Søgeoperatorer

Du kan bruge søgeoperatorer og anden tegnsætning til at få vist mere specifikke søgeresultater. Bortset fra eksemplerne nedenfor ignorerer Google Søgning normalt tegnsætning.

Tegnsætning og symboler

Selvom du kan bruge tegnsætningstegnene nedenfor, når du søger, vil det ikke altid forbedre resultaterne at medtage dem. Hvis vi ikke mener, at tegnsætningen giver dig bedre resultater, får du vist forslag til resultater for den samme søgning uden tegnsætning.

Symbol Sådan bruger du den
+

Søg efter Google+ sider eller blodtyper
Eksempler: +Chrome eller AB+

@ Find sociale tags
Eksempel: @agoogler
$ Find priser
Eksempel: nikon $400
#

Find populære hashtags til populære emner
Eksempel: #throwbackthursday

- Hvis du indsætter en bindestreg foran et ord eller et website, udelades resultater, der indeholder det pågældende ord eller website. Dette er især nyttigt ved ord med flere betydninger, f.eks. ved bilmærket Jaguar og dyret jaguar.
Eksempler: jaguar fart -bil eller pandaer -site:wikipedia.org
" Hvis du angiver et ord eller en sætning i anførselstegn, vil resultaterne kun indeholde sider med de samme ord i samme rækkefølge som angivet inden for anførselstegnene. Anvend kun anførselstegn, hvis du leder efter et eksakt udtryk, ellers kan du risikere at udelukke mange nyttige resultater.
Eksempel: "imagine all the people"
* Tilføj en stjerne som pladsholder for eventuelle ukendte udtryk eller udtryk med "jokertegn".
Eksempel: "en * sparet er en * tjent"
.. Adskil tal med to punktummer uden mellemrum for at se resultater, der indeholder tal inden for et bestemt interval.
Eksempel: Kamera $50..$100

Søgeoperatorer

Søgeoperatorer er ord, der kan føjes til søgninger for at hjælpe med at indsnævre resultaterne. Du behøver ikke at huske alle operatorer. Du kan nemlig også bruge siden Avanceret søgning til at foretage disse søgninger.

Mobilselskab Sådan bruger du den
site: Få resultater fra udvalgte websites eller domæner.
Eksempler: olympics site:nbc.com og olympics site:.gov
link: Find sider, der linker til en bestemt side.
Eksempel: link:youtube.com
related: Find websites, der ligner en webadresse, du allerede kender.
Eksempel: related:time.com
OR Find sider, der muligvis bruger et af flere ord.
Eksempel: marathon OR race
info: Få oplysninger om en webadresse, bl.a. den cachelagrede version af siden, lignende sider, og sider, der linker til websitet.
Eksempel: info:google.com
cache: Se, hvordan en side så ud, sidste gang Google var inde på websitet.
Eksempel: cache:washington.edu

Bemærk! Når du søger ved hjælp af operatorer eller tegnsætningstegn, skal du udelade mellemrum mellem operatoren og dine søgetermer. En søgning efter site:nytimes.com vil fungere, mens site: nytimes.com ikke vil.

page author courtney

Courtney er ekspert i Søgning og forfatter af denne hjælpeside. Du kan give hende feedback om siden nedenfor.