Zoeken via SSL

Zoeken via Secure Sockets Layer (SSL) biedt u een veiligere zoekervaring die meer privé is.

SSL in- of uitschakelen

SSL is geen instelling die u hoeft aan te passen: als u zoekt via https://www.google.com (let op de 's' van 'secure' in 'https'), gebruikt u zoeken via SSL.

Hoe SSL helpt uw gegevens te beschermen

SSL versleutelt de verbinding tussen uw computer en Google zodat wordt voorkomen dat anderen (zoals internetcafés, internetproviders en wifi-hotspots) uw gegevens op de zoekresultatenpagina en uw inloggegevens kunnen zien.

Beperkingen

Hoewel SSL uw zoekresultaten beveiligt, inclusief persoonlijk resultaten van Google-producten zoals Gmail en Google Agenda, biedt het geen volledige beveiliging tegen alle mogelijke risico's zoals virussen en malware. Wanneer u zoekt via SSL, is het nog steeds verstandig praktische tips voor online veiligheid in acht te nemen.

SSL verbergt niet altijd dat u google.nl heeft bezocht. Als u bijvoorbeeld een site bezoekt via de pagina met zoekresultaten van Google, kan die site mogelijk herkennen van welke site u komt en welke zoektermen u heeft gebruikt.

SSL en scholen

Meer informatie over inhoud voor volwassenen blokkeren op uw school voor scholen of organisaties waar SSL ouderlijk toezicht, programmabeheer of controlesoftware verstoort.

Katie is Google Zoeken-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar hieronder feedback over de pagina.