Google Instant werkt niet

Als er geen resultaten worden weergegeven terwijl u typt, raden we u aan de volgende tips toe te passen om problemen met Google Instant op te lossen.

Eerst uw instellingen controleren

Als Google Instant is uitgeschakeld, worden er geen resultaten weergegeven terwijl u typt. Wijzig als volgt uw instellingen om Google Instant in te schakelen:

1. Ga naar de pagina Zoekinstellingen.
  2. Geef onder 'Google Instant-voorspellingen' aan wanneer Google resultaten moet weergeven terwijl u typt.
  3. Klik op Opslaan om uw instellingen voor deze computer of tablet bij te werken.
Ga naar de pagina Zoekinstellingen
Heeft u Google Instant uitgeschakeld, maar wordt de functie steeds weer automatisch ingeschakeld? Lees meer informatie over de reden waarom uw zoekinstellingen niet worden opgeslagen.

Controleren of snelheid het probleem is

Om te voorkomen dat zoeken op internet te traag wordt, worden er alleen voorspellingen weergegeven als uw computernetwerk snel genoeg is.

Testen of snelheid het probleem is issue

U kunt als volgt testen of snelheid de reden is waarom Google Instant niet werkt.

1. Ga naar de pagina Zoekinstellingen.
  2. Geef onder 'Google Instant-voorspellingen' aan wanneer Google resultaten moet weergeven terwijl u typt.
  3. Klik op Opslaan om uw instellingen voor deze computer of tablet bij te werken.
  4. Lees de grijze tekst die onder 'Alleen als mijn computer snel genoeg is' wordt weergegeven.

Staat er Dynamisch zoeken is momenteel ingeschakeld voor Google Zoeken, dan is snelheid niet het probleem.

Staat er Dynamisch zoeken is momenteel uitgeschakeld voor Google Zoeken, dan is snelheid wel het probleem.

Manieren om uw snelheid te verbeteren
  • Upgrade naar de nieuwste versie van uw browser.
  • Zorg dat er geen grote programma's, zoals streaming films, op de achtergrond worden uitgevoerd.
  • Upgrade naar een nieuwere computer.
  • Upgrade naar een snellere en betrouwbaardere internetverbinding. Als u bijvoorbeeld een inbelverbinding gebruikt, kunt u misschien overstappen op een breedbandverbinding.

Meer letters typen

Resultaten tijdens het typen worden alleen weergegeven als deze resultaten door het algoritme als bruikbaar worden beoordeeld. Als er geen Google Instant-resultaten worden weergegeven nadat u de eerste paar letters van uw zoekopdracht heeft getypt, typt u nog enkele letters. Als dat ook niet werkt, moet u wellicht op Enter drukken om de resultaten weer te geven.

Resultaten voor potentieel ongepaste zoekopdrachten worden niet altijd weergegeven

Het kan zijn dat u geen Google Instant-resultaten te zien krijgt omdat de resultaten potentieel ongepast zijn. In dat geval wordt u in een bericht gevraagd op Enter te drukken om de resultaten weer te geven.

Andere redenen waarom Google Instant niet werkt

• U zoekt via een pagina die niet de startpagina of een zoekresultatenpagina van Google is.
  • U gebruikt een andere internetbrowser dan een van de volgende ondersteunde browsers: Firefox 3 en hoger, Safari 5 en hoger, Internet Explorer 9 en hoger of Google Chrome 5 en hoger.
  • U gebruikt een Google-domein of taal die niet door Google Instant worden ondersteund.