda resultat är relaterade till webbresultatet som du klickade på.

Relaterade sökningar

Efter en sökning hittar du sökningar som är relaterade till det du ursprungligen sökte efter. Relaterade sökningar genereras automatiskt baserat på vad våra system förstår om hur användare söker.

Inställningar

I Google Sök kan du använda inställningar som låter dig matcha eller ta bort vissa typer av innehåll: