Tips voor mobiele zoekopdrachten

U kunt Google Zoeken openen door google.com te typen in de browser van uw apparaat, bijvoorbeeld Chrome of Safari.

Met de Google Zoeken-app kunt u Google sneller openen en bovendien van de extra functies gebruikmaken. Download de app op uw Android-,iOS- of Windows 8-apparaat.

Tips

• Gesproken zoekopdrachten: raak het microfoonpictogram aan en spreek uw zoekopdracht uit.
  • Lokale resultaten: schakel Exacte locatie in om lokale informatie te vinden zonder een locatie in het zoekvak op te geven. U kunt resultaten voor een bepaalde locatie ook altijd weergeven door een postcode (in de VS) of de naam van een plaats ergens op de wereld aan uw zoekopdracht toe te voegen.
  • Eerdere zoekopdrachten terugvinden: schakel de webgeschiedenis in om meer relevante zoekresultaten te krijgen die gebaseerd zijn op zoekopdrachten die u in het verleden heeft uitgevoerd. U kunt ook uw eerdere zoekopdrachten bekijken om snel informatie te vinden waarnaar u al eens heeft gezocht.
  • Snelle antwoorden: bekijk snelle feiten en antwoorden direct op de resultatenpagina. Typ weerbericht, films of een tickersymbool zoals GOOG.
  • Bepaalde typen resultaten vinden: gebruik de balk boven de zoekresultaten om resultaten te filteren in categorieën, bijvoorbeeld Afbeeldingen, Video's of Nieuws. Raak Meer aan om andere categorieën te zien.
  • Filter uw resultaten: raak Meer > Zoekhulpmiddelen aan om een tool te kiezen die geschikt is voor uw zoekopdracht, bijvoorbeeld Tijd, Bron en Kleur.

Sommige van deze functies zijn wellicht niet voor alle talen beschikbaar. Ook zijn bepaalde functies momenteel alleen beschikbaar voor apparaten met Android 2.3 en hoger, iOS5 en hoger en nieuwere versies van Blackberry en Windows.