Slik endrer du posisjonen din på Google

Du kan endre søkeposisjonen din slik at du ser relevante resultater for stedet du er på. Hvis du for eksempel er i Bergen og leter etter kaféer, kan du se hvilke kaféer som er i nærheten.

Endre posisjonen din

Datamaskin
  1. Gjør et søk med Google.
  2. Rull ned til bunnen av søkeresultatsiden for å finne den nåværende posisjonen Google har registrert for deg. Posisjonen kan komme fra IP-adressen, posisjonsloggen eller Wi-Fi-tilkoblingen din.
  3. For å oppdatere posisjonen din, klikk på Bruk nøyaktig posisjon eller Oppdater posisjonen.
Telefonnettleser

Først må du sørge for at telefonen deler posisjonen din med Google

Merk: Hvis du ikke deler telefonens posisjon med Google, får du kanskje opp en melding om at «Posisjonen er utilgjengelig».

Android

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger.
  2. Trykk på Posisjon.
  3. Kontrollér at «Posisjon» er slått .

iPhone

1. Åpne Innstillinger-appen .
  2. Trykk på Personvern > Posisjonstjenester.
  3. Sørg for at «Posisjonstjenester» er slått .

Deretter må du oppdatere posisjonen din

1. Gjør et søk med Google.
  2. Rull ned til bunnen av søkeresultatsiden for å finne den nåværende posisjonen Google har registrert for deg. Posisjonen kan komme fra telefonen, nett- og appaktiviteten, IP-adressen eller posisjonsloggen din.
  3. Trykk på Bruk nøyaktig posisjon eller Oppdater.
  4. Hvis et hurtigvindu spør om du vil dele enhetens posisjon med www.google.com, trykker du på Tillat.
Android-appen

Det kan hende at Google-appen bruker posisjonsloggen din for å vise deg informasjon på bakgrunn av på hvor du har vært.

Finn ut hvordan du kan administrere posisjonsinnstillingene dine for Google-appen.

iPhone- eller iPad-appen

Posisjonsrapportering og posisjonsloggen kan bli brukt i Google-appen for å finne ut hvor du er.

Finn ut hvordan du administrerer posisjonsinnstillingene dine.

Nettleser på nettbrett
  1. Gjør et søk med Google.
  2. Rull ned til bunnen av søkeresultatsiden for å finne den nåværende posisjonen Google har registrert for deg. Posisjonen kan komme fra IP-adressen, posisjonsloggen eller Wi-Fi-tilkoblingen din.
  3. For å oppdatere posisjonen din, trykk på Bruk nøyaktig posisjon eller Oppdater posisjonen

Finn resultater fra en bestemt posisjon

Se resultater i nærheten av en annen posisjon

Du kan se resultater i nærheten av en bestemt posisjon ved å legge til navnet på posisjonen når du søker. Du kan for eksempel søke etter pizza napoli for å finne pizzarestauranter i nærheten av Napoli.

Slik kan du se resultater fra landet ditt (bare i nettleser på datamaskiner og nettbrett)

Hvis du bruker et annet Google-domene enn google.com, for eksempel google.no, kan du filtrere søkeresultatene slik at du bare ser resultater fra landet du er i.

1. Åpne den lokale Google-søkesiden din og søk etter hva som helst.
  2. Klikk på Søkeverktøy > Alle land.
  3. Velg landet ditt.
  4. Klikk på Fjern hvis du vil se resultater fra alle land.
Søk på Google.com i stedet for det lokale Google-domenet ditt

Hvis du søker på et lokalt Google-domene som google.no, men foretrekker å søke på google.com i stedet, følger du denne fremgangsmåten:

1. Besøk det lokale Google-domenet, for eksempel google.no.
  2. Klikk på den grå Google.com-linken nede til høyre på siden.

Merk: Hvis du sletter informasjonskapslene dine, må du gjenta disse trinnene for å søke på google.com.

Hvis du ser et Google-domene som ikke samsvarer med landet du er i, kan det hende vi har registrert IP-adressen din feil. Det kan for eksempel hende du ser Google.se i stedet for Google.no. Hvis dette skjer, kan du rapportere IP-problemet ditt.

Tips: Det kan også hende du er interessert i å endre hjem- og jobbposisjonene dine.

Automatisk registrering av posisjoner

Hvis du ikke velger noen posisjon, viser Google en omtrentlig posisjon basert på følgende faktorer, for å bidra til å gi deg de mest relevante resultatene:

• IP-adressen din
  • posisjonsloggen din, hvis den er slått på
  • «Min posisjon»-funksjonen på Google-verktøylinjen, hvis den er slått på
  • posisjoner du har søkt etter i det siste