Oman sijainnin muuttaminen Googlessa

Kun sijaintisi on ajan tasalla, näet sijaintisi kannalta olennaisia hakutuloksia. Jos esimerkiksi olet Helsingissä ja haet kahviloita, näet lähelläsi olevat kahvilat.

Sijainnin muuttaminen

Tietokoneella
  1. Tee haku Googlessa.
  2. Hakutulossivun alalaidassa näet, mikä sijaintisi on Googlen mukaan. Sijainti voi perustua IP-osoitteeseesi, sijaintihistoriaasi, Wi-Fi-yhteyteesi tai osoitteessa www.google.com/preferences määrittämääsi sijaintiin.
  3. Voit päivittää sijaintisi valitsemalla Käytä tarkkaa sijaintia tai Päivitä sijainti.
Puhelimen selain

Varmista ensin, että puhelimesi jakaa sijaintisi Googlelle

Jos et jaa puhelimesi sijaintia Googlelle, näet Sijainti ei saatavilla -viestin.

Androidissa

1. Avaa Asetukset-sovellus .
  2. Valitse Sijainti.
  3. Varmista, että Sijainti on PÄÄLLÄ.

iPhonessa

1. Avaa Asetukset-sovellus .
  2. Kosketa Tietosuoja > Sijaintipalvelut.
  3. Varmista, että Sijaintipalvelut on PÄÄLLÄ.

Päivitä sitten sijaintisi

1. Tee haku Googlessa.
  2. Hakutulossivun alalaidassa näet, mikä sijaintisi on Googlen mukaan. Sijainti voi perustua puhelimeesi, verkko- ja sovellustoimintaasi, IP-osoitteeseesi tai sijaintihistoriaasi.
  3. Kosketa Käytä tarkkaa sijaintia tai Päivitä.
  4. Jos esiin tulee ponnahdusikkuna, jossa pyydetään lupaa jakaa laitteen sijainti osoitteen www.google.com kanssa, valitse Salli.
Android-sovelluksessa

Google-sovellus voi käyttää sijainnin ilmoittamista ja sijaintihistoriaa sijaintisi määrittämiseen.

Lisätietoja sijaintiasetusten hallinnoinnista

iPhone- tai iPad-sovellus

Google-sovellus voi käyttää sijainnin ilmoittamista ja sijaintihistoriaa sijaintisi määrittämiseen.

Lisätietoja sijaintiasetusten hallinnoinnista

Tabletin selain
  1. Tee haku Googlessa.
  2. Hakutulossivun alalaidassa näet, mikä sijaintisi on Googlen mukaan. Sijainti voi perustua IP-osoitteeseesi, sijaintihistoriaasi, Wi-Fi-yhteyteesi tai osoitteessa www.google.com/preferences määrittämääsi sijaintiin.
  3. Voit päivittää sijaintisi valitsemalla Käytä tarkkaa sijaintia tai Päivitä sijainti.

Tulosten näkeminen tietystä sijainnista

Tulosten näkeminen tietystä sijainnista

Lisää sijainnin nimi hakuusi, niin näet tuloksia sen läheltä. Jos esimerkiksi haluat löytää pizzaravintoloita lähellä Imatraa, tee haku pizza imatra.

Tulosten näkeminen omasta maasta (vain tietokoneet ja tabletit)

Jos käytät google.comin sijaan jotakin muuta Google-verkkotunnusta, kuten google.fi, voit suodattaa hakutulokset siten, että tuloksia näkyy vain senhetkisestä maasta.

1. Avaa paikallinen Google-hakusivu ja tee mikä tahansa haku.
  2. Klikkaa Hakutyökalut > Kaikki maat.
  3. Valitse maa.
  4. Palaa kaikkien maiden tuloksiin klikkaamalla Tyhjennä.
Haku Google.comissa paikallisen Google-verkkotunnuksen sijaan

Jos teet hakuja paikallisessa Google-verkkotunnuksessa, kuten google.fi, mutta haluat mieluummin hakea google.comissa, toimi seuraavasti:

1. Siirry paikalliseen Google-verkkotunnukseen, kuten google.fi.
  2. Klikkaa sivun oikeassa alalaidassa olevaa harmaata Google.com-linkkiä.

Jos tyhjennät evästeet ja haluat hakea Google.comissa, nämä toimet pitää suorittaa uudelleen.

Jos Google-verkkotunnus ei vastaa maatasi, IP-osoitteesi on ehkä tunnistettu virheellisesti. Esimerkiksi jos tunnus on Google.se eikä Google.fi. Jos näin käy, ilmoita IP-osoitetta koskevasta ongelmasta.

Vinkki: haluat ehkä myös muuttaa koti- ja työsijaintisi.

Sijainnin automaattinen tunnistaminen

Jos et aseta sijaintia, Google näyttää likimääräisen sijainnin seuraavien seikkojen perusteella, jotta saat mahdollisimman osuvia tuloksia: