Zoeken via SSL

Zoeken via Secure Sockets Layer (SSL) biedt u een veiligere zoekervaring die meer privé is.

SSL in- of uitschakelen

SSL is geen instelling die u hoeft aan te passen: als u zoekt via https://www.google.com (let op de 's' van 'secure' in 'https'), gebruikt u zoeken via SSL.

Hoe SSL helpt uw gegevens te beschermen

SSL versleutelt de verbinding tussen uw computer en Google zodat wordt voorkomen dat anderen (zoals internetcafés, internetproviders en wifi-hotspots) uw gegevens op de zoekresultatenpagina en uw inloggegevens kunnen zien.

Beperkingen

Hoewel SSL uw zoekresultaten beveiligt, inclusief persoonlijk resultaten van Google-producten zoals Gmail en Google Agenda, biedt het geen volledige beveiliging tegen alle mogelijke risico's zoals virussen en malware. Wanneer u zoekt via SSL, is het nog steeds verstandig praktische tips voor online veiligheid in acht te nemen.

SSL verbergt niet altijd dat u google.nl heeft bezocht. Als u bijvoorbeeld een site bezoekt via de pagina met zoekresultaten van Google, kan die site mogelijk herkennen van welke site u komt en welke zoektermen u heeft gebruikt.

SSL en scholen

Meer informatie over inhoud voor volwassenen blokkeren op uw school voor scholen of organisaties waar SSL ouderlijk toezicht, programmabeheer of controlesoftware verstoort.

hc_author_ashley

Ashley is Google Zoeken-expert en auteur van deze pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.