Oppdater posisjonen din på Google

Når du søker på Google, bruker vi posisjonen din for å kunne gi deg de mest relevante søkeresultatene. Hvis du for eksempel er i Bergen og søker etter kaféer, kan du se hvilke kaféer som er i nærheten.

Slå posisjonen din på eller av

På Android-enheter
  1. Trykk på Apper Apps > Innstillinger Settings > Posisjon på enhetens startskjerm.
  2. Trykk på bryteren øverst til høyre for å slå posisjonen på eller av.
  3. Hvis du slår posisjonen på, kan du bruke modusen for høy presisjon for å få mer nøyaktige resultater. Hvis du blir bedt om å gjøre posisjonen mer nøyaktig, klikker du på Godta. Du kan også trykke på Modus > Høy presisjon.

Tips: For å få rask tilgang til posisjonsinnstillingene dine, sveip nedover med to fingre øverst på enhetens skjerm > Posisjon.

På iPhone og iPad
  1. Trykk på Innstillinger Settings > Personvern > Posisjonstjenester på enhetens startskjerm.
  2. Trykk på bryteren øverst til høyre for å slå posisjonen på eller av.
På datamaskiner

Google oppdager automatisk posisjonen til datamaskinen din ved hjelp av IP-adressen, posisjonsloggen (hvis den er slått på) og posisjonene du har søkt etter i det siste.

Sjekk og oppdater posisjonen din

Hvis du bruker en nettleser, for eksempel Chrome eller Safari, kan du se posisjonen din og oppdatere den direkte på søkeresultatsiden. Disse trinnene gjelder ikke for Google-appen.

1. Gjør et søk med Google.
  2. Rull ned til bunnen av søkeresultatsiden. Der ser du posisjonen din.
  3. For å oppdatere posisjonen, trykk på Bruk nøyaktig posisjon eller Oppdater.
  4. Hvis du blir bedt om å dele enhetens posisjon med Google, trykker du på Tillat.

Feilsøk posisjonsproblemer

Hvis posisjonen din er utilgjengelig, er feil eller du ser en feilmelding om at Google ikke har tilgang til posisjonen, kan du følge disse tipsene for å løse problemet:

• Kontrollér at du har en god Internett-tilkobling.
  • Sjekk om du har slått på posisjonen ved å følge veiledningen ovenfor.
  • Hvis du bruker en nettleser, for eksempel Safari eller Chrome, laster du den inn på nytt.

Hvis du fortsatt har problemer, må du sjekke innstillingene for nettleseren og Google-appen:

På Android-enheter

Trinn 1: Sjekk at Chrome har tilgang til posisjonen din

1. Gå til enhetens startside og trykk på Chrome Chrome
  2. Trykk på Mer Mer > Innstillinger > Nettstedsinnstillinger øverst til høyre.
  3. Sjekk at bryteren er slått på ved siden av «Posisjon». Hvis bryteren er på, er den blå.

Trinn 2: Sjekk at Google-appen har tilgang til posisjonen din

1. Trykk på Apper Apps > Innstillinger Settings > Apper > Google-appen > Tillatelser på enhetens startskjerm.
  2. Sjekk at bryteren er slått på ved siden av «Posisjon». Hvis bryteren er på, er den grønn.
På iPhone og iPad

Trinn 1: Sjekk at Safari har tilgang til posisjonen din

1. Trykk på Innstillinger Settings > Personvern > Posisjonstjenester på enhetens startskjerm.
  2. Rull nedover og trykk på Safari-nettsteder.
  3. Sjekk at «Tillat posisjonstilgang» er satt til Ved bruk av appen.

Det kan hende du også må slette nettlesingsdataene dine:

1. Trykk på Innstillinger Settings på enhetens startside.
  2. Rull nedover og trykk på Safari > Slett loggen og nettsteddataene.

Trinn 2: Sjekk at Google-appen har tilgang til posisjonen din

1. Trykk på Innstillinger Settings på enhetens startside.
  2. Trykk på Google > Posisjon.
  3. Velg Alltid eller Ved bruk av appen.

Trinn 3: Tilbakestill posisjonen din

Hvis posisjonen din fortsatt er utilgjengelig etter at du har fulgt trinnene ovenfor, kan du prøve å tilbakestille posisjonen:

1. Trykk på Innstillinger Settings > Generelt på enhetens startside.
  2. Rull nedover og trykk på Tilbakestill > Tilbakestill posisjon og personvern.

Merk: Når du tilbakestiller posisjonen din, bruker ikke lenger apper posisjonen. For å gi apper tillatelse til å bruke posisjonen din igjen, klikk på Tillat når du blir bedt om å gi tilgang til posisjonen.