SSL-suojattu haku

SSL-salaus (Secure Sockets Layer) parantaa haun tietosuojaa ja turvallisuutta.

SSL-salauksen ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

SSL ei ole erillinen päälle kytkettävä asetus. Käytät SSL-suojattua hakua aina, kun teet hakuja osoitteessa https://www.google.com (huomaa salausta kuvaava https-alkuosa).

SSL auttaa suojaamaan tietojasi

SSL-protokolla salaa tietokoneesi ja Googlen välisen yhteyden, jotta ulkopuoliset tahot (kuten internetkahvilat, internetpalvelun tarjoajat tai Wi-Fi-tukiasemat) eivät näe hakutuloksiasi tai kirjautumistietojasi.

Rajoitukset

Vaikka SSL auttaa suojaamaan hakutuloksia sekä mahdollisia henkilökohtaisia tuloksia, jotka ovat peräisin Gmailista, Google-kalenterista tai muista Googlen tuotteista, se ei tarjoa täydellistä suojaa kaikkia uhkia, kuten viruksia ja haittaohjelmia, vastaan. Vaikka käyttäisit SSL-suojattua hakua, on hyvä muistaa internetin turvallisen käytön periaatteet.

SSL ei aina salaa sitä, että olet käynyt osoitteessa google.com. Jos esimerkiksi siirryt Google-hakutulossivun kautta verkkosivustoon, kyseinen sivusto saattaa tunnistaa, mistä sivustosta tulit tai mitä hakutermejä käytit.

SSL ja oppilaitokset

Jos edustat oppilaitosta tai organisaatiota, jossa SSL-salaus häiritsee lapsilukkojen tai valvonta- tai tarkistusohjelmien toimintaa, katso lisätietoja vain aikuisille suunnatun sisällön käytön estämisestä oppilaitoksessa.