Slik endrer du posisjonen din på Google

Når posisjonen din er oppdatert, kan du se relevante resultater for den. Hvis du for eksempel er i Bergen og leter etter kaféer, kan du se hvilke kaféer som er i nærheten.

Endre posisjonen din

Datamaskin
  1. Gjør et søk med Google.
  2. Rull ned til bunnen av søkeresultatsiden for å finne den gjeldende posisjonen Google har registrert for deg. Posisjonen kan komme fra IP-adressen, posisjonsloggen eller Wi-Fi-tilkoblingen din, eller fra posisjoner du har valgt på www.google.com/preferences.
  3. Hvis du vil oppdatere posisjonen din, klikker du på Bruk nøyaktig posisjon eller Oppdater posisjon.
Telefonnettleser

Først må du sørge for at telefonen din deler posisjonen din med Google

Hvis du ikke deler posisjonen til telefonen din med Google, får du kanskje opp en melding om at «Posisjonen er utilgjengelig».

Android

1. Åpne Innstillinger-appen .
  2. Trykk på Posisjon (eller Sted eller Plassering, avhengig av telefonen).
  3. Kontrollér at «Posisjon» (eller «Sted» eller «Plassering») er slått .

iPhone

1. Åpne Innstillinger-appen .
  2. Trykk på Personvern > Posisjonstjenester.
  3. Sørg for at «Posisjonstjenester» er slått .

Deretter må du oppdatere posisjonen din

1. Søk på Google.
  2. Bla deg ned til bunnen av søkeresultatsiden. Der ser du den posisjonen Google har registrert for deg nå. Posisjonen kan komme fra telefonen, nett- og appaktivitet, IP-adressen eller posisjonsloggen din.
  3. Trykk på Bruk presis posisjon eller Oppdater.
  4. Hvis et hurtigvindu ber deg om å dele posisjonen til enheten din med www.google.com, trykker du på Tillat.
Android-appen

Det kan hende at Google-appen bruker posisjonsloggen for å vise deg informasjon på bakgrunn av på hvor du har vært.

Finn ut hvordan du kan administrere posisjonsinnstillingene dine for Google-appen

iPhone- eller iPad-appen

Google-appen kan bruke posisjonsrapportering og posisjonsloggen for å finne ut hvor du befinner deg.

Finn ut hvordan du administrerer posisjonsinnstillingene dine

Nettbrett-nettleser
  1. Søk på Google.
  2. Rull ned til bunnen av søkeresultatsiden for å finne den gjeldende posisjonen Google har for deg. Posisjonen kan komme fra IP-adressen, posisjonsloggen eller Wi-Fi-tilkoblingen din, eller fra posisjoner du har valgt på www.google.com/preferences
  3. Hvis du vil oppdatere posisjonen din, trykker du på Bruk nøyaktig posisjon eller Oppdater posisjon

Finn resultater fra en bestemt posisjon

Se resultater i nærheten av en annen posisjon

Du kan se resultater i nærheten av en bestemt posisjon ved å legge til navnet på posisjonen når du søker. Du kan for eksempel søke etter pizza napoli for å finne pizzarestauranter i nærheten av Napoli.

Slik kan du se resultater fra landet ditt (bare i nettlesere på datamaskiner og nettbrett)

Hvis du bruker et annet Google-domene enn google.com, for eksempel google.no, kan du filtrere søkeresultatene slik at du bare ser resultater fra landet du er i.

1. Åpne den lokale Google-søkesiden din og søk etter hva som helst.
  2. Klikk på Søkeverktøy > Alle land.
  3. Velg landet ditt.
  4. Klikk på Fjern hvis du vil se resultater fra alle land.
Søk på Google.com i stedet for det lokale Google-domenet ditt

Hvis du søker på et lokalt Google-domene som google.no, men foretrekker å søke på google.com i stedet, følger du denne fremgangsmåten:

1. Besøk det lokale Google-domenet, for eksempel google.no.
  2. Klikk på den grå Google.com-linken nede til høyre på siden.

Hvis du sletter informasjonskapslene dine, må du gjenta disse trinnene for å søke på Google.com.

Hvis du ser et Google-domene som ikke samsvarer med landet du er i, kan det hende vi har registrert IP-adressen din feil. Det kan for eksempel hende du ser Google.se i stedet for Google.no. Hvis dette skjer, kan du rapportere IP-problemet ditt.

Tips: Du kan også være interessert i å endre hjem- og jobbposisjonene dine.

Automatisk registrering av posisjoner

Hvis du ikke velger noen posisjon, viser Google en omtrentlig posisjon basert på følgende faktorer, for å bidra til å gi deg de mest relevante resultatene:

• IP-adressen din
  • posisjonsloggen din, hvis den er slått på
  • «Min posisjon»-funksjonen på Google-verktøylinjen, hvis den er slått på
  • posisjoner du har søkt etter i det siste