Lås Beskyttet søgning på de enheder og netværk, du administrerer

Hvis du administrerer et skole-, arbejds- eller hjemmenetværk, kan Beskyttet søgning hjælpe dig med at filtrere eksplicit indhold fra Googles søgeresultater.

Hvis du vil bortfiltrere eksplicitte resultater på din personlige konto, kan du få flere oplysninger om Beskyttet søgning til din personlige Google-konto.

Sørg for, at Beskyttet søgning er aktiveret på de enheder, du administrerer

Hvis du holder øje med dit barns enhed

Du kan sikre, at Beskyttet søgning er aktiveret for dit barns konto på forældrestyrede mobilenheder og computere ved hjælp af Family Link. Få flere oplysninger om Søgning og dit barns Google-konto med Family Link-appen.

Hvis du bruger en Chromebook

Følg brugerpolitikkerne for Chrome for at konfigurere Beskyttet søgning på enhedsniveau.

Hvis du bruger Mac, Windows eller Linux

Hvis du vil være sikker på, at resultater filtreres af Beskyttet søgning på en anden enhed, som du administrerer, f.eks. din pc eller Macbook, kan du knytte Google-domæner til forcesafesearch.google.com.

Denne mulighed anbefales, hvis du har en teknisk baggrund.

Sådan fungerer forcesafesearch.google.com

Denne metode anvender en VIP for Beskyttet søgning til at tvinge alle brugere på dit netværk til at bruge Beskyttet søgning i Google Søgning, mens der stadig er sikker forbindelse via HTTPS. VIP henviser til virtuel IP-adresse, som er en IP-adresse, der kan omdirigeres internt til flere Google-servere. Vi viser resultater via Beskyttet søgning for alle anmodninger, som vi modtager på denne VIP. Det omfatter Google-søgning, billedsøgning og videosøgning.

Denne metode virker i alle browsere på din enhed, og det er kun brugere, der er administratorer på enheden, som kan ændre dette. Følg denne vejledning for at implementere metoden:

I Windows
  1. I Windows skal du klikke på Windows-tasten og skrive Notesblok.
  2. Højreklik på Notesblok, og vælg Kør som administrator.
  3. Klik på Ja, når Windows spørger, om du vil have dette program til at foretage ændringer.
  4. Åbn din hostsfil i Notesblok. I de fleste Windows-installationer finder du den på: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
  5. Klik på Windows-tasten, skriv cmd, og tryk på Enter. Dette åbner kommandoprompten.
  6. Indtast kommandoen ping forcesafesearch.google.com, og notér IP-adressen. IP-adressen har følgende format: 216.239.38.120.
  7. Opret en post i slutningen af hostsfilen med den IP-adresse, du har noteret. Eksempel: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Vigtigt! Opret denne linje for alle andre Google-landedomæner, som dine brugere kunne finde på at bruge, f.eks. www.google.co.uk.
  8. Gem hostsfilen.

Du kan få bekræftet, at Beskyttet søgning er aktiveret, ved at gå til google.com og tjekke, at Beskyttet søgning som standard er aktiveret og ikke kan deaktiveres.

Bemærk! Hvis Windows er installeret et andet sted på din pc, kan du finde hostsfilen ved at skrive følgende kommando i kommandoprompten: cd /d %systemroot%\system32\drivers\etc.

I MacOS
  1. Åbn Terminal.
  2. Indtast kommandoen ping forcesafesearch.google.com, og notér IP-adressen. IP-adressen har følgende format: 216.239.38.120.
  3. Indtast kommandoen sudo nano /private/etc/hosts.
  4. Opret en post i slutningen af hostsfilen med den IP-adresse, du har noteret. Eksempel: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Vigtigt! Opret denne linje for alle andre Google-landedomæner, som dine brugere kunne finde på at bruge, f.eks. www.google.co.uk.
  5. Gem hostsfilen.

Du kan få bekræftet, at Beskyttet søgning er aktiveret, ved at gå til google.com og tjekke, at Beskyttet søgning som standard er aktiveret og ikke kan deaktiveres.

I Linux
  1. Åbn Terminal.
  2. Indtast kommandoen ping forcesafesearch.google.com, og notér IP-adressen. IP-adressen har følgende format: 216.239.38.120.
  3. Indtast kommandoen sudo nano /etc/hosts.
  4. Opret en post i slutningen af hostsfilen med den IP-adresse, du har noteret. Eksempel: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Vigtigt! Opret denne linje for alle andre Google-landedomæner, som dine brugere kunne finde på at bruge, f.eks. www.google.co.uk.
  5. Gem hostsfilen.

Du kan få bekræftet, at Beskyttet søgning er aktiveret, ved at gå til google.com og tjekke, at Beskyttet søgning som standard er aktiveret og ikke kan deaktiveres.

Sørg for, at Beskyttet søgning er aktiveret på dit skole-, arbejds- eller hjemmenetværk

Hvis du administrerer et skole-, arbejds- eller hjemmenetværk, kan du gennemtvinge Beskyttet søgning på alle browsere og enheder, der bruger dit netværk. Dermed anvendes den virtuelle IP-adresse for Beskyttet søgning på alle Google-domæner, du medtager i konfigurationen, og dette kan ikke ændres på browserniveau.

Hvis du vil gennemtvinge Beskyttet søgning på dit netværk, skal du opdatere din DNS-konfiguration. Konfigurer DNS-posten for www.google.com (og alle andre Google-landedomæner, som dine brugere kunne finde på at bruge) til at være et CNAME for forcesafesearch.google.com.

Rapportér eksplicit indhold

Hvis du har aktiveret Beskyttet søgning, og du finder eksplicit indhold, kan du rapportere indholdet.