Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Lås Sikkert Søk for kontoer, enheter og nettverk du administrerer

Hvis du administrerer kontoer, enheter eller nettverk, kan Sikkert søk hjelpe deg med å filtrere bort ikke-barnevennlig innhold fra Google-søkeresultater. Hvis du vil at Sikkert søk skal forbli på, og at brukerne ikke skal kunne endre innstillingen, kan du låse Sikkert søk.

Viktig: Denne artikkelen er laget for personer som administrerer Sikkert søk-innstillinger for andre. For å endre Sikkert søk-innstillingene for den personlige kontoen din, følg fremgangsmåten for å filtrere bort ikke-barnevennlige resultater eller gjøre dem uskarpe med Sikkert søk.

Du kan låse Sikkert søk for

• kontoer du administrerer som forelder, foresatt eller skoleadministrator
  • enheter du administrerer, inkludert Chromebook, Windows, Mac og Linux
  • nettverk du administrerer på skole, jobb eller hjemme

Lås Sikkert Søk for enheter du administrerer

Hvis du har tilsyn med barnets enhet via Family Link
Hvis du er forelder i barnets Google-familiegruppe, kan du la Sikkert søk være på for barnets konto. Finn ut mer om Søk og Google-kontoen til barnet ditt.
Hvis du administrerer enheter via Google Workspace for Education

Hvis du er Google Workspace for Education-administrator, kan du finne ut hvordan du kontrollerer tilgangen til Google-tjenester etter alder.

Hvis du administrerer en Chromebook
Hvis du er administrator og administrerer Chrome-regler fra Google Administrasjonskonsoll, kan du angi innstillinger for Sikkert Søk på enhetsnivå. Finn ut hvordan du angir Chrome-regler for brukere eller nettlesere.
Hvis du administrerer en Mac-, Windows- eller Linux-enhet

Hvis du vil låse Sikkert søk på en annen enhet du administrerer, for eksempel en PC eller Macbook, kan du tilordne Google-domener til forcesafesearch.google.com.

Dette alternativet anbefales hvis du har teknisk bakgrunn.

Tilordne Google-domener på forcesafesearch.google.com

Med VIP for Sikkert Søk tvinges alle brukerne på nettverket ditt til å bruke Sikkert Søk i Google Søk, samtidig som en sikker forbindelse via HTTPS opprettholdes. VIP står for virtuell IP, som er en IP-adresse som kan rutes internt til flere Google-tjenere. Vi viser Sikkert søk-resultater for alle forespørsler vi mottar på denne virtuelle IP-adressen. Det inkluderer

• Google-søk
  • bildesøk
  • videosøk

Dette fungerer for alle nettlesere på enheten din, og brukere som er administratorer på enheten, kan endre dette tilbake. Slik gjør du denne endringen:

I Windows

Åpne hosts-filen

1. I Windows klikker du på Windows-tasten.
  2. Skriv inn Notisblokk.
  3. Høyreklikk på Notisblokk og så Kjør som administrator.
    • Når Windows spør om du vil gjøre endringer, klikker du på Ja.
  4. Åpne hosts-filen i notisblokken.
    • I de fleste Windows-installasjoner finner du den her: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts.

Lagre hosts-filen

1. Klikk på Start-menyen for å åpne «Ledetekst».
  2. Skriv inn cmd.
  3. Trykk på Enter.
  4. Skriv inn kommandoen ping forcesafesearch.google.com.
    • Skriv ned IP-adressen.
    • IP-adressen ser for eksempel slik ut: 216.239.38.120.
  5. Opprett en oppføring på slutten av hosts-filen med IP-adressen du skrev ned tidligere. For eksempel: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Kopier denne linjen for andre Google-lands- eller regionsdomener brukerne dine kan tenkes å bruke, for eksempel www.google.co.uk.
  6. Lagre hosts-filen.

For å bekrefte at Sikkert søk-filtrering er på, gå til google.com/safesearch. Sjekk at Sikkert søk-filtrering er slått på som standard og ikke kan slås av.

Tips: Hvis Windows er installert på et annet sted på datamaskinen din, kan du finne hosts-filen ved å skrive inn følgende kommando i ledeteksten: cd /d %systemroot%\system32\drivers\etc.

På MacOS
  1. Åpne terminalen.
  2. Skriv inn kommandoen ping forcesafesearch.google.com.
    • Skriv ned IP-adressen.
    • IP-adressen ser for eksempel slik ut: 216.239.38.120.
  3. Skriv inn kommandoen sudo nano /private/etc/hosts.
  4. Opprett en oppføring på slutten av hosts-filen med IP-adressen du skrev ned tidligere. For eksempel: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Kopier denne linjen for andre Google-lands- eller regionsdomener brukerne dine kan tenkes å bruke, for eksempel www.google.co.uk.
  5. Lagre hosts-filen.

For å bekrefte at Sikkert søk-filtrering er på, gå til google.com. Sjekk at Sikkert søk-filtrering er slått på som standard og ikke kan slås av.

På Linux
  1. Åpne terminalen.
  2. Skriv inn kommandoen ping forcesafesearch.google.com.

• Skriv ned IP-adressen.
    • IP-adressen ser for eksempel slik ut: 216.239.38.120.
  3. Skriv inn kommandoen sudo nano /etc/hosts.
  4. Opprett en oppføring på slutten av hosts-filen med IP-adressen du skrev ned tidligere. For eksempel: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Kopier denne linjen for andre Google-lands- eller regionsdomener brukerne dine kan tenkes å bruke, for eksempel www.google.co.uk.
  5. Lagre hosts-filen.

For å bekrefte at Sikkert søk-filtrering er på, gå til google.com. Sjekk at Sikkert søk-filtrering er slått på som standard og ikke kan slås av.

Lås Sikkert søk for et skole-, jobb- eller hjemmenettverk

Hvis du administrerer et skole-, jobb- eller hjemmenettverk, kan du tvinge bruk av Sikkert søk-filtrering for alle nettlesere og enheter på nettverket ditt. Dette gjelder den virtuelle IP-adressen for Sikkert søk for alle Google-domener du inkluderer i konfigurasjonen. Dette kan ikke overstyres på nettlesernivå.

Slik tvinger du bruk av Sikkert søk-filtrering for nettverket ditt:

• Du må oppdatere DNS-konfigurasjonen.
  • Angi DNS-oppføringen for www.google.com (og alle andre Google-lands- eller regiondomener som brukerne kan tenkes å bruke) som CNAME for forcesafesearch.google.com.

Rapporter ikke-barnevennlig innhold

Hvis du har slått på Sikkert Søk og finner ikke-barnevennlig innhold, kan du rapportere innholdet.