Toegankelijkheid in Google Zoeken

Nadat je hebt gezocht, is de pagina met zoekresultaten zo ingedeeld dat je eenvoudig kunt navigeren met ondersteunende technologie, zoals schermlezers en alleen via het toetsenbord.

Toegankelijkheidslinks op pagina's met zoekresultaten

Op een computer vind je drie toegankelijkheidslinks bovenaan een pagina met zoekresultaten: Naar hoofdcontent, Hulp bij toegankelijkheid en Feedback over toegankelijkheid.

• Met een toetsenbord: Druk op de Tab-toets totdat je de gewenste link bereikt. Druk vervolgens op de Enter-toets.
  • Met een schermlezer: Gebruik de snelle navigatieknoppen van je schermlezer.

Naar hoofdcontent

De link 'Naar hoofdcontent' leidt naar het eerste contentitem op de pagina. Dit kan een zoekresultaat of een advertentie zijn.

Hulp bij toegankelijkheid

Via de link 'Hulp bij toegankelijkheid' wordt dit Help-artikel geopend.

Feedback over toegankelijkheid

De link 'Feedback over toegankelijkheid' opent een formulier met de vraag: 'Welke feedback heb je over toegankelijkheid op Google Zoeken?' Geef je feedback op en selecteer Verzenden

Kopteksten

De pagina met zoekresultaten heeft een structuur met kopteksten om je te helpen navigeren met een schermlezer.

Computers

• Koptekstniveau 1 (H1): Belangrijke gedeelten van de pagina, zoals zoekresultaten, advertenties en hoe kan worden genavigeerd
  • Koptekstniveau 2 (H2): Namen van gegroepeerde resultaten, zoals 'Sportresultaten' en 'Video's'
  • Koptekstniveau 3 (H3): Afzonderlijke zoekresultaattitels en advertentietitels, evenals de namen van gegroepeerde resultaten in grotere gegroepeerde resultaten

Telefoons en tablets

• Koptekstniveau 1 (H1): Het Google-logo en een link met de naam 'Google' die verwijst naar de Google-homepage
  • Koptekstniveau 2 (H2): De eerste H2-koptekst is voor zoekresultaten, de tweede voor advertenties
  • Koptekstniveau 3 (H3): Afzonderlijke zoekresultaattitels en advertentietitels

Toegankelijkheid in Google-producten

Ontdek nieuwe oplossingen, deel tips over het gebruik van Google-services en discussieer over toegankelijkheidsproblemen met andere Google-gebruikers: