Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Lås Beskyttet søgning for konti, enheder og netværk, du administrerer

Hvis du administrerer konti, enheder eller netværk, kan Beskyttet søgning hjælpe dig med at bortfiltrere eksplicit indhold i Google-søgeresultaterne. Hvis du vil holde Beskyttet søgning aktiveret og forhindre, at brugerne ændrer indstillingen, kan du låse Beskyttet søgning.

Vigtigt! Denne artikel er beregnet til personer, der administrerer indstillinger for Beskyttet søgning for andre. Hvis du vil ændre indstillingerne for Beskyttet søgning for din personlige konto, skal du følge vejledningen til bortfiltrering eller sløring af resultater med eksplicit indhold ved hjælp af Beskyttet søgning.

Hvor du kan låse Beskyttet søgning

• Konti, du administrerer som forælder, værge eller skoleadministrator
  • Enheder, du administrerer, herunder Chromebooks, Windows, Mac og Linux
  • Netværk, du administrerer på din skole, på din arbejdsplads eller derhjemme

Lås Beskyttet søgning på de enheder, du administrerer

Hvis du holder øje med dit barns enhed med Family Link
Hvis du er forælder i barnets Google-familiegruppe, kan du holde Beskyttet søgning aktiveret for dit barns konto. Få flere oplysninger om Søgning og dit barns Google-konto.
Hvis du administrerer enheder via Google Workspace for Education

Hvis du er Google Workspace for Education-administrator, kan du se, hvordan du styrer adgangen til Google-tjenester efter alder.

Hvis du administrerer en Chromebook
Hvis du er administrator og administrerer Chrome-politikker via Google Administrationskonsol, kan du konfigurere præferencer for Beskyttet søgning på enhedsniveau. Se, hvordan du angiver Chrome-politikker for brugere eller browsere.
Hvis du administrerer en Mac-, Windows- eller Linux-enhed

Hvis du vil låse Beskyttet søgning på en anden enhed, som du administrerer, f.eks. en pc eller Macbook, kan du knytte Google-domæner til forcesafesearch.google.com.

Denne mulighed anbefales, hvis du har en teknisk baggrund.

Knyt Google-domæner til forcesafesearch.google.com

Denne metode anvender en VIP for Beskyttet søgning til at tvinge alle brugere på dit netværk til at bruge Beskyttet søgning i Google Søgning, mens der stadig er sikker forbindelse via HTTPS. VIP i VIP for Beskyttet søgning henviser til en virtuel IP, som er en IP-adresse, der kan omdirigeres internt til flere Google-servere. Vi viser resultater via Beskyttet søgning for alle anmodninger, som vi modtager på denne VIP. Det omfatter:

• Google Søgning
  • Billedsøgning
  • Videosøgning

Denne metode virker i alle browsere på din enhed, og brugere, der er administratorer på enheden, kan fortryde denne ændring. Følg disse trin for at foretage denne ændring:

I Windows

Åbn din hostsfil

1. I Windows skal du klikke på Windows-tasten.
  2. Skriv Notesblok.
  3. Højreklik på Notesblok og derefter Kør som administrator.
    • Når Windows spørger, om du vil foretage ændringer, skal du klikke på Ja.
  4. Åbn din hostsfil i Notesblok.
    • I de fleste Windows-installationer finder du den på: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts

Gem din hostsfil

1. Klik på startmenuen for at åbne "Kommandoprompt".
  2. Skriv cmd.
  3. Tryk på Enter.
  4. Indtast kommandoen ping forcesafesearch.google.com.
    • Nedfæld IP-adressen.
    • Eksempel på IP-adresse: 216.239.38.120.
  5. Opret en post i slutningen af hostsfilen med den IP-adresse, du har nedfældet. Eksempel: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Kopiér denne linje for alle andre Google-lande- eller -områdedomæner, som dine brugere kunne finde på at bruge, f.eks. www.google.co.uk.
  6. Gem hostsfilen.

Du kan tjekke, at Beskyttet søgning er aktiveret, ved at gå til google.com/safesearch. Sørg for, at filtrering med Beskyttet søgning er aktiveret som standard og ikke kan deaktiveres.

Tip! Hvis Windows er installeret et andet sted på din pc, kan du finde hostsfilen ved at skrive følgende kommando i Kommandoprompt: cd /d %systemroot%\system32\drivers\etc.

I MacOS
  1. Åbn Terminal.
  2. Indtast kommandoen ping forcesafesearch.google.com.
    • Nedfæld IP-adressen.
    • Eksempel på IP-adresse: 216.239.38.120.
  3. Indtast kommandoen sudo nano /private/etc/hosts.
  4. Opret en post i slutningen af hostsfilen med den IP-adresse, du har nedfældet. Eksempel: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Kopiér denne linje for alle andre Google-lande- eller -områdedomæner, som dine brugere kunne finde på at bruge, f.eks. www.google.co.uk.
  5. Gem hostsfilen.

Du kan tjekke, at Beskyttet søgning er aktiveret, ved at gå til google.com. Sørg for, at filtrering med Beskyttet søgning er aktiveret som standard og ikke kan deaktiveres.

I Linux
  1. Åbn Terminal.
  2. Skriv kommandoen ping forcesafesearch.google.com.

• Nedfæld IP-adressen.
    • Eksempel på IP-adresse: 216.239.38.120.
  3. Indtast kommandoen sudo nano /etc/hosts.
  4. Opret en post i slutningen af hostsfilen med den IP-adresse, du har nedfældet. Eksempel: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Kopiér denne linje for alle andre Google-lande- eller -områdedomæner, som dine brugere kunne finde på at bruge, f.eks. www.google.co.uk.
  5. Gem hostsfilen.

Du kan tjekke, at Beskyttet søgning er aktiveret, ved at gå til google.com. Sørg for, at filtrering med Beskyttet søgning er aktiveret som standard og ikke kan deaktiveres.

Lås Beskyttet søgning på et skole-, arbejds- eller hjemmenetværk

Hvis du administrerer et skole-, arbejds- eller hjemmenetværk, kan du gennemtvinge filtrering med Beskyttet søgning på alle browsere og enheder, der bruger dit netværk. Dermed anvendes den virtuelle IP-adresse for Beskyttet søgning på alle Google-domæner, du medtager i konfigurationen, og dette kan ikke ændres på browserniveau.

Sådan gennemtvinger du filtrering med Beskyttet søgning for dit netværk:

• Du skal opdatere din DNS-konfiguration.
  • Konfigurer DNS-posten for www.google.com (og alle andre Google-lande- eller -områdedomæner, som dine brugere kunne finde på at bruge) til at være et CNAME for forcesafesearch.google.com.

Rapportér eksplicit indhold

Hvis du har aktiveret Beskyttet søgning, og du får vist eksplicit indhold, kan du rapportere indholdet.