Google-sijainnin päivittäminen

Kun teet Google-haun, käytämme sijaintiasi osuvampien hakutulosten näyttämiseen. Jos olet esimerkiksi Helsingissä ja haet kahviloita, näet lähelläsi olevat kahvilat.

Sijainnin käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

1. Valitse Android-puhelimella tai ‑tabletilla Asetukset Asetukset-sovellus ja sitten Tietoturva ja sijainti ja sitten Sijainti.
  2. Ota sijainti käyttöön tai poista se käytöstä oikean yläkulman valitsimella.
  3. Jos otat sijainnin käyttöön, voit saada tarkempia tuloksia käyttämällä suuren tarkkuuden tilaa. Jos sinulta kysytään, haluatko parantaa sijainnin tarkkuutta, valitse Hyväksyn. Voit myös valita Tila ja sitten Suuri tarkkuus.

Vinkki: Jos haluat ottaa sijainnin käyttöön nopeasti, pyyhkäise laitteen näytön ylälaidasta alaspäin kahdella sormella ja sitten valitse Sijainti.

Sijainnin tarkastaminen ja muuttaminen

Jos käytät Chromea, Safaria tai muuta selainta, sijaintisi näkyy ja on muutettavissa suoraan hakutulossivulla. Nämä vaiheet eivät koske Google-sovellusta.

1. Tee Google-haku Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Vieritä sivun hakutulossivun alareunaan. Näet sijaintisi.
  3. Päivitä sijaintisi valitsemalla Käytä tarkkaa sijaintia.
  4. Jos sinulta pyydetään lupaa laitteen sijainnin jakamiseen Googlen kanssa, valitse Salli.

Sijainnin ongelmien vianetsintä

Jos sijaintiasi ei löydy, se on väärä tai näet virheviestin:

• Varmista, että internetyhteytesi toimii oikein.
  • Katso, oletko ottanut sijainnin käyttöön yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  • Jos käytät Chromea, Safaria tai muuta selainta, päivitä sivu.

Jos sinulla on edelleen ongelmia, tarkista selaimen ja Google-sovelluksen asetukset:

Vaihe 1: Varmista, että Chrome voi käyttää sijaintiasi

1. Valitse Android-puhelimen tai ‑tabletin aloitusnäytöllä Chrome Chrome.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sittenSivustoasetukset.
  3. Valitse Sijainti.
  4. Varmista, että valitsin on päällä-asennossa. Valitsimen ollessa päällä se on sininen.

Vaihe 2: Varmista, että Google-sovellus voi käyttää sijaintiasi

1. Valitse Android-puhelimella tai ‑tabletilla Asetukset Asetukset-sovellus ja sitten Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Google ja sitten Käyttöoikeudet.
  2. Varmista, että Sijainti-kohdan valitsin on päällä-asennossa. Valitsin on sininen tässä asennossa.