Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Google Haun esteettömyys

Kun teet haun, tulossivu järjestetään niin, että sillä on helppoa navigoida avustavan teknologian avulla, esim. näytönlukuohjelmilla ja näppäimistöillä.

Esteettömyyslinkkien käyttäminen hakutulossivuilla

Tietokoneella hakutulossivun yläosassa on kolme esteettömyyslinkkiä:

• Siirry pääsisältöön: Siirtyy sivun ensimmäiseen sisältöön, kuten hakutulokseen tai mainokseen.
  • Käytettävyysohje: Avaa tämän ohjeartikkelin.
  • Palaute saavutettavuudesta: Avaa lomakkeen, jolla voit antaa palautetta Google Haun saavutettavuudesta. Lisää palautteesi ja valitse Lähetä.

Saavutettavuuslinkin valitseminen:

• Näppäimistöllä:
    1. Paina sarkainta, kunnes olet haluamasi linkin kohdalla.
    2. Paina Enter.
  • Näytönlukuohjelmalla: Käytä pikanavigointiohjaimia.

Osioiden otsikoiden avulla navigointi

Näytönlukuohjelmalla navigoinnin avuksi hakutulossivu sisältää osioiden otsikkohierarkian.

Tietokoneilla

• Otsikkotaso 1 (H1): Sisältää sivun tärkeät alueet, kuten hakutulokset, mainokset ja navigointiohjeet.
  • Otsikkotaso 2 (H2): Sisältää ryhmiteltyjen tulosten nimet, esim. Urheilutulokset ja Videot.
  • Otsikkotaso 3 (H3): Sisältää yksittäisten hakutulosten otsikot, mainosten otsikot ja rajatut ryhmitellyt tulokset.

Puhelimilla ja tableteilla

• Otsikkotaso 1 (H1): Sisältää Google-logon ja Googlen etusivulle ohjaavan Google-linkin.
  • Otsikkotaso 2 (H2): Ensimmäinen H2-tason otsikko on hakutuloksille, toinen mainoksille.
  • Otsikkotaso 3 (H3): Sisältää yksittäisten hakutulosten ja mainosten otsikot.

Lisää esteettömyysvaihtoehtoja

Löydä uusia ratkaisuja, jaa vinkkejä Googlen palveluista ja keskustele esteettömyysasioista muiden Googlen käyttäjien kanssa: