Oman sijainnin vaihtaminen Googlessa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten hakusijaintia vaihdetaan tietokoneessa tai tablet-laitteessa. Lue, miten vaihdat hakusijainnin puhelimessa.

Aseta sijaintisi, jos haluat tiettyä aluetta koskevia tuloksia. Esimerkiksi jos olet matkalla Barcelonassa ja olet asettanut sen sijainniksesi, löydät lähellä olevia ravintoloita tekemällä haun [ravintolat].

Sijainnin vaihtaminen

Sijainnin vaihtaminen tietokoneessa tai tablet-laitteessa:

1. Tee haku Googlessa.
  2. Valitse hakukentän alta Hakutyökalut.
  3. Klikkaa sijaintia.
  4. Kirjoita haluamasi sijainti kenttään, jossa lukee Anna sijainti. Esimerkki: Vaasa.
  5. Valitse Muuta.

Huomautus: Voit asettaa vain sijainnin, joka on samassa maassa kuin käyttämäsi Google-verkkotunnus. Et siis voi määrittää suomalaista osoitetta esimerkiksi Espanjan Google-verkkotunnuksessa (www.google.es).

Tulosten näkeminen tietystä sijainnista

Tulosten näkeminen tietyn sijainnin läheltä
Lisää sijainnin nimi hakuusi, niin näet tuloksia sen läheltä. Jos esimerkiksi haluat löytää pizzaravintoloita lähellä Imatraa, tee haku [pizza imatra].
Tulosten näkeminen omasta maasta

Jos käytät google.comin sijaan jotakin muuta Google-verkkotunnusta, kuten google.fitä, voit suodattaa hakutulokset siten, että tuloksia näkyy vain senhetkisestä maasta.

1. Avaa paikallinen Google-hakusivu ja tee haku.
  2. Klikkaa Hakutyökalut > Kaikki maat.
  3. Valitse maa.

Saat jälleen tuloksia kaikista maista, kun klikkaat Tyhjennä.

Haku Google.comissa paikallisen Google-verkkotunnuksen sijaan

Jos teet hakuja paikallisessa Google-verkkotunnuksessa (kuten google.fissä), mutta haluaisit käyttää google.comia, toimi seuraavasti:

1. Siirry paikalliseen Google-verkkotunnukseesi, kuten google.fihin.
  2. Klikkaa sivun oikeassa alalaidassa olevaa harmaata Google.com-linkkiä.

Jos tyhjennät evästeet ja haluat hakea Google.comissa, nämä toimet pitää suorittaa uudelleen.

Sijainnin automaattinen tunnistaminen

Jos et aseta sijaintia, Google näyttää likimääräisen sijainnin seuraavien seikkojen perusteella, jotta saat mahdollisimman osuvia tuloksia:

Virheellisesti tunnistetusta sijainnista ilmoittaminen

• Virheellinen sijainti: Jos sijainti on virheellinen, voit vaihtaa sen yllä olevien ohjeiden avulla.
  • Virheellinen Google-verkkotunnus: Jos Google-verkkotunnus ei vastaa maatasi, IP-osoitteesi on ehkä tunnistettu virheellisesti. Esimerkiksi jos tunnus on Google.se, eikä Google.fi. Jos näin käy, ilmoita IP-osoitetta koskevasta ongelmasta.