Zoeken via SSL

Zoeken via Secure Sockets Layer (SSL) biedt u een veiligere zoekervaring die meer privé is.

SSL in- of uitschakelen

SSL is geen instelling die u hoeft aan te passen: als u zoekt via https://www.google.com (let op de 's' van 'secure' in 'https'), gebruikt u zoeken via SSL.

Als u zoeken via SSL niet wilt gebruiken, gebruikt u in plaats daarvan de http-versie van de URL.

Hoe SSL helpt uw gegevens te beschermen

Met SSL wordt de verbinding tussen uw computer en Google versleuteld. Hiermee wordt voorkomen dat anderen, zoals internetcafé's, internetserviceproviders en wifi-hotspots, uw zoekresultatenpagina en inloggegevens kunnen zien.

Beperkingen

Hoewel SSL uw zoekresultaten beveiligt, inclusief persoonlijke resultaten van Google-producten zoals Gmail en Google Agenda, biedt het geen volledige beveiliging.

SSL verbergt niet altijd:

• Het feit dat u google.nl heeft bezocht
  • De zoektermen die u heeft ingevoerd

Als u bijvoorbeeld een andere website bezoekt door op een Google-zoekresultaat te klikken, kan die website mogelijk herkennen van welke site u komt en welke zoektermen u heeft gebruikt.

SSL en scholen

Als u werkt op een school of bij een organisatie waar SSL de werking van ouderlijk toezicht, bewakingsprogramma's of controlesoftware verstoort, kunt u meer informatie bekijken over het blokkeren van inhoud voor volwassenen op uw school.

Katie is a Search expert and author of this help page.

Katie is Google Zoeken-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar hieronder feedback over de pagina.