Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

The page you've requested isn't currently available in your language. You can select a different language at the bottom of the page or instantly translate any webpage into a language of your choice, using Google Chrome's built-in translation feature.

Legg til bilder i Google

Hvis du vil ha med et bilde i søkeresultatene på Google, må du legge ut bildet på et nettsted sammen med en beskrivelse. Selv om du ikke kan laste opp bilder direkte til søkeresultatene, kan søkbare bilder som legges ut på nettsteder, dukke opp i søkeresultatene våre.

Slik legger du ut bilder på nettet

1. Legg ut bildene på et nettsted

Hvis du vil at bildene eller fotografiene dine skal vises i Googles søkeresultater, må du legge dem ut på et nettsted. Hvis du ikke har noe nettsted selv, kan du bruke en kostnadsfri tjeneste for å legge ut innhold, som for eksempel disse:

2. Pass på at bildene du legger ut, er offentlig tilgjengelige og søkbare

Når du legger ut bildene på et offentlig tilgjengelig og søkbart nettsted, gjør du det mulig for Google å finne bildene og legge dem til i bildeindeksen. Når du laster opp bilder, må du sjekke at sidene bildene er på, er offentlig tilgjengelige. Hvis du for eksempel legger ut bildene på Google+, må innstillingen for personvern være Offentlig.

Hvis du vil ha flere tips om hvordan du legger ut noe på et nettsted som Google indekserer, kan du lese om hvordan du legger til et nettsted på Google.

Tips for å bidra til at bilder vises i søkeresultatene på Google

Følg disse retningslinjene for publisering av bilder for å øke sannsynligheten for at bildene dine vises i søkeresultater på Google:

• Ta med beskrivende tekst. Ta med tekst et sted i nærheten av bildet, for eksempel en «alt»-etikett eller en bildetekst. Dette gjør det lettere for Google å forstå hva bildet viser, og hvilke søk det er relevant for.
  • Last opp bilder av høy kvalitet. Kvalitetsbilder er en utmerket måte å øke trafikken til nettstedet ditt på.

Sist men ikke minst – vær litt tålmodig. Bilder du laster opp på nettet, vises ikke øyeblikkelig i søkeresultatene. Du må vente til nettstedet ditt er indeksert av Google før bildene vises i søkeresultater.