Google Apper
Hovedmeny

Oppdater posisjonen din på Google

Når du søker på Google, bruker vi posisjonen din for å gi deg de mest relevante søkeresultatene. Hvis du for eksempel er i Bergen og søker etter kaféer, kan du se hvilke kaféer som er i nærheten.

Slå posisjonen din på eller av

1. Trykk på Apper Apps på startskjermen og deretter Innstillinger Settings og deretter Posisjon.
  2. Trykk på bryteren øverst til høyre for å slå posisjonen din på eller av.
  3. Hvis du slår posisjonen din på, kan du bruke modusen for høy presisjon for å få mer nøyaktige resultater. Hvis du blir bedt om å gjøre posisjonen mer nøyaktig, klikker du på Godta. Du kan også trykke på Modus > Høy presisjon.

Tips: For å få rask tilgang til posisjonsinnstillingene dine, sveip nedover med to fingre fra toppen av enhetens skjerm og deretterPosisjon.

Sjekk og oppdater posisjonen din

Hvis du bruker en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, kan du se posisjonen din og oppdatere den direkte på søkeresultatsiden. Disse trinnene gjelder ikke for Google-appen.

1. Gjør et søk med Google.
  2. Rull ned til bunnen av søkeresultatsiden. Der ser du posisjonen din.
  3. For å oppdatere posisjonen, trykk på Bruk nøyaktig posisjon eller Oppdater.
  4. Hvis du blir bedt om å dele enhetens posisjon med Google, trykker du på Tillat.

Feilsøk posisjonsproblemer

Hvis posisjonen din er utilgjengelig eller feil, eller hvis du ser en feilmelding om at Google ikke har tilgang til posisjonen, kan du følge disse tipsene for å løse problemet:

• Kontrollér at du har en god Internett-tilkobling.
  • Sjekk om du har slått på posisjonen din ved å følge veiledningen ovenfor.
  • Hvis du bruker en nettleser, for eksempel Safari eller Chrome, laster du den inn på nytt.

Hvis du fortsatt har problemer, må du sjekke innstillingene for nettleseren og Google-appen:

Trinn 1: Sjekk at Chrome har tilgang til posisjonen din

1. Gå til enhetens startskjerm og trykk på Chrome Chrome
  2. Trykk på Mer Merog deretter Innstillinger og deretter Nettstedsinnstillinger øverst til høyre.
  3. Sjekk at bryteren er slått på ved siden av «Posisjon». Hvis bryteren er på, er den blå.

Trinn 2: Sjekk at Google-appen har tilgang til posisjonen din

1. Gå til startskjermen og trykk på Apper Apps og deretter Innstillinger Settings og deretter Apper og deretter Google-appen og deretter Tillatelser.
  2. Sjekk at bryteren er slått på ved siden av «Posisjon». Hvis bryteren er på, er den grønn.