Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Få indsigt i, hvordan din lokation bliver brugt, når du søger på Google, og hvordan du administrerer dine lokationsindstillinger

Når du bruger Google, f.eks. i forbindelse med Maps, Søgning eller Google Assistent, bruges din aktuelle lokation til at give dig mere relevante resultater. Hvis du f.eks. søger efter kaffebarer, søger du sandsynligvis efter kaffebarer i nærheden af dig. Din lokation hjælper med at vise dig resultater i nærheden, selvom du ikke har inkluderet en lokation i din søgning.

Din lokation udledes fra en række forskellige kilder, som sammen bruges til at estimere, hvor du befinder dig. Du kan opdatere dine lokationsindstillinger, når du bruger Google-tjenester, så du kan få de søgeresultater, du vil have, og administrere dit privatliv efter dine behov.

Hvis du vil have flere oplysninger om, hvordan lokation fungerer, inden du ændrer dine indstillinger, kan du se, hvordan Google fastslår din lokation, når du søger, nedenfor.

Opdater din placering for at få bedre lokale resultater

Hvis du søger efter noget i nærheden og ikke finder lokale søgeresultater, kan du prøve disse løsninger:

• Føj din nuværende placering til din søgning, f.eks. kaffebarer i Chelsea.
  • Sørg for, at din enhed sender oplysninger om placering til Google, når du søger. Følg vejledningen nedenfor for at administrere lokationsindstillingerne for din enhed.

Du kan hjælpe Google med at give dig bedre resultater fra dit hjem eller arbejde, når du angiver følgende:

Administrer placeringsindstillingerne for enheden

Telefoner og tablets kan sende placeringsoplysninger til apps og websites, hvis din enheds placeringsindstillinger er aktiveret, og dine app- og browsertilladelser gør det muligt. Du kan styre, om placeringen skal sendes fra din enhed til en app eller et website, inklusive google.com, ved at ændre dine placeringstilladelser.

Vigtigt! Før du administrerer dine app- eller browsertilladelser, skal du tjekke, at din enheds placering er aktiveret på din telefon eller tablet. Se, hvordan du administrerer placeringsindstillingerne på din Android-enhed.

Administrer adgangstilladelser til placering

Hvis du bruger et website, f.eks. google.dk

Når du besøger et website via en webbrowser, f.eks. Chrome, kan du aktivere eller deaktivere placeringstilladelser separat for selve browseren og for websites, der anmoder om din placering, f.eks. google.com.

Hvis du vil give et website som f.eks. google.com adgang til din enheds placering, skal du aktivere adgangstilladelsen til placering for både din browser og websitet.

Aktivér eller deaktiver adgangstilladelsen til placering for din browser

Du kan styre, om din browser overhovedet må bruge din placering.

1. Åbn appen Indstillinger Indstillinger på din Android-enhed.
  2. Tryk på Placering og derefter Apptilladelse.
  3. Tryk på din browserapp, f.eks. Chrome.
  4. Vælg placeringsadgang for browserappen: Tillad eller Afvis.

Vigtigt! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 10 og nyere. Se, hvordan du administrerer dine apptilladelser, herunder placering, i tidligere versioner af Android.

Aktivér eller deaktiver adgangstilladelse til placering for et website

Hvis din browser kan bruge placering, kan du styre, om din browser skal sende placeringsdata til bestemte websites som f.eks. google.com.

1. Åbn din browser på din Android-telefon eller -tablet, og gå til google.com.
  2. Til venstre for adresselinjen skal du trykke på Lås Lås og derefter Tilladelser.
  3. Slå Placering til eller fra for google.com.

Få flere oplysninger om ændring af websitetilladelser i Chrome.

Vigtigt! Der kan nogen gange gå lang tid, før din browser registrerer din aktuelle placering. For at kunne give dig hurtige søgeresultater kan google.com bruge din enheds placering fra sidste gang, du brugte Google. Denne placering gemmes som cookiedata, der udløber efter seks timer. Få flere oplysninger om administration af cookies.

Hvis du bruger en app, f.eks. Google-appen

Hvis du søger via en app, f.eks. Google-appen eller Google Maps, kan du styre, om placeringen er tilgængelig for appen, ved hjælp af din telefons eller tablets adgangstilladelser til placering.

1. Åbn appen Indstillinger Indstillinger på din Android-enhed.
  2. Tryk på Placering og derefter Apptilladelse.
  3. Tryk på den app, du bruger til at søge, f.eks. Google-appen Google Søgning eller Google Maps Maps.
  4. Vælg placeringsadgang for denne app: Tillad eller Afvis.

Vigtigt! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 10 og nyere. Se, hvordan du administrerer dine apptilladelser, herunder placering, i tidligere versioner af Android.

Sådan fastslår Google din placering, når du søger

Når du bruger Google, f.eks. i forbindelse med Maps, Søgning eller Google Assistent, estimeres din aktuelle lokation ud fra en række forskellige kilder, afhængigt af disse kilders tilgængelighed.

Vigtigt! De fleste af disse placeringskilder kan styres ved hjælp af enten tilladelserne for enheden, dine kontopræferencer eller andre indstillinger. Nedenfor kan du få flere oplysninger om, hvordan dine valg påvirker dit privatliv og din placering.

Kilder til bestemmelse af placering, når du søger

Når du bruger Google, kan du se, hvordan din lokation estimeres, nederst på resultatsiden.

Din enheds placering

Mange enheder, f.eks. telefoner eller computere, kan finde deres præcise placering. Denne præcise placering er nyttig i apps som f.eks. Google Maps, så du bedre kan få rutevejledning eller relevante søgeresultater i nærheden. Nogle søgninger, der er mere afhængige af den præcise lokation, f.eks. café, busstop eller hæveautomat, giver typisk mere relevante resultater, hvis lokationstilladelserne er aktiveret.

Hvis du følger vejledningen ovenfor, kan du administrere dine enhedsbaserede lokationsindstillinger for at vælge, om lokation skal være aktiveret, når du søger. Afhængigt af din enhed kan du som regel aktivere og deaktivere lokation for individuelle apps og websites samt for selve enheden.

Hvis du bruger en smartenhed til hjemmet, f.eks. Nest Audio eller Nest Hub, kan du angive enhedens lokation i Google Home-appen.

Hvis din enheds lokation er blevet brugt i forbindelse med at hente dine søgeresultater, vil der stå Fra din enhed i lokationsoplysningerne nederst på søgeresultatsiden.

Vigtigt! Der kan nogen gange gå lang tid, før din browser registrerer din aktuelle placering. For at kunne give dig hurtige søgeresultater kan google.com bruge din enheds placering fra sidste gang, du brugte Google. Denne placering gemmes som cookiedata, der udløber efter seks timer. Få flere oplysninger om administration af cookies.

Din hjemme- eller arbejdsadresse fra din Google-konto

Hvis du angiver din hjemme- eller arbejdsadresse, kan de bruges til at estimere din lokation, når det er sandsynligt, at du befinder dig på et af disse steder.

Du kan redigere hjemmeadresser og arbejdsadresser på din Google-konto.

Hvis lokationen for dit hjem eller arbejde er blevet brugt til at give dig søgeresultater, vil der stå Baseret på dine steder (Hjem) eller Baseret på dine steder (Arbejde) i lokationsoplysningerne nederst på søgeresultatsiden.

Din tidligere aktivitet på Google-websites og i Google-apps

Hvis du er logget ind på din Google-konto og har aktiveret Web- og appaktivitet, kan din aktivitet på Googles websites, apps og tjenester blive gemt på din Google-konto. Nogle elementer fra din aktivitet kan omfatte det generelle område, hvor du befandt dig på det pågældende tidspunkt. Hvis din aktivitet omfatter en præcis lokation, kan denne lokation gemmes i Min aktivitet.

I nogle tilfælde kan områder, som du tidligere har søgt efter, blive brugt til at estimere en relevant lokation for din søgning. Hvis du f.eks. søger efter kaffebarer i København og derefter negleklinik, viser Google muligvis negleklinikker i København.

Du kan se og administrere din Web- og appaktivitet på myactivity.google.com. Få flere oplysninger om, hvordan du ser og administrerer aktivitet på din konto.

Hvis du ikke er logget ind på din Google-konto, gemmer Google muligvis nogle placeringsoplysninger om tidligere søgninger fra den enhed, du bruger, for bedre at kunne give dig mere relevante resultater og anbefalinger. Hvis du deaktiverer Søgetilpasning, bruger Google ikke tidligere søgninger til at anslå din lokation. Se, hvordan du bruger internettet uden registrering.

Hvis din tidligere aktivitet er blevet brugt i forbindelse med at finde søgeresultater, vil der stå "Baseret på din tidligere aktivitet" i lokationsoplysningerne nederst på søgeresultatsiden.

Din internetforbindelses IP-adresse

Din internetudbyder tildeler din enhed en IP-adresse, også kaldet internetadresse. Den er nødvendig for at kunne bruge internettet. IP-adresser bruges til at oprette forbindelse mellem din enhed og de websites og tjenester, du bruger.

IP-adresser er løst baseret på geografi. Det betyder, at alle de websites, du bruger, herunder google.com, kan få visse oplysninger om dit generelle område.

Hvis din IP-adresse blev brugt til at anslå det aktuelle generelle område for din søgning, står der Fra din internetadresse i placeringsoplysningerne nederst på søgeresultatsiden.

Vigtigt! Internettet fungerer ikke uden IP-adresser. Når du bruger websites, apps eller tjenester som f.eks. Google, kan de som regel registrere visse oplysninger om din placering.

Adgang til placering og privatliv

Når du søger på Google, anslår Google altid det omtrentlige område, du søger fra. Et anslået omtrentligt område betyder, at Google kan give dig relevante resultater og beskytte din konto ved at registrere usædvanlig aktivitet som f.eks. login fra en ny by.

Et omtrentligt område er større end 3 kvadratkilometer og har mindst 1.000 brugere, så det generelle område for din søgning ikke identificerer dig, hvilket er med til at værne om dit privatliv. Det betyder, at et omtrentligt område typisk er meget større end 3 kvadratkilometer uden for byerne. Det anslåede omtrentlige område udledes fra de lokationskilder, der beskrives i denne artikel.

Hvis du giver adgangstilladelse til lokation til google.com eller Google-apps på din enhed, bruger Google din præcise lokation til at vise dig de bedste søgeresultater. Præcis lokation henviser til det nøjagtige sted, du befinder dig, f.eks. en bestemt adresse.

Hvis du angiver din hjemme- eller arbejdsadresse, og Google anslår, at du er hjemme eller på arbejde, bruges den nøjagtige adresse til din søgning.